Ahojte baby, chcem sa opýtať či tu nejaká z vás používa fenistil kvapky pri alergii, chcela by som vedieť či by mi zabral. Som ekzematik, tým že je koniec mája, sú nejaké alergény v ovzduší aj keď mne nebola alergia zistená na nič. No teraz má stále všetko svrbí, aj keď sa mi tam neurobí ekzém ale občas keď sa ráno zobudím nohy má začnú svrbiet neúnosne, to iste ruky, chrbát, krk. Avivaz nie je problém tu mám hypoalergennu vhodnú aj pre ekzematikov to iste aj prášok. Potrebovala by som niečo na to svrbenie lebo sa to nedá vydržať. Mám problém aj so suchou kožou teraz v tomto obdobi. Doteraz som brala zyrtec, no nezbadala som nejaké zmeny. Dakujem Vám tá rady
@vikusjk to asi nebude môj problém práveže som kupovala hypoalergennu matrac prednedávnom. Samozrejme sme ju aj čistili predtým. Na tieto veci si dávam pozor. Nie je to každé ráno. Občas to mám ale myslela som to tak že hlavne ráno. Ale vtedy mávam aj strašne suchu kozu aj keď sa večer nakremujem. Ja som práveže o tom fenistile čítala že je veľmi dobrý na takéto veci ale to len okrajovo. Že je priamo na svrbenie tela. Tak neviem teda. No mne ani ten zyrtec nezabral tak neviem ci sa mám objednať k alergologovi aj keď u neho som bola už viac krát boli mi robené rôzne testy a na nič sa neprišlo. Moja mamina mala tiež ekzém ktorý sa jej vyriešil až po pôrode sám od seba jej zmizol. Čiže neviem či to môže byt aj dedične .
Ešte dodám že obvodáčka mi iba povedala aby som si v tomto obdobi od marca do konca júna nasadila nejaké lieky na alergiu konkrétne ten zyrtec alebo zodac. Ale nic viac a mne to vôbec nepomaha
@gabika0825 aha, tak to nebude matracom. No zyrtec my mame doma pre pripad ustipnutia vcelou, po manzelovej skusenosti s neprimeranym opuchom a mnozstvom vciel na chalupe uz ho radsej mame vzdy so sebou. Fenistil zase kvapky dala detska dcere ked bola mensia na sople, aby sa jej tak netvorili a to by som nepovedala, ze mali povod v alergii plus nezaberali, preto si myslim, ze Fenistil je slaby. Ale ked si skusila zyrtec, tak skus aj fenistil, mozno bude tvoje telo reagovat inak. Ja mavam v lete problem s neustalou nadchou, kychanim a upchatymi dutinami a pomaha mi claritin ci ako sa to vola, ale musim ho brat kazdy den poctivo aspon tyzden, aby som videla ze zabera.
@vikusjk vyskúšam teda lebo už fakt neviem čo si dať.
Pre mna bol slaby, musela som si dat predpisat lieky od alergologicky
@michellia len ja nemám moc čas zas behať po lekároch kým sa vôbec k nejakému dostanem .. ja viem čo to je za beh na dlhu trať keď som chodila po tých testoch a podobne. Čiže tak. Moja obvodná má na to názor že som alergik aj keď nemám zistenú alergiu na nič.
@gabika0825 a veď aj tvoja doktorka ti moze predpisat lieky minimalne zodak, ten sa predpisuje aj ked clovek berie antibiotika
@michellia áno ale radšej by som niečo v podobe kvapiek ..
nerozumiem prwečo nemáš už za sebou alergolog. vyš. a liečbu,takto len hádaš....a fenistil je slabý,bude treba vysoké dávky a pocíti to aj tvoja peňaženka
@janinah však píšem že som bola na alergologii veď to píšem aj hore ... mám za sebou kadejaké testy nemám alergiu na nič zeda na nič mi nebola zistená.
@gabika0825 mozem sa spytat, ci nieco pomohlo na to svrbenie?. Ja posledny mesuac pocitujem svrbenie tela krvny obraz ok. Este ma caka alergologia.
@gabika0825 ak to mavas vacsinou rano, mozno mas roztoce v matraci. Skusila by som tym vysavacom na roztoce povysavat dokladne matrac, paplony vykladat na balkon na slniecko. Pripadne matrac prejst aj tym parnym cisticom, aby sa vysokou teplotou pary zlikvidovali nejake bakterie v matraci, ak tam su. Ak nezaberie, tak urcite sa porad v lekarni, su aj ine volnopredajne antihistaminika, Fenistil je dost slaby