Pohyby v bruchu a tehotná nie som

30. máj 2023

Baby som 3mesiace po pôrode a od včera si sem tam cítim v okoli pupka pohyby v bruchu 😳 je to aj viditeľne. Nestretla ste sa stym niektora ? Čo to môže byt? Je to dosť nepríjemne.

andrea_82
30. máj 2023

Vetry? 🙂

pribinak
30. máj 2023

Možno brusna aorta, možno peristatika čriev

viestta
30. máj 2023

Prevaluje sa ti obsah criev.

pinkgirl
30. máj 2023

Je to peristaltika čriev. Len ti črevá trávia a trochu viac ich vidíš/cítiš, úplne normálne.

autor
30. máj 2023

Z ničoho nič a vkuse len na tom jednom mieste 😳 no dosť ma to vystrašilo

autor
30. máj 2023

@pribinak ako zistím či je to ta aorta? 😏

viestta
30. máj 2023

pulzovala by ti presne v rytne tepu

autor
30. máj 2023

@viestta jaaaj tak toto je skorej ako naozaj keď kopkalo babo , take nepravidelne 😏

viestta
30. máj 2023

Tak to budu prdiky a hovienka co sa premiestnuju v crevach

autor
30. máj 2023

@viestta no nikdy som to takto necitila len od včera doobedia z ničoho nič. Je to dosť nepríjemne hlavne keď som si teraz ľahká na chrbát

viestta
30. máj 2023

Bud rada, ze sa to hybe. Nemas ani zarazene prdy ani zakrut criev. Vsetko je tak ako ma byt

tinka_1807
30. máj 2023

Zrejme máš diastazu a tým sa ti rozostupili brušné svaly vnútri a viac "vidieť" čreva. Bežný človek to nepostrehne, ale ty ako osoba to môžeš vidieť ja cítiť. Mala som to rovnako. Skús si pozrieť, čo je diastaza. Ja som po pôrode mala veľmi veľkú a tiež som cítila takto pohyb čriev ako opisujes. Nie je to ale vážny problém, ale bolo by dobré diastazu riešiť. Aj kvôli držaniu tela. Je to ale beh na dlhú trať.... Držím palce 🙂

diewcatqoo
30. máj 2023

Neviem, ci je to ok, ale ja som mala este asi pol roka po porode obcas pocit, akoby ma kopalo babo. Mala som miernu diastazu a akoby som si nevedela zvyknut na to, ze ma po porode nic v bruchu zrazu nekope (lebo syn tam teda divocil riadne) a asi jedno s druhym sposobilo to, ze som tie pohyby criev citila ovela intenzivnejsie. Inak som normalna, aspon myslim 🙂

autor
30. máj 2023

@diewcatqoo a aj to bolo viditeľne tie pohyby ? Lebo ja keď to cítim a kukam na brucha aj vidim pohyby v okoli pupka 😏

autor
30. máj 2023

@tinka_1807 a je možné že 3mesiace som to necitila s teraz zrazu po 3mesiacoch ? Lebo to cítim od včera

ullala
30. máj 2023

Neboli to tiky? Ako byvaju na vieckach... Ja to sem tam mam aj na bruchu, alebo aj hocikde po tele

svetlonos
30. máj 2023

Ahoj 🙂
to som mala aj ja, dva roky po porode 😁 Uz som sa tesila, ze som tehotna adpom v 5tom mesiaci a sotetaz som o tom nevedela. Brucho nafulnute, videla tie pohyby aj sestra. Nebola som tehona, netusim co to bolo ale preslo to. Len som posmutnela pri negativnom teste. Ale bolo to teda ozaj zvláštne 😂

sunshine_18
30. máj 2023

Mám to aj ja 🙈tiež to vidno voľným okom a cíti to aj niekto iný keď mi chytí brucho. Mám to napriklad aj keď si kychnem, hned začnem citit "pohyby"