Pohlavný styk počas užívania čapíkov a mastičky

verca125
17. nov 2016

ahojte baby 🙂 nedávno som sem pridala príspevok o prvej ročnej prehliadke u gynekológa 🙂 nakoniec som išla a medzičasom som dostala silný zápal a mykózu takže mi urobil kontrolu a aj mi predpísal tabletky, mastičku a vaginálne čapíky. Minulý štvrtok som to začala užívať, tablety som dobrala, len tie čapíky a mastičku používam, ale už sa to zlepšilo 🙂 Chcem sa opýtať, kedy by som mohla mať s priateľom pohlavný styk ? 🙂 aby sa mi niečo nestalo, preto sa pýtam .. vopred ďakujem 🙂

sardinka336
17. nov 2016

@verca125 ja predpokladám, ze o tomto ťa informoval gynekolog či? Co my vieme ake lieky berieš, konkretne. Ešte mmáš moznost tam zajtra rano cinknut a spytat sa...Pokial sa stale liečiš - vaginálne čapíky, tak by som počkala do ukončenia liečby. A namastila by som aj drahému ,,fanfulína, tou mastičkou čo ti dal gyndár lebo pri niektorých mykozach si to partneri ,,predavaju,, jeden od druheho, takze je vhodné aj partnera preliečit.

belllinka
17. nov 2016

@verca125 az kym sa nedoliecis a neprestanes brat vsetky maste a cipkky by si nemala mat styk.

verca125
autor
17. nov 2016

@belllinka ak vcera som si dala capik naposledy a dnes si nedám, tak zajtra mozem mat styk ? ci este pockat ?

bosoriak
17. nov 2016

@verca125
Odporucam ako pisu predo mnou - preliecit partnera hlavne.

V druhom rade to, ze nemas priznaky neznamena, ze mykoza je vyliecena. Nejde len o to znizit pocet bakterii kvasinky (ktora je v posve normalne pritomna, problemy sposobuje jej premnozenie), ide aj o naspat "nastavenie" prirodzeneho prostredia v posve. Ak si len vcera dobrala cipky proti mykoze a nie cipky na obnovu prirodzenej mikroflory, tak sex neodporucam. Ak si vcera dobrala cipky na obnovenie flory v posve, partner je prelieceny a citis sa OK, tak vam nic nestoji v ceste. 🙂

verca125
autor
17. nov 2016

@bosoriak dakujem 🙂

libawet
17. nov 2016

@verca125 vaginálne mykózy bývajú aj z orálneho styku, pretože sliny muža menia prirodzené ph v pošve ženy.