Viete mi niekto poradiť čo robiť, keď sa mi vyhadzuje akné v okolí úst?? je to neznesiteľne boľavé, pretože to začne červenať a potom sa to zapáli. Prosím poraďte čo robiť ja už si neviem dať rady. Najlepšie niečo domácke 🙂 vopred vďaka za každú radu 🙂
Kožnú som navštívila s tým, že mi za každým dala niečo iné. Už ma to nebaví používať stále nejaké krémy, z ktorých nevidím žiadnu odozvu :( . Rozmýšľala som už aj nad tým či nemam niečo škodlivé v tele čo sa prejavuje takto. Nevieš poradiť niečo aj na "očistu" zvnútra? Každopádne ďakujem za rady určite skúsim niečo z toho vyskúšať 🙂
biodermu mi poradili aj pre mojho synatora-cistiaci gelik-vodu aj kremik -kupila som mu vsetko v lekarni vichy a zmena tam urcite je
Skús potrieť obyčajnou ústnou vodou, mne sa pri synovi najlepšie osvedčila.
Na zmiernenie akné odporúčam krém Protektin od Energy, ale jednoznačne by som to riešila vnútorne - očistu organizmu, okolo úst sa zvyknú prejavovať problémy s pohlavnými orgánmi a črevami. Napr. už spomenutá žihľava (tinktúra) alebo breza (tinktúra). Prípadne sú aj špeciálne pripravené koncentráty ako je Regalen. Na jar je očista najprospešnejšia, škoda túto šancu nevyužiť 🙂
Žiadny kožný problém sa nedá vyriešiť patlaním krémov. Na koži sa prejaví to, čo je vo vnútri tela, treba prečistiť organizmus (po opakovaných návštevách u kožnej ste to možno už zistili sama...)
@johnya akne v dospelosti nevyliecis kozmetikou, mozes len zmiernit prejavy, ale problem je niekde vnutri tela, okolie ust a brada vypoveda najpravdepodobnejsie o nejakom probleme s travenim, alebo zaludok, nemusis mat viditelne problem so zaludkom no moze to byt nieco skyte.. odporucam preto nie za koznou ale za svojou vseobecnou lekarkou, aby ti urobila rozbor krvi, prip. ta odporucila na ine vysetrenia 🙂
Ak sa Ti to robí len v okolí úst a nikde inde, tak to podľa mňa nie je akné. Choď ku kožnej resp. pozoruj, kedy sa to zhoršuje, či to nie je reakcia na nejakú potravinu.
Ajojky a neboli Vás žalúdok,niekedy sa od žalúdka aj keď neboli urobia vyražky.Skúsila by som popíjať čajik palina-aspoň pár dni a na očistu by ste mohli vyskúšať piť každé ráno na lačno 3 dcl vody s jablčnym octom,aspoň 2 týždne🙂 Jablčnný ocot zriadený v pomere 1:1 s vodou je dobre na vyražky ako pletova voda🙂Aj piling s tou kavov je super aj na telo ja si robim aj s olivovým olejom a tiež jablčnym octom-piling telo sa zbavy odumretej kože a aj ju prekrvi-Pomáha na celulitidu🙂
a baby na vyrazky na rozpati krku a lic? Zacalo sa mi robit po porode
@johnya 5 krat za den vypijem ocistujuci caj,3 krat za den zihlavovy caj.Poriadne si odlicim tvar,umyjem tea tree mydlom.Myslela som,ze ked sa mi za tyzden neobjavili vyrazky,tak to asi fakt funguje.Po tyzdni sa mi to vratilo a dosť hnusne.Ja sa tej pliagi zbavit proste neviem.
ďakujem vám baby za všetky rady 🙂 tiež si myslím, že to bude niečo vo vnútri tela, pretože, ak by bolo vo vnútri všetko OK tak by sa to neprejavilo nikde vonku 🙂 snažím sa piť žihľavový čaj + som si objednala aloe vera. Nemám žiadne problémy so žalúdkom ani ničím iným tak uvidíme :D možno nejaký skrytý problém...uvidím či to pomôže 🙂 dam vedieť
@johnya necitala som diskusiu, tak neviem, co pisali ostatne baby... mna napada aj, ze by to mohla byt potravinova alergia - skus si odsledovat, ci sa Ti to nerobi po poziti nejakej konkretnej potraviny alebo jedla... okolie ust moze totiz signalizovat problemy s travenim alebo potravinovou alergiou... 😕
Ahoj, najlepšie by bolo navštíviť kožného lekára, aby určil o aký typ akné sa jedná a zvolil určitú liečbu. Ak chceš niečo voľnopredajné, tak ja som na vyrážky používala napr.pytiol, ďalej zinkovú alebo saliciovú masť, bórovú vodu na čistenie a prípravky zn.bioderma a ako peeling je dobrá káva, normálne keď si spravíš turka tak ten sos :D inak každá položka stojí do 2 €