Polohovateľná posteľ pre imobilných

lenkav1982
13. júl 2023

Dobry den prajem,vedel by mi niekto poradit postup pri vybaveni polohovatelnej postele pre imobilnych?Moj otec je zial uz da sa povedat leziaci,ma rakovinu v 4.stadiu a potrebujeme pre neho takuto postel vybavit cez zdravotnu poistovnu.Ake su cakacie doby ?
Pripadne na ake veci ma este narok?Matrac,plienky...???
Vopred velka vdaka🙏

viestta
13. júl 2023

@lenkav1982 obratte sa na otcovho vseobecneho lekara, mal by vas usmernit s postelou, prenajima ich aj Cerveny kriz, pozicovne zdravotnickych pomocok a niektore opatrovatelske agentury, nemusite ju kupovat.
https://www.google.com/search?q=zapožičanie+pol...
Tak isto vam predpise aj plienky, antidekubitovu podlozku...
Zaroven vam da kontakt na ADOS, budete ich potrebovat ak je uz v terminalnom stadiu.

zuzulkika
13. júl 2023

@lenkav1982 ahoj...vybavovala som otcovi cez zdravotnu poisťovňu....do cca ani nie dvoch týždňov bola doma....potrebovala som papier od obvodaka plus z ortopédie papier ....plienky nám predpísal urolog

mogaa
13. júl 2023

@lenkav1982 plienky predpíše neurológ, antidekubitný matrac rehab.lekár...

muchotrafka298
13. júl 2023

Pri plienkach preplaca poistovna len urcity pocet na mesiac, urcite to ale nestaci pri pravidelnom prebalovani otca. Takze tam sa priprav na to, ze budes kupovat aj za vlastne.

kacena4
13. júl 2023

ahojko my sme mali skusenost, ze ak žiadate antidekubitny madrac nedostanete polohovatelnu postel (tak nam vysvetlila pani v poistovne) postel sme dostali do tyzdna, prisli zmontovali velka spokojnost. madrac sme dali nas a na to sme kupili tuto antidekubitnu podlozkuhttps://unizdrav.sk/tovar/1765/antidekubitny-ma... je uzasna lepsia ako madrac nakolko je na elektrinu a "polohuje" sama
postel sme vybavili cez obvodaka a rehabilitacneho lekara, predpisal nam postel, aj wc stolicku, kym sa babka este vladala posadit, kym nebola plienkovana. invalidny vozik nam nechceli dat kedze nam dali postel, ze sa to vylucuje takze ten sme si zapozicali.
drzim palceky so starostlivostou

janinah
13. júl 2023

Skúste kúpiť z druhej ruky.bude to rýchlejšie.

lenkav1982
autor
16. júl 2023

@viestta dobry den,chcem sa opytat,vy mate skusenost s ADOS?ako to funguje viete mi priblizit?vdaka🙏

viestta
16. júl 2023

@lenkav1982 ADOS su sestry alebo skolene opatrovatelky, ktore chodia domov osetrovat pacienta, podavaju lieky, prevazy, polohovanie

mogaa
16. júl 2023

@lenkav1982 ados je služba - sestra chodí brať krv, dávať infúzie, podávať injekcie či jednoduchá rehabilitácia, prevez, ošetrenie dekubitu...je pre pacientov ktortý majú problém prísť k lekárovi, ak lekár napr.potrebuje skontrolovať krvný obraz ležiacemu pacientovi, ten si objedná službu bez ADOS.....príde zdrav.sestr ktorá vie urobiť potrebný úkon....nie je to opatrovateľka ani rehab.sestra, je to zdrav.sestra....k nám chodia mamine dávať hlavne infúzie, lekár predpísal infúzie, sestra z ADOSU ich chodila pichať....za niektoré úkony sa platí, tuším pichanie injekcie bolo 5eur a čo sa týka rehabilitície tiež sa platilo, ale tam ide len o uplne základné jendoduché cviky napr.zdvíhanie, rúk, nôh na postely či prejsť sa s pomocou druhej osoby, nie je to rehabilitačná sestra.....

zuzulkika
21. júl 2023

@kacena4 ahoj prosím ťa...my máme tiež polohovateľná posteľ cez poisťovňu...a dali mám k tomu madrac ale taký asi obyčajný pogumovany...a rozmýšľam,že otcovi objednám taký aký na aký si preposlala link...je teda snim spokojnosť?Píšeš,že elektrický,to čo znamená🙈.....ide mi o to,aby nemal taký tlak na tú chrbticu

kacena4
21. júl 2023

@zuzulkika je super u nas velka spokojnost elektricky znamena ze ked ho zapnes do elektriky tak je antidekubitny, t.j. vyfukuje a nafukuje kazdu druhu dierku a tym sa meni tlak na podlozku a ako keby sa masirovala koza na tele, neviem ako to nazvat, proste ked clovek lezi na posteli je to ako keby mu to premarirovavalo tu cas na ktorej lezi a odlahcovalo tu je to vidiet ku koncu videa akoje cast madraca nafuknuta cast vyfuknuta a potom sa prva cas vyfukne a druha nafukne a strieda sa to https://www.google.com/search?sxsrf=AB5stBj1QCT...

zuzulkika
21. júl 2023

@kacena4 ďakujem za vysvetlenie,si zlata.

kristina_st
30. okt 2024

Ahojte, mam otázku ohľadom vrátenia polohovateľnej postele a vozíka. Na internete som sa docitala, že sa to nevracia zdravotnej poisťovni ale zmluvnému partnerovi, v zdravotnej nam povedali že len vozík sa vracia a posteľ nie, rehabilitačna sestra zase že posteľ sa vracia a vozík nie… nikto nam presne nevie povedať, telefónne číslo z internetu nie je dostupné. Ďakujem pekne vopred.