Pokazené zuby po tehotenstve

26. sep 2021

Ahojte, mali ste niektorá podobný problém? Už ani pred som nemala zuby v 100%stave, nejaký kaz sa našiel.. Ale počas a po tehotenstve sa to zhoršilo oveľa.. Už nemám skoro ani jeden zub v peknom zdravom stave... Akoby sa mi sklovina odlupovala pri ďasnách a samé hnedé až čierne fľaky... Je mi jasne, že to chce ,,nové" zuby len ma zaujíma, či sa to až takto zhoršilo aj niekomu inému, resp čo Vám pomohlo .

jana7843k
26. sep 2021

ano, pocas tehotenstva radikalne zhorsenie zubov, vlasy mi zacali extremne vypadav. Hroza 🙈

klejkaez
26. sep 2021

@jana7843k to isté... Aj ja

hederamonstera
26. sep 2021

Kedy sa vam to zacalo zhorsovat?

sashka22
26. sep 2021

Ja som prišla o 6 zubov, už žujem prednými 😅 a stále to nekončí. Som rok a pol po tehu a dojčím.

petulda333
26. sep 2021

Ano, v prvom sa mi zhorsili. V druhom mi vypadlo resp sa zlomilo 11zubov a to pred tehotenstvami som mala v poriadku. Momentalne cakam na protezu

petulda333
26. sep 2021

No doplnim, ze ja som obe tehotenstva prevracala a to doslova. Vracala som aj 20-30x za den!!! A zubar mi vravel, ze mi ich rozozrala zaludocna kyselina

stella122
26. sep 2021

Presnee toto riešim ja.. dlho som na tie kazy kašlala no teraz už ich musím riešiť lebo začala som mat skoro v každej medzere nejaky malinky kaz a 2 mám take trošku väčšie. V tehotenstve to bolo v pohdoe ale dojčenie mito spôsobilo

nikpa
26. sep 2021

Vitaj v klube 😏

mimusa_25
26. sep 2021

Podobné. Tiež ako som zostala tehotná tak sa mi zuby dosť pokazili, synček ma skoro 11 mesiacov a 5 zubov musí ísť von :( ale to 4 osmičky a jeden tiež zadný '(

oblecenie99
26. sep 2021

Dopadla som podobne 😔 mamka prišla skoro o všetky, po mojej sestre už musela mať korunku na horných, a teraz (55 rokov) už má hornú protézu. U mňa je to také zákerné, že nič nebolí, všetko v pohode, ešte na preventívke pozerali, že všetky sú OK, a potom zrazu pocas jedenia sa mi zub rozpadol, začala sa odlupovat sklovina, stalo sa to teraz pri už pri treťom zube. Navonok zdravý zub, vo vnútri sa začne proces, začne odumierať, a bud sa mi zlomila časť, alebo začala neznesiteľná bolesť a po otvorení zubu sa zistilo, že je mŕtvy a všade zápal. Predtým som takéto problémy nemala, použivam aj medzizubné kefky, poctivo sa starám, chodím na dentalnu, a pocas tehotenstva a po pôrode toto a nechce sa to zastaviť 😕

bavlnka92
27. sep 2021

ja už som začala šetriť na "nové" a to nemám ani 30, kurník. ako som porodila tak sa strašne začali lámať a nemá zmysel ani dorábať keď sa potom odlomí väčší kus aj s tým nadstaveným 🙊 normálne sa bojím znovu byť tehotná inak budem mať asi prázdne ústa už..

0silvia0
27. sep 2021

Ja som sa tohoto velmi obavala, lebo moja mama dopadla tiez velmi skoro bez zubov. Pocas tehotenstva a dojcenia som preto vkuse uzivala maternu a vapnik a zuby mam ok.
Baby aj ste nieco uzivali aby ste odvapneniu predisli?

oblecenie99
27. sep 2021

@0silvia0 Nie, práveže ja som to podcenila 😔

hederamonstera
27. sep 2021

@0silvia0 co je materna? znacka?

0silvia0
27. sep 2021

@hederamonstera materna je výživový doplnok pre tehotné a dojčiace ženy.
https://www.mojalekaren.sk/centrum-materna-30tbl/

@oblecenie99 ja som to užívala vkuse 6 rokov, tehotenstvá, dojčenie... veľmi som sa bála zničených zubov.

vsetkounas
27. sep 2021

Ja som si začala dáva zuby pred tehu dokopy ,minule som bola na preventívnej a zas kaz myslím že má porazí s toho ale pôjdem opraviť a snáď posledný .Beriem tehu vitamíny podľa mňa je to veľa aj o genetike a ja som nikdy pekne zuby nemala mužovi stačí raz za čas umyť zuby a roky bez kazu kdežto ja som u zubára stále

kiki68
27. sep 2021

Su krehsie, inak to zatial vydrzalo. Ale nejake problemy uz boli po tehu.

maickamf
27. sep 2021

Hlavne netreba odkladat osetrenie.
Kedze pises, ze kazy boli aj pred tehotenstvom.
Cim skor sa objednaj tym lepsie. Preventivka 1x rocne, dent.hygiena 2x rocne a opravit pokazene zuby.
Pravidelnost nezatazi tak penazenku, ako ked to nechas na poslednu chvilu, potom vsetko naraz riesit....

vanda323
27. sep 2021

Áno , bohužiaľ každé tehotenstvo prídem o pár zubov

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
27. sep 2021

Mne sa to našťastie nestalo. Ale vraj sa mení zloženie slin. Ale zároveň aj kojaca resp. čerstvá mama menej dba o zubnú hygienu, nemá toľko času

petraberkyova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz