Prosím poraďte mi.
Uz niekoľko rokov mávam krátke straty vedomia. Prejavuje sa to ako epilepsia- pohryzeny jazyk.
Vyšetrenie mozgu som mala v poriadku.
Skúšala som už niekoľko liekov, keď nezaberajú.
Najviac som sa obávala užívať xanax. No už si neviem poradiť tak som ho začala tretí deň užívať.
Poraďte napíšte čo si myslíte. Prosím ďakujem.
@koniarova Xanax mi prepísala psychiatricka. Akú máš skúsenosť so xanaxom ty? Diagnostikovala mi postraumaticku stresovú poruchu. Bola som aj u viacerých neurológov. Jedneho záver bol, že mám podľa eeg epilepsiu ďalšia neurologicka diagnostikovala podľa grafu psychogenne neepilepticke zachvaty.
@doris11 robili mi eeg viackrát. Bola som u niekoľkých doktorov. Keď jeden povedal, že epilepsia a ďalší, že neepilepticke záchvaty..Naozaj neviem ako si mám pomôcť.
Na pohryzeny jazyk kúsim aj z lekárne také geliky..dakujem. Mám ho dosť pohryzeny. Zboku hrčka do krvi..Nebolo to myslíš, že treba zasivat?.. mám také obavy
@nela22323 je to epilepsia. Babka má od detstva epilepsiu, mala aj záchvaty ale posledných 10-15 rokov má len chvíľkovú stratu vedomia. My okolie si to nevšívame. Keď jej lekár zníží tabletku tak objavia sa tie chvíľkové vypnutie. Keď berie zvýšenú dávku tak všetko je ok. A neberie Xanax ale tbl na epilepsiu.
@slecnazkosic aj podľa mna je to epi, treba ísť kľudne aj za ďalším neurológom a musí ti nasadiť liečbu a nie xanax. Vie to byt aj dosť nebezpečne..
@nela22323 zacni to riešiť čím skôr, ak to vyšlo niečo na eeg tak ta nemôžu odbiť s xanaxom
@slecnazkosic akú tabletku užíva? Ja tiež beriem antieptileptika lamotrigin...a stavy stále mám.
@nela22323 ono epilepsia sa nedá vyliečiť, dá sa len dostať pod kontrolu liekmi. A aj keď berieš lieky, môže sa stat že záchvaty budeš mat stále, ale mali by byt menšie, a menej časté. Tiež treba nejaký režim dodržiavať, všímať si čo ti ten záchvat vyvolá, aj to môže pomôcť keď sa tomu budeš vyvarovať
Krátkodobé užívanie Xanaxu je úplne v poriadku. Ale čo ti vlastne je? Kto ti predpísal xanax?