Pomohli vám antidepresíva Sertralin 25 mg?

7. nov 2024

Ahojte čítam tu na koniku je tu toho dosť veľa o panickych atakov atď. takže začnem takto dostávam dosť často panicke ataky beriem už necelé 3 mesiace je to lepšie lebo chodím do obchodu keď príde atak tak už nestresujem ako na začiatku,konečne aj spim v noci len mam otázku pomohlo vám aj to ze ste začali cestovať a skončili aj tie ataky?
Mam veľký problém ísť niekam autom aj 30minut nedokážem ísť niekam
Q ta strasna bolest každý deň pri ataku už nevládzem stoho

katarinaschober
7. nov 2024

Ahoj a ako sa to u teba prejavuje? Ako casto mavas?

adriena85
7. nov 2024

Mne pomohol na úzkosti, ale beriem vyššiu davku

autor
7. nov 2024

@katarinaschober mávam to dosť často niekedy aj každý večer večer....prejavuje sa to tak ze ma začne boliet hneď veľmi nenormálne hlava,chrbát,lava ruka taka krcovita bolest,niekedy aj cudne tlaky pri srdci,cítim ťažkú tvar alebo niečo také ako keby tahanie tvare,niekedy si myslím ze mam nedaj bože infarkt alebo porážku ale chvála Bohu viem ze je to atak a ako príde tak aj zmizne len už nevládzem stoho a stále atak je iný napríklad dnes má bolelo veľmi na hrudi a ta kosť okolo ramena až po prsník na hrudi tak strašne ma boli ze mam dosť

autor
7. nov 2024

@adriena85 ja som brala 50mg ale bolo mi ponich veľmi zle hrúza niečo....museli sme volať niekedy aj záchranku.....začala som vráť 25mg bolo hneď lepšie lenže problém je ten ze nedokážem cestovať tie ataky sú hrozne ale viem to už prenechať chvála Bohu len neviem ako sa zbavit toho cestovania chcela by som ísť niekam na dovolenku s rodinkou no žiaľ nedokážem sedieť v aute ani 30 minut

ronie338
8. nov 2024

Tak nech zmení lieky úplné. Ja užívam paretin, ja som nevedela vojsť do nemocnice ani do žiadnej ambulancie, auto, autobus, ro bolo jedno nehrozilo, a mala som aj ja na začiatku iné lieky ale nepomáhalo tak mi po 3 mesiacoch zmenila.

evkamotka
8. nov 2024

Mne nepomohla ani 100ka. A preco ho uzivas ked to nie je dobre? Ved s dr skonzultuj ze ti nesedi a zmente za ine

katarinaschober
8. nov 2024

Ja som to zazila prvykrat v sobotu v robote prislo my zle zacala sa mi Krutit hlava a zahmlievalo sa mi pred ocami som myslela len ze mam nizky tlak tak som kus pockala ze to prejde no prislo to znova a tak sme isli k lekarovi a tam ma to chytilo riadne busenie srdca rychlo som dychala bola som ako opita mravencenie v nohach rukach a strasny strach lebo som nevedela co to je lekar my urobil vsetky mozne vysetrenia odbery EKG vsetko bolo ok.potom sa pytal ci v poslednej dobe som mala stres traumu ano mala som tak diagnoza panicky attak a vycerpanost.dal my kvapky na ukludnenie a odislo to a pomohlo aj dychanie do sacku.bola som aj u psychiatricky lieky mi nedala ziadne.

alzbeta44
8. nov 2024

Keď Vám nebude zaberať postupne vám budú zvyšovať ja beriem 200mg.

katarinaschober
8. nov 2024

@alzbeta44 a neda sa to bez liekov neak liecit alebo prekonat? Meditacia joga cvicenie?

evkamotka
8. nov 2024

@alzbeta44 mne uz pri stovke povedal, ze to nechame tak ked je to bez odozvy a zmenil ad. Takze je to rozne

ronie338
8. nov 2024

@katarinaschober pretože nie vždy to pomáha. Ja som robila všetko čo sa dalo a nič nepomohlo, ani teraz to nie je 100% a to som chodila aj k psychologovi a už skôr ako som dostala ad. A keď si človek taky poriadny panický atak nezazije, nepochopí. Môj frajer keď sme sa dali dokopy tiež ze ci neprestanem pomaly brat. Kým som pri ňom nemala záchvat, musel zastaviť našťastie bola blízko pumpa čiže nie priamo na diaľnici, stali sme tam hodinu a ja som čakala kedy mi zaberie xanax. Po 2 rokoch liečby. Potom som mu ďalšie 2 hodiny v aute spievala. Vtedy pochopil ze nie sú len také slabé záchvaty ktoré predychas ale aj také, ktoré ťa úplne položia. Boli sme vtedy spolu asi 4 mesiace.

katarinaschober
8. nov 2024

@ronie338 a psycholog Co ti poradil

ronie338
8. nov 2024

@katarinaschober dychové cvičenia, aj som sa s ním učila ako dýchať. Dýchala som tak stále. Cvičenie yogu, nech si zamestnam hlavu niečím iným, napríklad háčkovanim, kreslenim, alebo niečím kde sa nebudem na seba sústrediť, chodiť do prírody, veľa na slnko, rozprávať sa o tom, čo si hovoriť keď to na mňa príde... kade co už si na všetko nespomeniem.

katarinaschober
8. nov 2024

@ronie338 ano aj ja to skusam ja nechcem brat ad ale mne to zacalo az teraz v sobotu som mala prvykrat

ronie338
8. nov 2024

@katarinaschober treba skúšať, mne sa to zhorsovalo až som mala aj v aute záchvat a potom som 2 mesiace nesadla do žiadneho vozidla, či auto, či autobus, nevosla som do nemocnice, po 3 metroch som sa otočila na päte a šla preč, rovnako ambulancie.

katarinaschober
8. nov 2024

@ronie338 no ved to pondelok som bola u lekara a tam ma to zas chytilo musel my pichnut injekciu na ukludnenie

ronie338
8. nov 2024

@katarinaschober mňa nemohli hospitalizovať, chodila som každý týždeň k doktorke q brala som 3x denne xanax asi 2 alebo 3 týždne. Kým som sa ako tak dostala do pohody a vedela som spať.

katarinaschober
8. nov 2024

@ronie338 pfu tak dost silne. Ja idem este pondelok k psychiatricke a utorok by som chcela uz ist robit

ronie338
8. nov 2024

@katarinaschober PN som bola asi 4 mesiace ak si spomínam. Kým som nebola v stave ze som vedela všetko zvládnuť. Takže ak nebude dobre zbytočne do prace neísť uškodiť to môže viac

katarinaschober
8. nov 2024

@ronie338 vyskusam uvidim ked to nepojde ostanem doma

autor
8. nov 2024

@ronie338 a keď lieky zabrali začala soli prosím ta zase cestovať atd.? Je to hrozne premna už neviem si ani predstaviť ze idem niekam autom a nie to ešte lietadlom😔😔

autor
8. nov 2024

@alzbeta44 a pri zvyšovaní prídu zase tie vedľajšie účinky z lieku? Veľmi sa bojím zase tých stavov bolo mi znich hrozne na začiatku

ronie338
8. nov 2024

Jasne aj šoférovať a všetko, už je to v pohode. Nesoferujem dlhšie ako 2 hodiny lebo strácam koncentráciu ale to zase z iných dôvodov nie pre lieky. Dlhé trasy ak idem sama idem radšej vlakom alebo si rozdelím na dva dni.

autor
8. nov 2024

@ronie338 jej super tak to by som chcela aj ja😞 beriem tie sertralin 25mg denne možno by som chcela asi zvýšiť na 50mg doktor mi ich už dal len sa bojím začať koli tým stavom bojím sa ze am začnem brat 50mg ze mi prídu zase tie vedľajšie účinky už to bechcem zase zažiť mne bolo hrozne na začiatku brania AD bol to horor niekedy musela prísť aj záchranka neviem ci začať čí radšej pokračovať s 25mg

ronie338
9. nov 2024

Žiadať zmenu lieku nezaberá a silnejšia dávka ma silné vedľajšie účinky. Ja som pri prvých nemala žiadne ale to boli najslabšie lieky aké sú. Nepomohli tak mi dala paretin a z neho som len bola unavená. A je to jeden vedľajšie účinok. Bola som vtedy na PN a aj som bola rada ze spim lebo som toho veľa nenaspala pred tým. Mne vravela ze akonáhle budú veľmi zle vedľajšie mam dat vedieť a bud upravíme dávku alebo opäť zmení. Aj teraz chodím každých 6 mesiacov na kontrolu a pýta sa ci nie sú nejaké zmeny. Najmä teraz keď som tehotná. Lebo hormóny to zase môžu trochu zmeniť. Ale všetko v poriadku rovnako ako pri prvom tehu

evkamotka
9. nov 2024

Ja som pri zvysovani sertralinu mala vzdy zase vedľajšie ucinky ale za tyzden vyprchali