Podráždený zažívací trakt, teplota, bolesť hlavy

brujana
24. feb 2023

4 dni podraždeny zaž.trakt, potom sono brucha negat crp 9, teplota 36,9. V podvečer 39 a odvtedy stale 39-40,
kontr.crp 150 o 2 dni, nasadene atb na 10 dni dychanie čiste, kontrolola lekarka, jemny soplik, bolesť hlavy, teplotu zražam paralen ibuprofen sprcha zabaly. Krv zvyšene peč testy mierne a v moči a us ery a us leu mierne zvyšené. Problem s močenim nie. Som dosť z toho unavena atb mam 56 hodin. Z čoho može crp 150? A čo mi radite robiť??? PROSIM. Som senior.saturacia 96. ĎAKUJEEEM VEĹMI

katarinka89
24. feb 2023

@brujana zlcnik je ôk,? Kamene?

loginexistuje
24. feb 2023

napr Divertikulitída

brujana
autor
24. feb 2023

@katarinka89 podla sona ano

brujana
autor
24. feb 2023

@loginexistuje zatial sono krv moč som si zaplatila obvodna ma dovolenku, zast dala atb a počuvala ma, 2x crp už som unavena 5ty deň atb 2,5 dňa

janinah
24. feb 2023

covid test? bolesti brucha,krče,hnačka,vracanie,nutkanie na vracanie? aku mate stravu teraz? hrdlo bolí? kašel,sople?
radím covid test aj opakovane,diétu ,lieky podla príznakov....ak to nepôjde k lepšiemu,tak cez víkend pohotovosť,alebo v pondelok volať vašej dr.
Máme sk.Zdravotníci,máme tam aj lekárov
https://www.modrykonik.sk/group/6796/

janinah
24. feb 2023

únava je normálna pri chorobe a nie ste už mladica,tiež to teraz riešim....treba ležať a spať

aliaray1
24. feb 2023

@brujana covid test? Vies si spravit kombinovany covid/chripka test.

Ako dlho beries paralen/ibalgin?

Zrazanie sprchou?

brujana
autor
24. feb 2023

@janinah covid 5x negat dieta ano hnačky nie zvracanie nie, hrdlo neboli, sopel 1x za deň zakašlem 5x, paralen ibalgin ibuprofen 4.ty deň dnes len 2x, cez deň nebolo treba, brucho citlivejšie

brujana
autor
24. feb 2023

@aliaray1 aky je covid/chripka test? Sprchujem končatiny vlažnou vodou , 4dni lieky na teplotu aj v noci dnes len 2x /možno atb ovplyvňunu/ MAL NIEKTO TAKE CRP?

brujana
autor
24. feb 2023

@janinah ležim ležim spať sa často x neda lebo zimnica. Budem ležať aj 2 tyždne len nech nič vážne

janinah
24. feb 2023

CRP 150 nie je katastrofa,ludia majú aj 400 aj 500 samozrejme s važnymi dg a hospitalizovaní...a vedia sa vyliečiť väčšinou....150 svdčí o infekte,atb máte,takže klud....akurát pri zhoršení stavu v zmysle bolesti brucha,problém s močením,vracanie treba kontaktovať dr. /cez víkend toho na pohotovosti/, v pondelok vášho dr.....ja nemyslím,že momentálne sa treba stresovať,nie je to také zlé....som sestra z operačnej sály,nie som laik

brujana
autor
24. feb 2023

@janinah som laik a s takym crp som nestretla, žiadne ine lieky neberiem, nie obezita, nezvraciam,hnačka nie , satur ok, močenie ok, len teplota teplota a z toho už slabosť, ďakujem pekne

aliaray1
24. feb 2023

@brujana zrazanie horucky sprchou ale celeho tela, vlaznou vodou takou aka je eate prijemna.

Sprav si aspon obycajny antigenovy.

Kombinovany ukaze, ci sa jedna o covid. Dalej ci sa jedna o chripkovy viris A alebo B.
https://www.mojalekaren.sk/all-test-sars-cov-2-...

Ak ti vyjde pozitivny, volas asap lekarke s vysledkom. Poslu ta na antigenovy oficialny alebo pcr. To vratane tvojho seniorskeho veku ta indikuje na predpisanie antivirotika Malnupiravir.

Su 2 antivirotika, malnupiravir (Lagevrio) alebo Paxlovid. Su majetkom a v sprave statu, nemaju ich v lekarni. Akonahle ti to obvodna predpise, volas do lekarne, oni objednaju a do par hodin im to privezu.

Sprav si antigenovy test. Kup si aj 3 testy.

Ako si na tom teraz?

aliaray1
24. feb 2023

@brujana ja by som zvazila si dat aj 30mg anopirin. Napis ale aktualne co ti je, aku mas teplotu atd.

janage
24. feb 2023

Ak je zle od žalúdka tak v žiadnom prípade nurofen, ibalgin a podobné. Sú ťažké na žalúdok. Radšej niečo čo má paracetamol.
A ant. začnú zaberať tak za 2, 3 dní. Podľa toho čo píšeš už začali. Výdrž, oddychuj, Ak sa ti stav nezhorsi, ono sa to už bude zlepšovať. Ak sa zhorší, tak pohotovosť, urgent alebo sanitka.
Mám skúsenosti aj s vyšším CRP a bol to zápal pľúc s pobytom v nemocnici. Aj s takým ako máš teraz cca 150 a tam bol toho silný zápal hrdla a ATB doma.

brujana
autor
25. feb 2023

@aliaray1 testy robene každy den t.j 5x negat, včera sa mi zlepšilo trochu ...konečne večer 37,5

aliaray1
25. feb 2023

@brujana to je skvele znamenie. Zrejme teda covid vyluceny. Teraz mas nejake tazkosti? Ide o to bud vydrzat do pondelka k lekarke alebo pohotovost. Akonahle by sa ti pritazovalo odsleduj a radsej smer pohotovost. S tym zaludkom to nie je sranda, moze to mat rychly spad a nevieme to takto na dialku.