Pomáha liek Wobenzym?

klaraj1897
18. dec 2023

Ahoj, za pár týždňov ma čaká operácia a kamarátka mi hovorila, aby som si zaobstarala liek Wobenzym, že vraj pomáha hojeniu po operácii. Máte niekto skúsenosti?

majamat
18. dec 2023

@klaraj1897 nemala som veku operacnu ranu - po laparke, no samozrejme v bruchu, vovnutri boli pooperacne rany rozsiahlejsie, no laparka ma svoje vyhody samozrejme.
na 3 den ma pustili domov, na 4 den som bolas doprovodom v obchode a to mam kus a do kopca, na 5 dne som bola v obchode uz len s dcerou, na 6den sama, na 7den mi vyberali stehy, mm ma vyhodil pri Lidli, ptom som do nemocky kus presla peso, tiez do kopca.
rany uplne paradne zahojene, boli trosku podrazdene, ale skor suchanim o oblecko.

a nic som neuzivala.

predstav si, ez by som Wobenzin uzivala. terza by som tu mohla tvrdit, ze mi to pomohlo, ale rany sa daju pekne zahojit aj bez toho, je to individualne. cize otazka je zbytocna, elbo nikto ti nezarucil, ci ti pomoe. ako poistku ho mozes uzivat, neuskodi ti, ale ci ti aj pomoze, to ti nepoviem.

zazila som ludi, co ho dlhodobo uzivali, ale ze by som videla nanich nejaku zmenu pri uzivani ( ale neboli operovani - dochodci v CSS )

madeincssr
18. dec 2023

Ja mám tento placebo pocit aj z mnohych podporných liekov. Myslím, že keby som ich vôbec neužíval, vyzdravel by som za ten istý čas. Imunita je najdôležitejšia. Vo všetkom liekovom/výživovo-doplnkovom je veľa marketingu, provízií... Ale človek by si musel sám na sebe robiť exaktný výskum, aby to mohol tvrdiť naisto.

janickazaryb258
20. dec 2023

Ahoj, za mňa určite áno, mala som asi pred dvoma rokmi pomerne veľký zákrok a liek Wobenzym som brala a musím povedať, že som sa zahojila úplne krásne ani mi nezostala žiadna jazva