Pomohla vám špona na necht?

13. okt 2022

Kedy ste začali pociťovať zmenu? Šponu mam už 3 týždeň, a stále je to bolestivé, zapálené. Samé dobré recenzie som čítala, že to pomáha, okamžitá úľava.... No kedy to už bude lepšie? Nechet mam vystrihnutý, vybruseny, vyčisteny. Toto už všetko 3x som absolvovala. Raz dobre raz zle. Je to taky kolotoč. O 4 týždne mam ísť na posun tej špony. Vôbec neviem, či sa mi oplatí trapit sa...

roja01
13. okt 2022

Oplati, chod. Videla som uplne zahojenie.

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. okt 2022

@roja01 ja už tu šponu mam 3 týždne, ale stále to boli

viestta
13. okt 2022

Nedá mi, ale to je spona. Špona je trieska pri obbrabani kovov

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
13. okt 2022

@antonka321 keď myslis

autor
13. okt 2022

@viestta píše sa o špone všade, skus vygooglit 🙂

antonka321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
8eva8
13. okt 2022

Áno pomáha to, ale ja som tam chodila rok, a teraz mám krásne nechty

layla123321
13. okt 2022

Neviem teda, aké hrozné to máš, ale mne pomohla lekárska pedikúra a kompletná výmena topánok (za väčšie a širšie, lebo som si prestala tak na krátko strihať nechty, aby mi nezarastali). A to mi pôvodne chceli necht strhávať, potom, že môžeme skúsiť šponu, ale ja som sa toho nejak obávala 😂

miskakyblik
13. okt 2022

Ahoj mne to pomohlo, je to teda doživotna speci starostlivosť o nohy, ale ja na to nedám dopustiť....cudne mi je len to že tak ďaleko máš od seba tie posúvania...ja som chodila na napínanie kazdy týždeň a posun špony som mala vždy až keď vyrástla na úroveň bechtoveho lôžka aby sa dalo vidieť ako ďalej či sa ten nechcet trošku ,,naučil,, rast inak a podobne. Čo ale musím povedať je že buď trpezlivá lebo ja som napríklad úľavu nepociťovala ihneď trvalo to zopár týždňov a úplne bezstarostne obuvanie resp. Pedikúra som si užívala až taký rok po prvom nasadení špony. Bolelo to ako sviňa, ja som si to začala riešiť príchodom leta aby som mala otvorenú obuv nikde netlaciacu...takto na jeseň je to trošku nekomfortnejsie ale dá sa to. Zabezpec si jednu topánky čo budeš mať široké ako to ide voľné , pri každom posúvaní to bude bolieť ale vždy o trošku menej. Ten zápal je hlboký , zo začiatku je tou sponou iritovane to miesto , veľa veľa veľa dezinfikuj a vetraj, ja som si tam kvapkala peroxid počas dňa veľmi často, toho zápalu sa musíš zbaviť, ten boli najviac keď to hnisa. Držím palce toto chce trpezlivosť a zatate zuby ale oplatí sa to naozaj. Je to síce aj dozivotna starostlivosť, na tamponadu budeš občas musieť zájsť, ja odvtedy chodím na pravidelnú pedikúru a nemám odvtedy problém...držím palce.