Ahojte. Mam polypy na zlcniku zistene sonom. Nemam nejake problemy, niekedy ma picha pod pravym rebrom, ale len niekedy. Dnes som si na vlastnu past dala zobrat onkomarker ca19-9, ktory suvisi prave aj so zlcnikom, vysla mi hodnota 28, norma je do 30. Trosku ma to znepokojuje, aj ked to je v norme, ze je to dost u hranice. Čo myslite? Mate niekto takuto skusenost? Ďakujem
Ahoj, môžeš mi prosím napísať ss? Ďakujem
aj ja ich mam.. chodim pravidelne kazdy pol rok na sono.. dokial sa nezvacsuju, nechavam to tak… Ak by sa zacali zvacsovat, dam si zlcnik radsej vybrat…
Jasne, ja som nad tymi polypmi tiez nejako nestresovalo, len ma teraz trosku zneistil ten onkomarker, ze je sice v norme, ale je to tak tesne pod hornou hranicou …. Ze predsa polypy, ale jedine histologia je 100%-ná …. A keby mam hodnotu toho markeru ja neviem 10, tak som uplne v klude, ale 28, ked norma je do 30, co myslite? Zneistilo by to aj vas?
Ahoj a môžem sa prosím spýtať, kto urobil vyšetrenie onkomarkerov? Ktorý lekár Ta doporučil? Ďakujem
@zasnubena neodporucil ma ziadny, chirurg so mnou konzultoval tie polypy, ze este pockame, nebudeme davat zatial prec a ja som si na vlastnu past dala tento marker vysetrit
Aj ja mam polyp na zlcniku, nerobim z toho starosť, robyl akurat bolest pocas tehotenstva inak po pôrode ani neviem že exzistuje.Onkomarker mas v norme, čo stresuješ?