Pomohla vám homeopatia a akupunktúra?

salo
21. feb 2013

Ahojte dievcata. Chcela by som vediet ci nemate niektora skusenosti s akupunkturou a homeopatiou,ci vam v niecom pomohla... Ide o to,ze mam zdravotne problemy,aj co sa tyka zenskej stranky ale aj velke bolesti chrbtice, z toho aj trpnutie ruk pocas spanku a bolesti hlavy( neurolog na nic neprisiel) rano nevladzem ani vstat z postele, som totalne bez energie. Myslite, ze by mi napr.akupunktura na toto pomohla?

cerez
21. feb 2013

Bolesť chrbtice, tŕpnutie rúk, bolesť hlavy. Problém vyzerá v krčnej chrbtici. Mne akupunktúra nepomohla, skôr by som vyhľadala rehabilitačné cvičenie, parafín, masáž.
@salo

reikina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ssisska
21. feb 2013

Ja som absolvovavala akupunkturu 3 krat a musim povedat ,ze mne velmi pomohla az 98 percent.Ale bola som v zahranici na nej ,neviem kolko stoji u nas ale ja som bola s vysledkom velmi spokojna.Mala som problemy s krkom,boleti oka a hlavy,tpnutie,natiahnute a napate svalstvo v krku.Odvtedy sa mi to uz nevratilo.

salo
autor
21. feb 2013

@cerez reh.som skusal a vobec nepomohla☹

salo
autor
21. feb 2013

@reikina a mohla by si mi prosim napisat ten kontakt? Dakujem😉 ja som z cadce, myslis, ze to robia aj tu niekde v okoli?

majka1981
21. feb 2013

ja som absolvovala akupunkturu a uzivam aj homeopaticke lieky, aj syna s nimi liecim ked je chory. treba najst dobreho homeopata. akupunkturu som dostavala aj pred porodom, trpli mi ruky v noci a bola to voda, pichali ma raz do tyzdna a potom som par noci mohla spavat dobre, kym sa tyzden zase nekoncil a sla som na dalsie pichnutie. odporucam.

salo
autor
21. feb 2013

@ssisska a mozem sa opytat kde v zahranici si bola a kolko ta to stalo?😉

ssisska
21. feb 2013

Bolo to v Nemecku a poistovna mi to nepreplatila tak som platila 270 eur.Ona mala neake kurzy urobene.Pacilo sa mi ,ze pouzivala vzdy nove ihly,je to velmi hygienicke.Ked natrafis na neakeho samaritana,ktory nedodrziava hygienu pri akupunkture ,mozes sa nakazit aj vaznou chorobou,alebo dostanes infekciu.Na Slovensku hladaj odborneho lekara ,co sa venuje aj akupunkture,tym nic neriskujes,na SR je to 5 krat lacnejsie nez v Nemecku.A tusim to na SR to ciastocne preplaca aj poistovna.

maser
21. feb 2013

Skús skôr bankovanie a zábaly. Dobrý masér fyzioterapeut alebo rehabilitačný pracovník by ti mal pomôcť. Neurológ ti nanajvýš predpíše chémiu 🙂 ...Po prvej masáži musíš cítiť zlepšenie aspon o 50%. Ihličky nie sú vždy to pravé. Prajem všetko dobré.

salo
autor
21. feb 2013

@majka1981 ahoj a kde si chodila k homeopatovi? A kolko to stoji aby som mala predstavu🙂 som citala, ze je to drahe😲

salo
autor
21. feb 2013

@maser dakujem, ja som bola na rehab.a praveze mi bolo este horsie😲 tak preto uvazujem vyskusat nieco ine...

aurelkan
21. feb 2013

Ahoj, ja som v roku 2000 mala fokus pod zubom a skor ako ho nasli mi narobil veeela problemov, s pokozkou, hnisave akne, s mocovym mechurom... vela, vela problemov a dostala ma z toho homeopatia. Trvalo to asi 3 mesiace, doktorka navrhla konstitucny lek (tusim tak sa to vola, uz ani neviem...) a ten robil divy... Naozaj ma dala dokopy. Ale vedela som co mi je, mala som diagnostikovany problem a aj pocas liecby homeopatikami som bola aj v kontakte s lekarmi. Myslim ze homeopatia, akupunktura a lekari - dokazu pomoct najviac ked spolupracuju. Mozno este iny lekar (taky co ta posle napriklad na MR) ? Prajem skore uzdravenie!

terina25
21. feb 2013

@salo tak takýto istý problém ako ty,mám aj ja.bolesti hlavy,trpnutie rúk,bolesti chrbice.lenže ja to mám bohužiaľ asi zo skoliozy a na to mi nič nepomože. ☹ Alebo vie niekto o niečom,čo by na to pomohlo?len mi plávanie neraďte,lebo neviem plávať 😖

ssisska
21. feb 2013

Na okamzite a bolestive svalstvo a trpnutie pomahaju aj svedske kvapky,najviac sa osvedcili pri bolestiach chrbta.

majka1981
22. feb 2013

@salo ja zijem v Rakusku, takze kontakt Ti asi nepomoze...

ssisska
2. mar 2013

Poznate neakeho dobreho odbornika alebo odbornicku ,ktora sa venuje akupunkture?Ak ano kolko stoji 6 sedeni,vraj je to dost aby sa clovek vyliecil uplne..?

issiq
2. mar 2013

@salo ahoj ja som mala take iste problémy resp. ešte občas sú obehala som toľko lekárov nakoniec to uzavreli ze mám mierne vyklenutu platnicku na MR to ukazalo prešla som rehabilitácie masaze zabali nic nepomohlo.Potom som sa začala zaujímať o alternatívnu medicínu treba skúsiť všetko.... 🙂

salo
autor
2. mar 2013

@issiq Ahoj, čo presne myslíš pod alternatívnou medicínou? Pomohli ti bylinky?

lubi
12. apr 2013

@salo ja som uzivala homeopatika lebo som nemohla otehotniet a pomohlo 🙂

buba08
12. apr 2013

@lubi mozes mi prosim napisat ake homeopatika si uzivala? Dakujem

lubi
12. apr 2013

@buba08 joj to asi nie. ja som homeopatika nekupovala z lekarne, ale chodila som k homeopaticke ktora mi to miesala na mieru takze ani netusim cosom brala. homeopaticka s tebou urobi rozhovar taky ze 1-2hodinovy aby zistila ze ako sa citis, co je tvoj problem, ake choroby mate v rodine, aku mas povahu... a podla toho miesa. je mi luto ze som vela nepomohla.

buba08
12. apr 2013

@lubi nevadi, aj tak dakujem, kde si k nej chodila? Mozno sme z rovnakeho mesta 🙂

buba08
12. apr 2013

@buba08 jaj prave pozeram, ze si v Irsku a ja na SVK, tak asi nic 😉

buba08
12. apr 2013

@buba08 pozeram, ze si v Irsku a ja na SVK, tak asi nic 😉

buba08
12. apr 2013

@lubi teda 2x napisat spravu sama sebe, to sa mi uz davno nepodarilo 🙂
Bola si u nej v Irsku? Lebo ja som na SVK, tak asi nic 🙂

lubi
12. apr 2013

@buba08 no bola som tu v ie. ale skus kuknut niekde na sk nejakeho dobreho, nechod k prvemu o kom budes vediet. vies ako to u nas chodi. vela stastia prajem.

dewyn
12. apr 2013

mne pomohla akupunktura aj homeopatika, homeopatia mi pomaha uz niekolko rokov uspesne vyhnut sa lekarom. a este mi velmi pomohla jedna pani v dunajskej strede, lekari mi pomoct nevedeli. ale zavisi aj od teba ci si nachylna na alternativnu medicinu a ci jej veris.

mama518
27. feb 2014

Ja chcem reagovať na tie homeopatiká. Mám s nimi veľmi zlú skúsenosť v súvislosti s mojim dnes už 13-ročným synom. Keď bol malý, tak mal časté zápaly dýchacích ciest a rôzne virózy, ako dieťa bol dosť chorľavý, ale v podstate nič také vážne. Ale ako starostlivá maminka som pod vplyvom reklamy, že " bylinky a prírodné produkty..." siahla po homeopatikách. Zaberali perfektne a bola som nadšená. Až po nejakom čase začal mať v noci nočné mory, veľmi sa bál a nevedel spávať. Nemal ani 3 roky a keď mi niekedy hovoril, čo sa mu snívalo, tak to bolo ako z hororu. Býval aj veľmi nervózny až agresívny voči sebe. Nevedela som dlho, čo sa deje. Navštevovali sme psychológov aj psychiatrov a všetko márne. Som veriaca. Tak som sa začala za syna intenzívnejšie modliť. Až sa mi raz "náhodou" dostala do rúk kniha od E. Wellu: Zdravie za akúkoľvek cenu. A tu som sa dozvedela o pôvode homeopatie, jej zakladateľovi a na akom princípe funguje. Veľa som si okolo toho načítala aj od iných autorov a poviem Vám. Naozaj to je veľké svinstvo. Pretože homeopatia neobsahuje žiadne bylinky, ona neobsahuje ani jenu molekulu účinnej látky, keďže sa to riedi napr. 1:1000 a zasa 1:1000, až dovtedy, kým tam zostane (podľa odborníkov - homeopatov) len "pamäť vody", t. j. voda si pamätá, že tam niekedy bola účinná látka. To znamená oni zaberajú, ale nie je tam účinná látka. Teda - čo lieči, čistá voda, ktorá si niečo pamätá? Vedecky to neobstojí. Ale oni naozaj fungujú. Pretože oni to nejako pretrepávajú a potencujú (nabíjajú ich akousi kvázi energiou) čiže lieči tá energia. A tu je vždy veľké riziko kde sa to vymkne. Väčšinou to prejde do psychiky, ale niekedy sa môže stať, že sa nežiadúci účinok dostaví len po rokoch a ľudia sú nadšení. Viem, že to znie možno fanaticky, ale zažila som si to a veľa som si o tom načítala. Rim. kat cirkev som kedysi považovala za puritánsku, ale teraz si radšej vždy zistím aký má názor, lebo to bolo strašne. POdotýkam, že sme sa z toho dostávali postupne pomocou kňaza, ktorého sme pravidelne navštevovali. Modlieval sa za môjho syna modlitbu oslobodenia pri ktorej sa raz moje dieťa až neprirodzene nadmerne spotilo. Keď sa doma veľmi bál, tak som mu dávala do postieľky posvätený ruženec a potom sa bál menej. POstupne to prešlo. Mali sme veľké šťastie, že vôbec som sa dozvedela, že existuje aj duchovná liečba. Tí psychiatri môžu pomôcť len čo sa týka psychiky, ale duchovné záležitosti nepatria do ich kompetencie. Problém je, že väčšina psychiatrov sú neveriaci, je lepšie keď sa spolupracuje aj so psychiatrom, ale pochopiteľne nájsť veriaceho. A poviem Vám, odvtedy si dávam veľký pozor nielen na homeopatiu, ale na všetky "energie", (to mi povedal ten kňaz zo svojich skúseností) pochopiteľne nemerateľné. napr. akupunktúra, akupresúra, reiky, joga, transcendentálna meditácia, všeliaké masáže (okrem tých obyčajných), a ešte ľudoví liečitelia, a objímanie stromov, atď.

ssisska
27. feb 2014

@salo
Ahoj ,musim napisat ,ze mne velmi velmi velmi pomohla akupunktura,a absolvovala som ju asi 3 krat,normalne je dokopy 6 sedeni ale mne pomohla okamzite s velmi pozitivnymi vysledkami.Mala som obrovske problemy s krcnou chrbticou a blokady v oblasti siji.tento problem pretrvaval viac ako rok a nic nezaberalo.Ta zena ma vyliecila a urobila s mojim zdravim doslova zazrak a stacila mi len polovicna liecba teda len tri sedenia.a super odvtedy nemam absolutne ziadne problemy.Som uplne zdrava, 🙂

mama518
28. feb 2014

Vôbec nepochybujem o tom, že akupunktúra zaberá, veď aj homeopatia. Ale problém je v tom, že po nejakom čase sa môžu vyskytnúť psychické problémy, alebo depresie atď. Chápem, že keď má človek zdravotné problémy, tak sa chytá každej možnosti, ale buď opatrná.