Skusim aj tu, dneska ma presla uz chut skusat vsetko mozne, nemozne.. V skratke, strasne ma naduva, mam pomale travenie , na wc chodim kazdy 3 den.. Vsimla som si ze obcas mavam aj taky cudny zapach z ust, co som nikdy nemala. O vetroch ani nehovorim, ako kebyze som v kafilerke.. 😭😭😭 Brucho mam ako v 5 mesiaci..
No cvicim, som aktivna mam pohyb, bezne 10km denne ked nie peso 1h alebo 2h bicykel. Stravujem sa da sa povedat zdravo, skusala som uz psylium, ovsene vlocky, pijem caj na travenie, aj feniklovy, zeleny caj. Kadejake preparaty na travenie som skusala. Dlhodobo pijem jablcny ocot, probiotika uzivam.. Ja uz ozaj neviem co by som mala spravit, mam pocit ze mozem hoco.. Ale ozaj je problem niekde inde..
A to je otazka ci je tu niekdo co ma alebo mal taky problem a siel ku gastroenterologovi..
Hadicky a sondy mi absolutne nevadia, ide mi to uz tak na nervy ze si ich asi vyziadam sama 😭🙏
@monikamarmon sibo?
@luccija nie nie praveze ma neboli. Jedlo sa mi nevracia. No urcite pojdem ku gastro nak to pozrie.
@saraxyz idem pozriet co je to
@monikamarmon ja mam to iste. Este cez den sa to da ako tak pohybom dat dokopy. Ale pride vecer, nieco zjem a som taka nafuknuta, ze az. Neskutocne vetry mam, az sa hanbim za seba. Kazdy jeden vecer. Uz som na nervy z toho. A je jedno co zjem.
@monikamarmon mozes mat rozne intolerancie. Mne zistili intoleranciu na laktozu a tiez som mavala z toho nafuknute brucho a vetry...
@monikamarmon smrad z pusy mozes mat ten reflux, ale nemusi palit zaha
Vysetrit intolerancie a SIBO, prip. celiakiu
@kukuk29 kde to zistuju na gastre ci na imunoalergologii.?
@ajuga ja idem este skusit tieto tabkety.. Uvidime, som si nasla.
@monikamarmon ja som bola na gastre na hadicku do zaludka odkial mi brali vzorky ...na laktozu,celiakiu
@monikamarmon ten liek je pre tých čo majú problém so žlčníkom, neviem či ti to pomôže
@nikamia8316 ano citala som, skusim to aj tak, nic zato nedam,.. A pisu napomaha traveniu a naduvaniu. Uvidime
ahojte aj vam zabralo nieco na to travenie a naduvanie? ja mavam brucho ako balon v poslednej dobe pravidelne. a ani neviem, ze preco by to mohlo byt, lebo tak lebo snazim sa vsak aj stravu mat normalnu aj sa hybat. ale stale to bruho mi robi problemy, akoze ze vyzeram jak tehotna, to uz mi je uplne jedno, ale necitim sa komfortne.
Mne takéto niečo absolútne nefungovalo. Akože keď som mala že po jedle nafúknuté brucho, tak to hej, bublinky a odgrgnúť si, tak to pomôže. Ale už keď to trvalo že niekoľko dní aj to nafúknuté brucho, tak vtedy treba niečo iné poskúšať.
ono to nemavam ani tak, ze po jedle. neviem si to nejak odsledovat zatial, co to presne sposobuje. ale niekedy mavam take obdobia proste. a trva to niekolko dni, aj tak, ze dva tyzdne a to je ozaj neprijemne. tak som sa rozhodla to zacat aspon takto riesit, ze sa opytam, ci nema niekto podobnu skusenost a co mu na to zabralo.
Mne sa takéto deje pred a počas menštruácie, no zatiaľ sa to snažím proste len nejak vydržať a vyhýbať sa jedlám, ktoré by ma mohli takto nadúvať
@monikamarmon nie je toho nejak veľa???čaje a všetko možné???na trávenie probioticku kultúru,orenzym na pomalé trávenie alebo kreon,
A bola si najskor u praktickeho lekara, ked si uz ordinujes gastrofibroskopiu? Chod k PL, na nete vyzisti zdrave stravovanie, prestan kupovat vyzivove doplnky hlava-nehlava. Naduva z mnohej zeleniny, ovocia, sladkosti, mliecnych veci, sladkych sytenych vod, vyprazane, menzes.atd.. Dolezite je pit dostatok vody, aj 2-3 litre.
Ak mas pocit, ze to moze byt z kyseliny (nemusis pocitovat palenie), tak obmedz kofein, mentol, mastne a vyprazane veci, sytene napoje, orechy atd.
ono nie je dobre kombinovat vsetko odrazu a este aj naraz. hlavne je si zistit, ci za tym podla mna nie je nejaky ten zravotny problem a potom postupne napriklad upravovat stravu. no vsetko s mierou
Skusala som si kupovat aj nejake produkty v lekarni na naduvanie, ale co mi mohlo fakt, tak ze som citila ulavu, tak kamaratka mi dala vyskusat, co ona mala doma na toto Enzemax, to tusim Zerex robi. Podla toho x v nazve si to takto spajam. Vyskusaj ked tak toto napriklad, ona to od nich objednavala. Ja som zatial este nie, mam este od nej, ale ak bude treba este do buducna, tak tiez si asi objednam.
nebola som u doktora, podla mna to nie je akoze vyslovene taky nejaky zavazny problem. ale mam ist na preventivnku tusim budici tyzden, tak sa na to opytam, ze co mi povie dr na to. pozriem si aj toto, co ste radili a poskusam nieco.
@monikamarmon aj Ta boli zaludok, brucho?mozes mat helycobaktera , reflux chod ma hadicku budes mudrejsia
Moze to byt aj SIBO pozri si