Pomohla vám lymfatická masáž nôh ?

brna1989
21. jan 2020

Ahojte žienky,chystám sa na lymfomasáż ručnú,mám často opuchnuté nohy,celulitída des,hrozna..
Som často unavená a mám oslabenú imunitu .
Vraj to pomáha na tieto problémy.
Budem chodiť 1x týždenne ,cca 7tyzdnov.
Máte osobnú skúsenosť,pomohlo Vám to?

stankadu
21. jan 2020

ja sa pripnem, tiež to chcem riešiť s dcérou

nina004
22. jan 2020

@brna1989 lymfatická masáž je super a pomáha určite. Len každý človek je iný ,tak asi aj tu to bude individuálne. Čo viem ,tak sú dosť drahé ,tak si dať pozor ,aby vám pred samotnou masážou uvoľnili lymfatické uzliny. To bol najčastejší problém,s ktorým som sa stretla. Veľa masérov ich neuvolňovalo pritom je to podľa mňa samozrejmosť. Bez toho tá masáž nemá význam.

brna1989
autor
22. jan 2020

@nina004 pôjdem na masáž môjmu maserovi,keďže som s ním spokojná.chodim na masáž chrbta.tak som sa ho spýtala na túto lymfomasáż .skúsim a uvidím.vravel že 60min trvá masáž (20€) a presne ,že najdôležitejšie je na začiatku uvoľniť lymfu pod kľúčnou kosťou,inak to nemá význam.sam povedal ,že má dobré výsledky,čo sa týka celulitídy
Samozrejme mi ide aj o to,ale aj o tie opuchy nôh,únavu a imunitný systém.odporučil aspoň 6,7 týždňov.

lilke
22. jan 2020

@brna1989 uvoľňujú sa všetky lymfatické uzliny, napr. na slabinách, na hlave,... lymfa musí prúdiť.
A áno, ak dobre urobená, uvoľnenie cítiť. Ale treba následne veľa piť.

brna1989
autor
22. jan 2020

@lilke áno,aj o pitnom režime ma poučil.este odsledujem ,či uvoľňuje všetky lymfatické uzliny.dakujem za radu 🤗
Začínam o tyzden

laki
22. jan 2020

držím palce, potom daj vedieť výsledok😉

brna1989
autor
22. jan 2020

@laki určite sem napíšem,ako to dopadlo 👍

nina004
22. jan 2020

@brna1989 ako píšu baby dôležité sú všetky uzliny. Takže určite nezabudnúť na triesla. Ale ak má dobré výsledky,tak isto bude vedieť ,čo robiť. 🙂

verkaveverka
10. jan 2023

@brna1989 Ahoj, prosím ťa, dáš mi kontakt na toho tvojho maséra?🙏🙏 Mozes aj do správy, je ťažké nájsť niekoho, kto vie dobre robiť ručnú lymfodrenáž