Môj dnešný objav, zhrozenie a sklamanie z našej. Mám malé dieťa s refluxom, alergika sem tam teraz v zime nádcha čiže pravidelne nakupujeme v lekárni. Sirup gastrotuss v našej lekárni kamennej 12€,internetovej 10€, LIBENAR na preplách nosa 15ks 6€, Sterimar s meďou u nás 11€…dnes som tak robila prieskum že kde by sa dalo nakúpiť najlacnejšie keďže samozrejme nie sú to veľké položky ale vždy je lepšie ušetriť, napadlo mi pozrieť internetovú Poľskú lekáreň…Gastrotuss 5€, LIBENAR(len nejaká ina značka, alw tiež na prepach nosu rovnaké zloženie) podotýkam 100ks za necelých 6€, sterimar s meďou 4€…normálne som ostala v šoku, že ako môžu rovnaké výrobky stať v inej krajine polovicu a u nás takáto dražoba…samozrejme nič s tým neurobím, výhoda možno pre tých čo bývajú blízko hraníc si nakúpiť v Poľsku za menej, ale len som chcela poukázať na to aké sú rozdiely a kde sa najviac v našej krajine zarába…
preto si vedia ustrazit ceny lepsie
inspirovala si ma, pozerala som aj rybí olej Mollers - u nás 12, tam necelých 6.
Nizoral kupujem o polovicu lacnejšie
Neoangin 36 pastilek
Taktiez detske mlieka rozdiel na krabici od 5-7€
Esteze mam moznost si tam nakupit
a kvalita?
@zuzanka.zuzu Kvalita rovnaka ako u nas. V Polsku je vsetko lacnejsie,nemaju eura,ale tak aj platy maju nizsie ako u nas.
Ďakujem za dobrý tip, poradím rodine čo bývajú kúsok od hraníc.
Pre mňa je to bohužiaľ od ruky.
Ja som kupovala mlieko malému donedávna v poľsku 🖐️🖐️
Môj otec pravidelne uz dva roky objednáva z Poľska lieky a veru všetko skoro lacnejšie vyjde oni majú vraj nízke dph na lieky preto take ceny majú ja uz som tiež začala a spokojná som
Len pozor...na nete majú iné ceny ako v lekárňach tam. Aby si nebola prekvapená. Aj ja som si na nete vyhliadla lieky, ktoré sme chceli kúpiť , keď sme mali ísť do PL. A teda rozdiel v cenách oproti netu riadny. Sirup, ktorý mal stáť cca 17-18 zl. stál v reále rovných 30. Takže pozor. 🙂
@marryen a objednať sa do SR nedá? nie sú to lieky na predpis, takže pri voľnopredajných by to malo byť ako s lekárňami z ČR
vie niekto o nejakej lekárni s posielaním do SR? prípadne nemáme tu na koňovi farmaceutku/laborantku pracujúcu v PL, ktorá by chcela trhnúť rekord v tržbe? 😀
@betus82 zdravím, áno objednávame z https://abcapteka.pl/ vždy vo väčšom množte keďže poštovné vyjde na cca presne neviem 6€ ale tak príklad napríklad tam kupujeme strepsils o polovičku lacnejší ako tu takže už len to keď kúpime 3x tak vyjde lacnejšie a napr. raz sa stalo že zásielka nechodila po týždni lebo tak väčšinou je doba kým príde tak som tam písala a oni ju teda dohladavali a zistili že sa stratila v Poľsku tak hneď mi navrhli vrátiť celú sumu alebo tu istú objednávku takže sú aj na 100% spoľahlivý
V Poľsku sa oplatí nakupovať a nielen lieky. Vždy objednám čo doma treba a buď sa zastavím priamo v Poľsku alebo si voľne predajné lieky nechám zaslať poštou (poštovné ale nie je lacné).
Prečo je tomu tak? Pretože Poliakov je 40 miliónov a pre tak veľký trh sa oplatí bojovať aj nízkymi cenami. Ale aby nedochádzalo k reexportu a dovozu lacnejších produktov do iných krajín, tak výrobcovia často menia pre lieky ich obchodný názov. Účinná látka a jej množstvo ostáva ale rovnaké. Preto ak hľadáte v Poľsku liek je dobré hľadať ho podľa výrobcu a účinnej látky na poľských weboch. 😉
Skúste napríklad e-apteka.hygieia.pl alebo aptekasowa.pl
Oni nemaju euro