Pomohol vám psychológ alebo psychiater?

13. mar 2022

Ahojte,nemam to nikym potvrdene,no mam obavy,ze by sa ma mohla tykat depresia a socialna fobia.Dost mi to syazuje kazdodenne fungovanie.Riesili ste to noekto s odbornikmi?Pomohlo to?

slniecko_12
13. mar 2022

Najskor by som to skusila riesit sama, snazit sa nevyhybat takym situaciam, posilnit organizmus vitaminmi, magneziom a pod. A keby si si naozaj uz nevedela rady alebo si myslis, ze to bez pomoci nepojde, treba zajst za odbornikom.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeline1
13. mar 2022

Tazko povedat, ci by ti to pomohlo...aj ked realne na to ten poradca, lekar je, mozno by ti nepomohol...ak ta ale suzuje dlhodoby smutok a fobie skus nejakeho vyhladat a popritom sa snaz liecit sama, sportuj a aj oddychuj....

1gramofon
13. mar 2022

Byt introvert neznamená, že sa človek boji ísť medzi ludi, iba ze ho to viac unavuje a vyhovuje mu menší počet ludi.
Ak to chceš vyskúšať sama, musíš vedieť konkrétne čoho sa bojíš. A skus ísť medzi ludi aj keď ti to nie je príjemné. možno nájdeš aj nejaké diskusie, články, videa, blogy na nete o prekonávaní sociálnej fóbie...môžeš nájsť dobru radu ako na to, aspoň nejaká pomoc. Ak by to nešlo, tak potom skus odborníka.

lindous
13. mar 2022

Mne osobne sedenia s psychologičkou v ťažšom období pomohli veľmi, aj keď to bola depka, bez žiadnej diagnózy. takže ja to odporúčiť môžem... veľa som sa naučila o vlastných emóciach a ako s nimi pracovať... mala som len zopár sedení, ktoré ma naštartovali, dostali na správnu cestu a dodnes z toho ťažím aj v iných situáciach ... ale musím povedať, že som mala šťastie, že sme si takto sadli, nie je jednoduché nájsť psychológa, ktorý ti bude vyhovovať hneď na prvý pokus ...

mamina0078
13. mar 2022

Ja som síce mala iné problémy ale veľmi mi psychológ pomohol

zuzanazu85
13. mar 2022

Určite pomôžu,ak to tak cítite a nemáte nikoho,kto by dokázal kladne zmeniť pohľad na aktuálnu vašu situáciu. Netreba sa obávať,či nedajbože hanbiť. V dnešnej dobe sú totižto potrební. Mne keď bolo úplne zle a nevedela som,ako ďalej riešiť,pomohol známy a tiež má vyštudovanú psychológiu a veci kolo toho. Určite vám to nič zle neprinesie,len dá. Veľa šťastia.

marianarem
13. mar 2022

Ja som mala stastie na dve vynikajuce psychologicky, ktore mi v urcitych obdobiach pomohli zmenit zivot vyrazne k lepsiemu. Ja terapiu urcite odporucam pri hocijakom problene, ktory cloveku ubera na kvalite zivita, no nie je lahke natrafit na naozaj kvalitneho terapeuta. Okrem tych dvoch spominanych som bola aj u niekolkych priemernych a aj u niekolkych velmi slabych, tam bol efekt maly az ziadny.

autor
13. mar 2022

Dakujem Vam vsetkym.