Pomáha cesnak a cibuľa na zlepšenie sluchu?

7. apr 2021

Zienky počuli ste o tom ze by cesnak a cibuľa pomáhali pri nedoslychavosti? Teraz som čosi také čítala že rozdrvit cesnak cibuľu dat do oleja prevarit a 2 až 3 krát denne kvapkat do ucha. Blbosť ci? Mate skusensti?

syslik81
7. apr 2021

blbost ..zajdi k usnemu nech ti precisti sluch a ak nepomoze nech vysetri kde je problem ... a aj sa pokusis aj o domace rady tak radim aj psychyatra skor ako si odpalis sluch uplne

autor
7. apr 2021

@syslik81 ja som bola u usneho aj na MRku a nevie prečo mám nedoslychavost. Všetko možné som absolvovala a nevravím ze to chcem skúšať len som to čítala 🤷‍♀️

deti95060810
7. apr 2021

nemáš ušný strojček?

autor
7. apr 2021

@deti95060810 no spejem k tomu ale zatiaľ nie. Preto hľadám ešte iné alternatívy ako tomu pomôcť a oddialiť strojček.

lindous
7. apr 2021

Hovorí sa, že pri bolestí ucha vložiť cesnak v gáze, to je známy babský recept, niekto nedá dopustiť, niekto hovorí rázne nie, podobne ako na nahriaty olivový olej a cibuľové obklady a ak je zhoršený sluch spôsobený mazovou zátkou, tak sa do uší kvapká na to určený olej na zmäkčenie, takže predpokladám, že kombináciou týchto vecí vzniklo to čo si si prečítala, ale keďže ti nevedia prísť na to čím to je, tak to asi nebude "povrchový" problém a olej sa ďalej ako za bubienok aj tak nedostane, takže prinajlepšom ti to neublíži, ale ani nepomôže, v horšom prípade si môžeš podráždiť ucho lebo cibuľa aj cesnak sú celkom agresívne

katka2505
7. apr 2021

Akurát dnes som čítala o kvapkách, ktoré sú vraj dobré pre sluch a ľudia na ne písali aj dobré recenzie. Volajú sa Audiron. Chcem ich skúsiť lebo ja počujem dobre, no strašne mi v ušiach píska. Bola som na viacerých vyšetreniach, všetkom je vraj v poriadku a vraj si mám zvyknúť.🤨🤨🤨