Pomáha slnko na akné alebo má skôr negatívny dopad? Na internete píšu raz tak raz tak. Ďakujem za všetky odpovede. 🙂
@anonymnemenoo skôr pomáha
@anonymnemenoo je to taky optický klam, v skutočnosti nepomáha, ale na o pálenej pleti vyrážky nie sú tak viditeľné... Treba sa poriadne natierať krémom s ochranným faktorom, inak je to príliš vysoká daň za predcasne starnutie a hyperpigmentacie
Mne absolutne nepomaha, mam mastnu plet a ked sa mi na slnku este aj spotí no koniec.... ale tak na opalenej pokožke je to akne menej "rušivé", tak to aspon nie je take hrozne
@domiklik nie je to len opticky klam. Mam hladku pokozku bez vyrazok. Uv luce maju hojivy efekt. Pokozka je suchsia. Aj chrbat mam vzdy pekny, nielen opalene vyrazky. Su vyhojene. Ale niektori ludia ti mozu mat opacne.
@stanulienkat ano, môže do istej miery znížiť zápal v kozi, možno tých 10 minút denne, ale určite by som nešla s akne na slnko, tam hrozia hyperpigmentacie, a to už je iná sranda
Presne, v lete najkrajšia pleť. Zmiznú fliačky po akné, vyrážky sa rýchlejšie zahoja, vyschnu. Preto milujem leto, viem chodiť aj bez makeupu, len max. nejaké slabé bb alebo cc krem. Perfekt. 😊
Mne veľmi pomáha. Cez leto mám najkrajšiu pleť. Slnko vysušuje vyrážky, ale už som počula aj, že niektorí to majú naopak.