Pekný večer prajem milé mamičky. Vedeli by ste mi pomôcť ? Už asi dva roky sa trápim s akné vyskúšala som už asi všetko: Zineryt, Skinoren, Eryfluid a značky čo sa týka Garnier, Bioderma.. Skúšala som to riešiť aj napr. repíkom či žihľavou ale stále to je také zlé. Keď ráno vstanem je to v pohode vidno mi to iba trocha no ako náhle idem z bytu von mám to celé také červené. Poradíte nejaké tipy a triky na akné lieky skôr nie 🙂 Ďakujem za každý tip 🙂 Akné sa vyskytuje medzi obočím, na čele či nose na lícach absolútne nie 🙂
presne je to zvnútra musíte riešiť príčinu nie len potláčať symptómy.
Neviem či ste skúšali ale napríklad mne pomáha na akné tea tree olej len trošku namočiť paličku na čistenie uší týmto olejčekom a potrieť pretože tento olej má vyššiu koncentráciu neodporúča sa aplikovať priamo alebo vo väčších množstvách. Ak by ste mali záujem vedela by som vám odporučiť aj konkrétny za dobrú cenu 🙂
@klara_proch nemám to odskúšané, ale minule jedna pani rozprávala v telke, že na akné je veľmi dobrá obyčajná sedmokraska...čerstvo odtrhnutá sa má pomrvit medzi prstami a ma sa ňou potrieť akné...
Veľmi ďakujem za rady 🙂
@hanci236 bola by som rada keby ste mi odporučili
urcite akne liecit aj zvnutra nielen zvonku/ vacsinou je pricinou hormonalna nerovnovaha alebo zle stravovacie navyky. na svojom blogu mam aj video kde je blizsie popisane, ze vyrazky v ktorej casti tvare su spojene s ktorym organom. vacsinou sa nam akekolvek zmeny na pokozke snazia naznacit, ze nieco v tele nie je OK. mozno vyskusat aj precistenie (nejaky lahky detox na par dni) a na tvar zacat pouzivat len kvalitne veci a hlavne bez chemie a silnej parfumacie. ak by ste mali zaujem o nejaky konkretny produkt mozem napisat do spravy.
@biokozmetika určite mám záujem
@klara_proch ahoj, ja som dlho tiež podobné problémy a akné, pričom som skúsila takmer vsetko- rôznu kozmetiku z lekárne, v podstate všetky možné značky, v krízových chvíľach som ani nepozerala na cenu, čiže aj drahšie produkty..samozrejmosťou bolo dôkladne odlicovanie (aj s clarisonicom)-ale nič nepomáhalo,stale rovnaký stav, už som sa zmierila pomaly a tým že proste musím investovať do kvalitného make-upu,ine riešenie nebude:D (ten používam pre istotu tiež z lekárne) - no ale nedávno som dostala ako darček ružovú vodu,ktoru si vždy po vyčistení pleti nastriekam na tvár,pockam kým vyschne a potom používam krém. Teraz v lete aj hocikedy počas dňa je to fajn na osvieženie. No a na prekvapenie sa mi pleť veľmi zlepsila-stale sa občas objavia vyrážky, ale je to omnoho menej a aj priebeh je omnoho ľahší a rýchlejší..no fakt som prekvapená, po tomto všetkom čo som vyskúšala som neverila že takáto "blbosť" by mohla pomôcť.
@klara_proch napisala som ti spravu
@klara_proch dobre tak mi prosim napiste do spravy 🙂
niekedy pomaha aj obyčajna zinkova masť, a z liekov neviem či si mala ale skús ešte belakne a hlavne duac gel.
vyčistiť pečeň, tým pádom krv a SUdocrem
mne na akné pomohla antikoncepcia, aj keď mnohé ju odsudzujú - mne v tomto smere pomohla veľmi 🙂
@klara_proch akné je len prejavom niečoho, čo sa deje v tele... môže to byť zlé stravovanie, potravinové alergie, hormonálna nerovnováha...treba nájsť príčinu a vyriešiť, potom zmizne aj akné 🙂