Pohlavný styk mi spôsobuje traumu

sfet
31. aug 2016

Ahojte žienky. S partnerom máme úplne pohodový vzťah, slová ako dieta pôrod priateľ spomína dosť často, dokonca sa zastavuje pri detských obchodoch a zasnene sa pozerá na tie malickate vecičky, len je tu problém. Po bábätku túžim aj ja, dokonca už dlhú dobu, len pohlavný styk mi spôsobuje nekonečnú bolesť a traumu. Pred týždňom som bola na jednom pobyte kde bolo cvičenie a posilňovanie panvového dňa a tam som mala hrozne problémy a naša lektorka mi povedala, že je tam obrovsky blok. Mne je to trápne tu povedať ale keď som mala 11 rokov začala som s lahkou onaniou. Robilo mi to veľmi dobre. Keď to zistili naši tak boli tvrdé tresty. Fackovanie, zvazovanie rúk, zákazy chodiť von a do kostola, bola som pre nich k rva, keď som mala 14 rokov a mala prvu nevinnú lásku kde k inej veci ako k bozkavaniu neprišlo lebo zas sme vedeli čo sa môže stať tak mama mi stále kontrolovala menštruačný kalendár a ak jeden deň meskal menzes tak hneď spustila kde som s kým chrapala. Do mojej dospelosti mi neverila. Hoci nebol dôvod, veď celu strednú školu som nikoho nemala, na diskotéky sa im nechodila ani by ma nepustila. Ale pohlavny styk mi spôsobuje bolesť aj pretrhnutie pan.blany sa muselo spraviť chirurgický pod narkozou. Navštívila som 2 sexuológovia ale skoda reči. Dali mi antidepresíva ktoré mi rozhodili cyklus, bola som po nich podráždená a výsledok žiadny+ rady aké som si vyhľadala už dávno. Ako proti tomu bojovať? Vždy keď vidím, že partner má na mňa chuť tak sa idem pripravovať, obrnim sa hrosou kožou a hovorím si, snáď to bude rýchlo za mnou. Nedokážem sa uvolnit, mám dojem že robím niečo zakázané na čo nemam právo, že na to ani nemám vek a to už m 32 rokov. Čo robiť?

katkakovac
31. aug 2016

Psycholog a poriadna terapia. Antidepresiva toto nevyriesia. Sex sa rodi v hlave a pokial tam to nebude v poriadku, tak to fungovat nebude...

alenka0
31. aug 2016

Pane Bože. To je psychika a vyvolali to u vás rodičia. Nájdite si psychológa a rozprávajte s ním. Musíte zmeniť myslenie a začať ináč.

mysga
31. aug 2016

Bože môj. :( Úplne nádherný príklad toho, v čom je puritánstvo zlé. Moc ma mrzí, čo ti rodičia spôsobili, normálne by som im šla najradšej vynadať. Tiež si myslím, že pomôže jedine dobrý psychológ/psychiater. Sex je krásna vec a to si musíš preonačiť v hlave. To len tak doma neprejde.

zarica
31. aug 2016

Ahoj, urcite aj psycholog.... ja som mala tiez blok ale nie az taky velky a vies co mi aj pomohlo?.... "videa pre dospelych", hlavne tie take co fakt napodobnuju milovanie, nie chladny sex.... tym, ze som to pozerala, som si postupne uvedomila, ze je to ok, prirodzene...netreba s tym bojovat ale nechat to plynut.... a hlavne uzit si to 🙂 a priatel ako? Vie o tom co prezivas?

sfet
autor
31. aug 2016

Ďakujem za odpovede. Zarica- trosku som skúsila pozerať romantické filmy kde vládne taká prava láska a niekedy citim ako pri tom dole vlhnem. Asi budem skúšať častejšie. Partner o tom vie ale neprejavil nejako veľa empatie snáď len to, že je mu to ľúto, ale s rodičmi už nezijem, je to už dávno zabudnuta vec, mala by som žiť viac prítomnosťou. Z neho by asi dobrý psychológ nebol, ale zase v iných veciach ma podrzat vie. Ale je to ako sa inými ranami. Rana sa síce ošetriť dá a zahojí sa ale jazva ta ostane ešte dlho potom. Myslím, že aj môj prípad.

zarica
31. aug 2016

Neboj, ide to... rodicom treba mozno aj odpustit (to bude asi to najtazsie), lebo urcite nechceli, aby si mala traumu....ale nevydalo :-\ .... Myslim, ze aj opatovne sebapoznanie by mohlo pomoct... mne este pomohli aj afirmacie... som si stale opakovala, ze sex je super ... a ako sa hovori, 100x opakovana Loz sa stava pravdou 😉 a tak aj bolo.... vsetko je to v hlave, nastastie myslenie sa da zmenit 🙂

alex49
31. aug 2016

nie je to zabudnutá vec, stále je v tebe, že sex je zlý a budeš potrestaná, preto sa tomu brániš, v tom ti môže pomôcť iba dobrý psycholog

juliet86
31. aug 2016

Dp prcicbsa mi to zmazalo. Tak v skratke. Psychoterapetka zena co sa specializuje na traumy a zensku sexualitu. Napr aj dula. Si z bratislavy? Napr rodinne centrum kvapka plus institut virginie satirovej. Trening mindfulnessu a vsimavosti. Biofeedback. Dobra fyzioterapeutka co sa na to specializuje.. do roka si uzivas. Drzim palce

sfet
autor
31. aug 2016

Ďakujem. Bývam prechodne v Prahe ale poznám jednu dulu z Plzne. Tak asi vyskúšam všetky dostupné prostriedky.

tt247
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
1. sep 2016

@sfet a isto chod aj do tej psychoterapie a fyzioterapie mindfullnessu a biofeedbacku. S panvovym dnom a nasimi pocitmi sa da krasne pracovat. Mrzi ma ze ti rodicia tmsvojim spravanim nechtiac takto ublizili. A mozno by ste neskor s partnerom mohli vyskusat jogu ci tantrabmasaze kurz a naozaj si citaj eroticke veci kukaj filmy a maj sa rada. Mas sa mat preco. .

juliet86
1. sep 2016

@sfet a nemajte sex pokial ti to je nateraz neprijemne... naozaj to len uoevni tie zle veci kym to nemas zrovnane v hlave. Partnerovi to otvirene povedz. Majte len postupne intimne aktivity ktore ti nesposobuju traumu. Napr. Bozkavanie. Robenie dobre rukou. Masaze... nech sa chvilu o seba sexualne stara sam. Ak ta lubi a chce podporit v progrese urcite sa na to da.... nie je na tom nic neciste!!! Urcite existuje aj vela clankov a knih od ludi ktorym takato vychova ovplyvnila sexualny zivot. Pogugli. Moze tiez v niecim pomoct. Boze aka som vdacna za mojich liberalnych rodicov 😂