ahojte baby 🙂 nedávno som sem pridala príspevok o prvej ročnej prehliadke u gynekológa 🙂 nakoniec som išla a medzičasom som dostala silný zápal a mykózu takže mi urobil kontrolu a aj mi predpísal tabletky, mastičku a vaginálne čapíky. Minulý štvrtok som to začala užívať, tablety som dobrala, len tie čapíky a mastičku používam, ale už sa to zlepšilo 🙂 Chcem sa opýtať, kedy by som mohla mať s priateľom pohlavný styk ? 🙂 aby sa mi niečo nestalo, preto sa pýtam .. vopred ďakujem 🙂
@verca125
Odporucam ako pisu predo mnou - preliecit partnera hlavne.
V druhom rade to, ze nemas priznaky neznamena, ze mykoza je vyliecena. Nejde len o to znizit pocet bakterii kvasinky (ktora je v posve normalne pritomna, problemy sposobuje jej premnozenie), ide aj o naspat "nastavenie" prirodzeneho prostredia v posve. Ak si len vcera dobrala cipky proti mykoze a nie cipky na obnovu prirodzenej mikroflory, tak sex neodporucam. Ak si vcera dobrala cipky na obnovenie flory v posve, partner je prelieceny a citis sa OK, tak vam nic nestoji v ceste. 🙂
@verca125 ja predpokladám, ze o tomto ťa informoval gynekolog či? Co my vieme ake lieky berieš, konkretne. Ešte mmáš moznost tam zajtra rano cinknut a spytat sa...Pokial sa stale liečiš - vaginálne čapíky, tak by som počkala do ukončenia liečby. A namastila by som aj drahému ,,fanfulína, tou mastičkou čo ti dal gyndár lebo pri niektorých mykozach si to partneri ,,predavaju,, jeden od druheho, takze je vhodné aj partnera preliečit.