Neviem sa vyrovnat so stratou blizkej osoby,nedokazem zit bez nej,citim velky hnev na Boha,lekarov,na inych starsich ludi,ze oni este ziju.. Neviem fungovat,cele dni len placem a ak by sa mal prihlasit jeden ,co chce zomriet,prihlasim sa. Lebo ak by som si vzala zivot,v nebi by som s nou nebola. Pomohli vam v podobnej situacii antidepresiva prosim?
@deti95060810 presne toho sa bojim,nalolko mam dost dolezitu pracu,nie manualnu,pracujem so zakonmi, musim byt max sustredena a aktivna,soferujem denne,mam malicke deti.
@deti95060810 ty si brala AD? Lebo je to úplne naopak. Ad akoby postupne dávali dolu tie čierne okuliare cez kt.sa človek pozerá na svet. Skôr vyjasnia myseľ a ukážu ze sú aj iné možnosti... vysadzat pod dohľadom lekára postupne a dá sa to
@marhulka13 mas osobnu skusenost prosim ta?
Ano, inak by som to nepísala
Ja si myslim,ze ten smutok a zial je normalna reakcia a treba si svoje odplakat,odsmutit... nic v zivote nejde len tak lusknutim prsta...verim,ze aj ked je to tazke zvladnes to a postupom casu bude lepsie... ale samozrejme,ze keby sa ti to vymykalo z poskontroly nie je zle vyhladat pomoc.
@deti95060810 to nie je pravda čo hovoríš. Naopak Neurol otupuje a antidepresíva ani nik nebude vedieť že berieš. Mierne ti môžu znížiť vzrusivost na podnety. Nerozplačeš sa pri každej blbosti a ani nerozrehoceš. Ale budeš vedieť aj plakať aj sa veselo smiať. Vtipy a toto všetko bude krásne fungivat aj prežívanie. Len budeš trosku kludnejsia a rozvážnejšia. Ja veľmi rad spomínam na tých 15 mesiacov kedy som bral AD. A aj nejaké mesiace potom boli super. Aj robotu môžeš vykonávať. Aj šoférovať.
@marhulka13
@slovakboy
Dakujem vam za vase skusenosti. Nieco citam a som trosku zmatena, zistila som spravne informacie? Ze AD zacnu ucinkovat az po 3-5tyzdnoch?A moze sa stat,ze sa prv smutok vyrazne zhorsi az potom pomozu?
Ano, ale podľa toho asi aj o co ide. Preto sa zo začiatku zvyknú kombinovať napr.s tým neurolom, ale mne stačilo asi 3 dní ho iba brat, potom už bolo lepšie. Resp.vedela som normálne spat. Preto píšem, že postupne to všetko akoby odchadzalo a vedela som fungovať ako ktokoľvek iny
Zhorší sa to asi prvý týždeň. Ale nie výrazne. Trochu. Vtedy môžeš brat ten Neurol. Nebije sa s antidepresivami. Kľudne môžeš kombinovať.
Pomohli. Nie je to pravda, ze ohlupia, otupia atd. Su to lieky. Lieky su pre ludi. Nevahajte. Po cca 2 tyzdnoch zacnu ucinkovat.
Pomôže, je pravda že prv sa stav zhorší ale že rapídne neskôr začnú zaberať trvá to aj dva mesiace, potom už bude dobre …držím prsty 👍
Samozrejme záleží od osobnosti a problémov / depresii ktoré boli predtým kedy začnú účinkovať …
píšem ešte raz...nie je to všeliek... po vysadení sa problémy vrátia... 30 perc. pacientov sa AD nezbaví nikdy.... opakovane sa musia k ním vracať, resp. ich brať stále aj roky.
ak netreba - nebrať.
@deti95060810 prosím ťa nedavaj rady po svete. Autorka sa tu hlási ze keby mohla umriet, hlási sa a ty jej napises, ze lieky jej nepomôžu? Za prvé to vôbec nie je pravda. Antidepresíva sú lieky na liečbu psychických chorôb. Neurol len utlmuje a Nic nevyrieši. Cize poradil/a si úplne naopak. Choroba sa vrátiť môže ale aj nemusí. Poznám veľa ľudí ktorí sa úplne vyliecili.
Autorka: navstiv psychiatra, nie je to hanba. Ludia sa po strate milovanej osoby rôzne vyrovnávajú s novou situáciou. Psychiatra navstevuju aj chori ľudia, onkologickí pacienti, ľudia ktorí prežili nejakú traumu. Je úplne normálne sa na takéhoto lekára obrátiť. Preliecis sa a potom sa zaradils pomaličky do bezneho zivota.
Mne veľmi pomohli a pomáhajú. Zase fungujem, chodím do práce, smejem sa, teším sa. Vôbec nie som otupena ani mi nezmenili osobnosť, práve naopak, opäť som sama sebou. Nástup účinku bol tak cca po 3 týždňoch, na začiatku horšie potom uz dobre. Nemusí byť u každého, záleží čo človek rieši, aký má problem. Neboj sa toho, pomôžu ti prekonať ťažké obdobie. Strata blízkej osoby je jedna z najväčších bolestí v živote človeka. Veľmi pekne to napisala "aurinia".
Držím palce 🙂
Neviem, nakoľko by ti to pomohlo, ale možno by mohli pomôcť nejaké knižky.
Nedávno vyšla jedna dobrá: Smútiaci mozog- Mary Frances O´Connor
Pomohli,som normalne fungujuci jedinec,dieta praca. Nez nich som mala silne uzkostne az depresivne stavy
antidepr. ohlúpia - otupia človeka... ak ich prestaneš brať -bolesť sa vráti...
skús magnézium, popr. Neurol. - to tiež len oťapí človeka....