Ahojte, je pitie kolagénu naozaj také zdravé? Vidíte nejaké výsledky? Plusy, mínusy? Kupujete v lekárni? Rozmýšľam, či kúpiť, či nie. Budem vďačná za vaše skúsenosti.
pozeram, ze napr Colafit je kolagen, no to je uplne bezpredmetne.
ide o to, ze ludske telo prijma cez traviaci trakt ziviny tym sposobom, ze ich spracuje pri traveni co znamena, ze tie potraviny ktore obsahuju velke molekuly, rozlozi na mensie.
a presne to sa udeje s hotovym kolagenom, ak je v takejto podobe v doplnkoch vyzivy.
prave som si precitala, ze Colafit v jednej kocke obsahuje 8mg kolagenu.
v ludksom tele je udajne 30% kolagenu. u mna je normalna hmotnost okolo 60kg, cize z toho je 20kg kolagen. ked to premenim na mg, robi to 20milionov mg kolagenu.
myslis ze na obnovu staci uzivat 8mg denne?
podla man to nijake zazraky ani nemoze urobit ci uzivas hotovy kolagen,a lebo petidy, ci aminokyseliny.
Ak je hydrolizovaný kolagén, tak áno. všetko ostatné je slabšie. Ku Colafitu, keď som bola mladšia brala som 2 kocky. Či by mi to pomohlo teraz, neviem. Po dlhej dobe si ho kúpim. Začnem brať.
Kolagén už používam dlhú dobu a nedám naň dopustiť, udržuje mi hladkú pleť, krásne vlasy aj zdravé kĺby. Ja si kúpila Vital proteins a som veľmi spokojná 🙂
v zasade sa nejedna o kolagen, ale o kolagenove peptidy a aminokyseliny. tvoje telo ich musi spojit do kolagenu. vekom tvorba kolegenu klesa a dovod nie je nedostatok kolagenovych petidov a aminokyselin. resp u niekoho tento nedostatok byt moze, ale rozhodne sa to netyka vsetkych ludi. cize problem bude v ich nedostatocnej tvorbe v nasom organizme z nejakeho dovodu vplyvom starnutia. zjednodsene povedane, akoby ich telo nebolo schopne opat spojit do kolagenu a prejavuje sa to ako starnutie tkaniv.
cize v tomto zmysle zavisi od toho, ci trpis nedostatkom kolagenovych petidov a aminokyselin,. ak nie, uzivanie ti nepomoze. tieto zlozky sa totiz vyskytuju aj v strave prave preto, ze ich potrebujeme,a by sme si vedeli ten kolagen vytvorit.
pomoct by ti to mohlo jedine v pripade, ez trpis nedostatkom.