Ahojte, chcela by som tie z vás poprosiť, ktoré majú za sebou sterilizáciu, či by sa nepodelili o pocity po nej a prípadne porovnali, čo Vám to zmenilo, nezmenilo v živote. Nielen po zdravotnej stránke ako menštruácia alebo pod., ale aj psychika alebo hormóny (nálady, chuť na sex a pod.). Mám za sebou 3 cisárske pôrody (všetky komplikované a nie vždy s dobrým koncom. Mala som rizikové 2 teho. Pri poslednom ma dávali dokopy, lekár mi vravel, že sa to pri súhre pár okolností nemuselo skončiť dobre (pre mňa). Takže sme sa po dohode s manželom a po odporúčaní lekára rozhodli, že dve deti nám doma stačia a nebudeme pokúšať ďalej osud. HAK nechcem kvôli mojim zdravotným indikáciám, aj keď som ju dávnejšie užívala (som riziková skupina pre HAK - vyššie riziko trombózy). Ostatné spôsoby antikoncepcie nie veľmi vyhovujú - hlavne, keď si uvedomím, že nikdy nie sú na 100% a prípadné teho neviem, ako by som riešila (na potrat by som ísť nedokázala). Sterilizácia je konečné riešenie (aj keď mi lekár vravel, že príroda je všemocná a už sa stalo aj teho po sterilizácii). Zvažujem teda sterilizáciu, no neviem, na čo sa pripraviť a čo to obnáša potom. Ako to zamávalo s vami? Ďakujem.
@anketkarka áno, mne to gynekológ ponúkol pred druhou sekciou, že keď už budem otvorená, či nechcem zriešiť aj sterilizáciu naraz...
@anketkarka mne dr vravel ze priamo pri cisarskom sa robi ale ze to treba dopredu nahlasit
@sivula presne pred týždňom som toto rozoberala s kamoškou pôrodníčkou a vravela, že sa pre teba v podstate nič nemení, že už sa to robí inak ako kedysi, že ti ani nezblbnú hormóny, ani prechod nepríde skôr...ja tiež zvažujem, že pri tretej sekcii by som si určite dala urobiť sterilizáciu...
aj manzela mozes poslat na to aj tym sa to robi a bude neplodny na 99,9% tak ako aj zena
Mne to robili zároveň so sekciou,nezměnilo sa pre MNA nic,akurat mesačne ušetrim nejake eura za antiku a nezažívam stresy,co mi prinesie další mesiac🙂
dakujem za kazdu odpoved. 🙂
@sivula toto presne zaujima aj mna a chcem sa tiez opytat, ci nikto nevie ci sa da sterilizacia vykonat priamo aj pri cisarskom reze zaroven...