Ahojte baby,
minulý mesiac som bola na pravidelnej preventívke po roku u gynekológa. Našiel mi na maternici polyp a povedal mi, nech prídem na kontrolné sono opäť na menštruácii, že sa možno stratí. V pondelok som bola na sone, no ostal tam, tak mi dal nejaké tabletky, že sa to ešte môže rozpustiť. Stretli ste sa s niečím podobným? Zmizlo Vám to samé alebo ste museli ísť na chirurgický zákrok?
@simsalabim
No mne dal teraz tabletky, mám ich začať brať v polke cyklu a vychádzajú na cca 14 dní do začatia menštruácie a povedal mi, že zase po menzese mám prísť na kontrolu a uvidíme, či zmizne alebo či ho bude treba odstrániť. A nemáš s tým žiadne obmedzenia? Nie je to nejako nebezpečné, že?
mne ich odstraňovali 2 krát - prvýkrát kyretáž celej maternice asi okolo 2004, v r. 2010 už modernejšie v heliose v martine vyrezali len polypy - jednodňová chirurgia.
@katka2505 nenezpecie tkvie v tom, ze ked su v maternici pridlho, je tu riziko, ze sa zvrhnu na zhubne. Preto to sleduju aj odstranuju. Obmedzenia nemam ziadne, ale viem, ze sa tvoria...
@simsalabim
Nechcem sa pýtať blbo, no nemá to žiadny vplyv na to, keby chcem mať ďalšie dieťa? Prípadne nemala by som problémy s otehotnením?
@katka2505 to nie je otazka na mna, ale na lekara. Ja som to neriesila,lebo moja rodina je kompletna.
Ahojte.. Som po diagnostickej kyretazi, kde našli a odstránili polyp v maternici, následne poslali na histologiu. Spolu s touto vzorkou aj vzorku z krčka aj z dutiny maternice. Výsledky boli vďaka bohu všetky tri dobre, nič sa nenašlo. Pri tomto odbere sa určujú aj hp vírusy? A ak bolo všetko negatívne, mohlo byt krvacanie po styku, zapríčinené práve tam polypom? Pôjdem aj k Dr na kontrolu ešte, len som sa telefonicky informovala zatiaľ za Výsledky. Mala ste niektorá podobný problém??
@katka2505 mne 1x zistili polyp asi pred 4 rokmi. Postup ako u teba, po menstruacii sono. Polyp zatial vzdy zmizol. Mala som ich asi 3, v inom obdobi. Tiez mi spominali chirurgicke odtranenie, ale zatial nebolo treba. Proste sa mi tvoria a same odchadzaju. Zrejme o niektorych ani neviem, ako pridu, tak odidu.