Pokazené mäso v polievke a hnačka

14. nov 2024

Zeny, ocividne som uvarila polievku z uz chyteneho masa. Vcera ma neprehnalo, len som musela ist po par hodinach rychlo na wecko, raz, a kedze som fakt neverila, ze je to z polievky, tak dnes som zjedla znova a dnes uz mam hnacku, dvakrat a mam cudny pocit a zvuky v zaludku. Co je najlepsie si dat? Mam doma smectu a nejake aktivne uhlie (neviem ci je to klasicke cierne uhlie, lebo tam pisu ze je to proti naduvaniu). Dala som si uz probiotika probiofix a este mam doma hylak ale neviem ci si mozem dat aj to. Dakujem.vam za rady.

kavasmliekom
14. nov 2024

Ja by som si dala le hylak a diétu. A polievku vylej

lienka.7
14. nov 2024

@autorka nič iné si nejedla, iba polievku? Iba ty sama? Nikto iný?

nikaeli
14. nov 2024

Dala by som klasické čierne uhlie, aj 2 naraz. Aspoň 3x denne. Poraď sa aspoň v lekárni.

betulinka1
14. nov 2024

Keby to maso bolo chytene, tak to citis.

mamutka
14. nov 2024

U nás je osvedčené živočíšne uhlie.

autor
14. nov 2024

@lienka.7 ja a muz ale on ma zelezny zaludok,necudujem sa ze mu nic nie je.

autor
14. nov 2024

@betulinka1 ja na to nemam nos :(

autor
14. nov 2024

@mamutka
@nikaeli mam livsane active carbon, myslite ze je to normalne cierne uhlie alebo mam ist do lekarne po ine?

mamutka
14. nov 2024

Pozri koľko mg aktívnej látky máš v tabletke. Na nete si môžeš nájsť popisy Carbotox, Carbosorb, Carbocit, ja nikdy neviem aký je rozdiel 😅 vždy hľadám aby tam bolo napísané že viaže toxické látky

madeincssr
14. nov 2024

Ono to pravdepodobne nebude z tej polievky (telo si s takymito vecami zvacsa poradi), skor nejaka crevna viroza. Aj okolo mna bolo v poslednom case zopar takychto zalezitosti. Zivocisne uhlie z lekarne (absorbent "skodlivin") vo vyssich davkach podla popisu a za den-dva to odoznie.

nikaeli
14. nov 2024

Neviem, nie som farmaceut. Ja kupujem len klasické čierne uhlie Carbosorb alebo CarboMax. Bez kde akých príchutí a špecifikácií na žalúdok, plyny a neviem čo ešte..

janababana
14. nov 2024

Cierne uhlie alebo este lepsie je enterol

bielasovicka
14. nov 2024

A necítila si pri varení smrad? Veď to cítiť.

betulinka1
14. nov 2024

Autorka ja suhlasim @madeincssr lebo skazené maso by si isto citila aj ked nemas nos ako pises a plus varenim sa aj tak mnoho baktérií zničilo.