Bol niekto na tomto zákroku? na akom presne a kde, preplatila vám to poisťovňa či ste si to platili?
@alofinka pokiaľ nemáš zdravotný problém alebo extrémnu nadváhu - tuším BMI nad 40 tam bolo, pre ktorý treba tento zákrok vykonať - poisťovňa ti ho samozrejme neuhradí a je otázne či ťa vôbec v štandardnej nemocnici zoperujú. Ja viem len o jednom prípade, ale išlo o zdravotnú indikáciu - muž s extrémnou nadváhou po infarkte a ťažším stupňom cukrovky - zákrok mu robili v Martine.
ja už neviem ja by som si to aj zaplatila len už neviem kde by mi to spravili, bud tam nie je kontakt alebo neodpíšu, neviem či mám ešte pribrať aby som mala BMI nad 40 a potom sa somnou budú baviť
@alofinka a upraviť si stravu a pridať pohyb si neskúšala? Či nemáš pevnú vôľu? Obezitológa navštevuješ? Pretože zmenšenie žalúdka je až posledná možnosť. Aj keď budeš mať index BMI nad 40 - odporúčanie na operáciu nedostaneš hneď pokiaľ nemáš pridružené závažné Dg. ...v prvom rade aj jemu upravili stravu a nariadili primeraný kontrolovaný pohyb - čo samozrejme nedodržoval. No on do toho dostal infarkt - po rekonvalescencii išiel hneď na operáciu.
@alofinka u nás v nemocnici to robia.
https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/o-nemocnici...
Bohužiaľ ti neviem dať bližšie informacie, len viem, za sa robí. Pretože takým pacientom robíme po operácii na RTG jedno špeciálne vyšetrenie.
nešla by som na "vlastnú päsť". Kamoška mala kolegyňu, ktorej to hradili dcéry na 60 narodeniny niekde u súkromníka a čo ti poviem, bola pekná do truhly o pol roka :( Takého zásahy do tela určite len po konzultácii s lekárom a na jeho odporúčanie, mám v okolí známe čo sa tiež trápia roky s nadváhou, tak ti rozumiem ako ťa to musí zožierať, ale radšej pomalými krokmi a postupne. Držím palce
Krsneho mama a sestra bola. Najprv bola sestra ta je teraz ako lata. A mame to prasklo a zomrela….
Hlavne sa treba pred tym komplexne pripravit...obezitolog, dietolog, psycholog, internista...ak ti spravia sleeve gastrectomiu a psychicky nie si na to pripravena, tak si ten zaludok rozozeries nanovo...ked jeden nemenovany doktor prisiel na nase oddelenie a silou mocou to chcel robit, tak to aj vyzeralo...pacienti nepripraveni po psychickej stranke, vecerna vizita v sluzbe a pani si den pred zakrokom este rychlo sypala cukriky do bruska, aby stihla este ten pozitok. Nikto ma nepresvedci, ze zo dna na den s tym prestala, lebo uz mala zmenseny zaludok
Zvažujem Estheticon v Bratislave, tam je cena okolo 5000 eur, BMI mám 38, známa to mala hradené poisťovňou ale čakala na to skoro 3 roky, rok chodila ku obezitológovi a ďalšie vyšetrenia skoro dva roky a to treba mať BMI nad 40 aby to poisťovňa preplatila a trvá to dlho, tak som sa rozhodla že si to zaplatím a verím že to bude rýchlejšie