Pomohlo vám užívanie kolagénu nejako na vlasy? Videli ste zlepšenie kvality alebo nejaký účinok? 🙂
@addi suhlasim,a le trosku poopravim. telo si naozaj kolagen vytvara len samo. to co sa predava v tych praskoch, ci tbl nie je kolagen,a le kolagenove aminokyseliny. tie makju mensie molekuly, ktore sa dokazu vstrebat. tieto aminokyseliny su potrebne na tvorbu kolagenu,a le nachadzaju sa bezne v strave. cize ak ich neikto nema, ma malo kolagenu a pomozu mu,.a le ak s tym niekto nema proble, potom je uzivanie v liekoch uplne zbytocne. klasicky kolagen obsahuje velke molekuly a nas metabolizmus a travenie funguje tak, ze velke molekuly orzklada na tie mensie, cize na spominane aminokyseliny. cize prakticky sa da povedat, ze vyrobcovia "kolegenov", klamu, lebo v skutocnosti nepredavaju kolegen. a telo si musi same kolagen vytvorit.
zaujimave je, ez tvorba kolagenu klesa od 25r a nejaky dovod to bude mat. netusim aky, mozem len hadat, ze to ovplyvnuju nejake enzymy, ci nieco podobne. a teda ak tu je nejaky problem, co suvisi s vekom, tak ani uzivanie "kolagenu" vobec nepomoze, lebo telo si ho nebude vediet vytvorit.
@addi no povedala by som, ze by mali prist na to, preco mame kolegenu vekom menej, co ovplyvnuje jeho tvrobu. to by bola lepsia cesta, ako uzivat kolegen,a le asi by sme zili o 10Or dlhsie 😀 lebo dostatok kolegenu by nase tkaniva udrzal viac fit a menej by sa opotrebili, boli by pruznejsie a to sa tyka aj organov. aj ked vsetkoby kolegen asi nevyriesil.
@lenicka777 ahoj. Toto su vysledky mojej kamosky Denisky, ak chces viac info, napis mi.
@lenicka777 mne 100%tne, prestali padať úplne, ale užívala som ho fakt pravidelne a dlhodobo, brala som inca collagen
Ahoj... Mne osobne nie..ale píšem si zatiaľ len taký súkromný blog.. a pred pár dňami som napísala kratiliinký článok o kolagéne, veľmi jednoducho ale na základe stories na ig jedného medicínskeho profilu. Pridala som svoje vlastné skúsenosti, tak nech sa páči 🙂
Tvoje telo si dokáže vytvoriť kolagén samo. Teda nie až tak samo. Musíš mu pomôcť. Dokážeš to urobiť jednoducho- kvalitnou stravou a chlorellkou, ktorá tvoje telo nádherne prečistí a jačmeňom, ktorý mu dodá všetky potrebné vitamíny a minerály. Tieto dve zelené potraviny (nie výživové doplnky ale ozajstné potraviny!) privedú tvoje telo do hormonálnej rovnováhy a prirodzeného stavu. A práve v tomto prirodzenom stave si dokáže vytvoriť vlastný kolagén.. 1000x lepší ako ten umelý, presladený, s pofidérnym zložením a pôvodom, ktorý kúpiš u svojej obľúbenej insta blogerky alebo v tom "lepšom" prípade v lekárni.
Mimochodom.. všimla som si, že ženy si často kupujú kolagén kvôli pleti, vlasom alebo akné. Akné sa u mňa občas objaví a teda môžem ti zaručiť, že nič lepšie ako chlorellová maska nenájdeš 🥰 Všetky možné kožné problémy (akné, obyčajné odreniny, škrabančeky, popraskaná koža zo zimy,...) idú vyliečiť veľmi rýchlo vďaka kvalitným zelenáčom. Je to také prvé SOS. Potom samozrejme treba zaradiť tieto zelené potraviny aj do svojho jedálnička, aby sme sa vyhli ich opakovaniu 💪