Pomohlo vám preliečenie antibiotikami pri paradentóze?

4. sep 2024

Dobrý deň. Liečite sa niekto na paradentózu? Pomohlo preliečenie antibiotikami? Ďakujem za skúsenosti.

orlikova
4. sep 2024

Ja som brala dvojkombinaciu minule leto ( manžel takisto, máme ju obaja a baktérie si vzájomne vymieňame 😁). Pomohlo neskutočne, krvácanie prestalo, odvtedy poctivo čistíme aj medzizubnymi kefkami a je to ooooooovela lepšie

autor
4. sep 2024

@orlikova ďakujem. Ja zatiaľ extra problémy nemám, ale na rengene bolo vidno. Robili vám aj stery? Na základe nich chce dr. nasadiť antibiotiká.

orlikova
4. sep 2024

Áno robili, aj genetické testy sme si dávali robiť, kde teda vyšlo že máme veľa agresívnych baktérií a ja celkom ok, manžel úplne hroznu genetiku. O tri zub už prišiel, takže my to musíme brať vážne

veklipo
4. sep 2024

Áno

autor
4. sep 2024

@orlikova a teraz budete chodiť na čistenie a kontroli už stále ? Lebo mne povedala dr. že dvakrát do roka a zakaždým cca 50€. Tie testy tiež neboli najlacnejšie. Ale, keď treba, tak určite áno. Len mne už to niekedy pripadá ako biznis.
@veklipo ďakujem.

autor
4. sep 2024

kontrolu som chcela

patus_2
4. sep 2024

Dentálna hygiena je 1-2x ročne štandard aj u zdravých zubov. Je to síce drahé, ale stojí to zato. Dokáže predchádzať mnohým problémom.

orlikova
4. sep 2024

Áno, 2x do roka na čistenie, nám už robí aj kyretami, lebo máme hlboké vačky.