Zienky, neviem co robiť. Muža rano seklo v krížoch, ale tak, ze nevie zliezt ani z postele. Horko ťažko po 15 minútach sa dostal dole a pomocou stoličky, o ktorú sa opieral, prešiel na wc. Keď leží tak to neboli. Ale sedieť, stať, chodiť nemôže. Dal si aj dorsiflex, aj flector ale doteraz sa mu neulavilo. A ja neviem čo s nim ďalej, lebo neviem ani ako ho dostať v takomto stave k lekárke. Uvítam každú radu.
Urcite rychlo k lekarovi, ja som musela tyzden chosiy na injekcie nez to ako tak preslo.
Pre mojho otca takto prisla pohotovost, najprv pichli injekciu, ta nezabrala, tak sa volala znova a zobrali ho na infuzie di nemocnice
Dakujem, isto nieco budeme riešiť. Toto nevyzerá, ze sa z toho vyspí. Dla som mu ďalšiu dávku liekov, a uvidime. Pripadne naozaj zavolat na záchranku a spytat sa aká je možnosť. Lebo zovotohrozijuci stav to nie je, ale poradit možno budú vedieť. Ja by som ho odviezla, ale nedostanem ho do auta - 5 poschodie v byte, ja mam ledva 50 kg on 110 a dva metre. 🙃
Pockala by som tyzden ake rady zeny daju.... 😂😂😂🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Oh moj boze je to tym teplom????????? Tak ked to co si dal nepomol zavolam asi do nemocky a opytam sa ich.... Aspon teda ja by som to tak urobila 😂😂
Pre mna prisla normalne sanitka, na nositkach ma z bytu vzali dole do sanitky a odviezli na neurologiu, kde mi to opichali mesocainom a potom uz pre mna prisiel manzel. Uz som bola schopna sa postavit. Potom asi tyzden som lezala a preslo to. Samozrejme som zacala potom chodit na rehabilitacie atd.
Ja som to mala vcera sice nie uplne seknutie ale pri kazduckom pohybe ma bolela komplet cela panva a az do noh.najlepsie mi bolo ked som sa nehybala.ale kolko krat mi bolo na male co ma chcelo polozit ked mi to vrazilo az do noh.tiez to asi budem musiet riesit.dnes sa uz citim dobre ale vcera no hruza.
@andrea235 ten dorsiflex treba brat dlhsie a k tomu veral tabletky...ale hlavne by som dala vyssiu davku horcika(najidealnejsie by bolo injekcne),ale ak nechcete ist k foktorovi tak treba kupit bud mg500 od galvexu alebo magnosolv..(ten brat 1x denne 1 vrecusko) a cvicit cvicenia SM system..toto cvicenie vrelo odporucam..vdaka nemu sa aj ludia na vozicku postavili na vlastne😉a to im lekari tvrdili ze uz chodit nebudu...rehab.cvicenia od lekarov su onicom...treba fskt ten SM system👍👌..drzim palce nech mu to cim skor polavi...inak pri dorsiflexe potom davat pozor..vtedy necvicit lebo uvolnuje svalstvo a clovek by si cvicenim viac uskodil ako pomohol😩
@andrea235 My sme v podobnej situacii volali sanitku... Prisli, muza odviezli do nemocnice a skoncil na infuzke... Kde by som ja 110 kg-oveho muza zvihla, vtedy boli nase deticky este mensie a stalo sa to skoro rano, takze inu moznost sme nevideli...
@andrea235 mne ked sa to stalo, manzel mi normalne zavolal 155 (skusali sme najskor pohotovost, kedze to bolo v noci, ci by mi neprisli nieco pichnut, ale bolo nemozne sa tam dovolat a ja som nebola schopna sa ani len otocit na posteli). prisli o cca. 15 min, dali mi nejaku infuzku, nepomohlo, tak podo mna nasukali taku plachtu (mala som take bolesti, ze ma ani dvaja sanitari neboli schopni posadit) a na tej ma preniesli k lehatku a sup do sanitky. v nemocnici mi dali obstrek a cca. o hodinu som volala manzelovi, ze po mna moze prist. potom som este niekolko dni brala dorsiflex a guajacuran a cca. tyzden viac-menej len lezala, resp. behala s bedrovym pasom... a potom som samozrejme zacala cvicit na chrbticu cviky.
Najblizsi "naprávač" (niečo ako chyropraktik) síce to boli jak sv*na ale vždy zaberie. A žiadne že týždeň chodím na infuzky... Nehrozí.
Dobrý deň. Manželovi veľmi pomáha turmalínový pás je to novinka vo svete prírodnej kozmetiky. Dava si ho preventivne 😉 lebo sme tiez mali podobny problem. Ak chcete o ňom viac info mrknite na fb skupinu Liečivá Sila Prírody s TianDe.
@michaela1616 mohla by som aj ja viac vedieť o tom pase?Ďakujem
tak napr taxik alebo zavolaj jeho ci svojej vseobecnej lekarke co ti poradia. pripadne sa porad na zachranke pripadne bedrovy pas... drzte sa