Podráždenie močovej trubice po prekonanom zápale aj napriek negatívnym bakteriálnym nálezom

10. jan 2022

Ahojte,

po poslednom styku som 2-3 zacala pocitovat palenie a rezanie pri moceni. Mavam casto ecoli, ale kedze boli vianoce uzila som len volnopredajne lieky. Minuly tyzden som bola na kultivacii a odbery mocu boli v poriadku, negativne nalezy, ziaden bakterialny zapal ale bolesti pocitujem uz skoro mesiac. Mam pocit ze mam nieco v mocovej trubici, akoby ma tam nieco rezalo, resp drazdilo. Pri cikani nie. Skor si myslim ci nejde o nejake mechanicke alebo mervove podrazdenie kedze vysledky su ok.

Stery u gyn su taktiez negativne.

Stretli ste sa s niecim podobnym ?

tina4931
10. jan 2022

Zaujímavé. Toto som teraz riešila. Pocit akoby zápalu buď moč.ciest alebo gynekol. Ale moč negat.a gynek.stery tiež. Na wc som chodila snáď každu polhodinu. Po týždni úplne v poriadku. Nechápem.

gven
25. jan 2022

Mozno mas zapal v parauretralnych zlazach. Ja som to tak mala, vsetko negativne a napriek tomu problemy, zle sa to aj diagnostikuje a lieci. Davala som sa dokopy skoro rok, pomohlo najma teplo - sedacie kupele a okrajovo asi aj obmedzenie sladkeho.

autor
25. jan 2022

@gven a ako sa to diagnostikuje ?

gven
26. jan 2022

Mne to diagnostikovali na magnetickej rezonancii. Ale poviem ti, lekari s tym nemaju skusenosti, nebyva to caste. moja urologicka ma niekolko mesiacov rozne liecila a toto jej nenapadlo. Potom ma ale poslala na MRI a radiolog (ale tiez az na druhy pokus) popisal v naleze ze tie zliazky popri mocovej rure su cysticky dilatovane max do 2cm. To som konzultovala s dalsim urologom, ktory to konzultoval na ich klinike, ale operaciu mi neodporucali. Iba preliecit ATB, ktore maju prienik aj do makkych tkaniv (take tie co sa davaju cisto na mocove cesty nemusia byt ucinne). potom uz len sama som sa z toho dostala, ale trvalo to. Tieto parauretralne zliazky u zien su ekvivalent muzskej prostaty a moze tam byt chronicky zapal a tazko sa to lieci.

elaa192
9. feb 2022

@gven ake ste mali príznaky ? Pretože sa už trápim 3 mesiac, všetko negatívne. Lekári nevedia čo ďalej 😣

gven
9. feb 2022

@elaa192 Ja som mala diskomfort až bolesti v tej oblasti, pocit močenia cez prekážku, pocit neúplného vymocenia sa, neustále nutkanie na mocenie… a tiež nepríjemný pocit pri sexe a zhoršenie príznakov po ňom. Robili mi aj cystoskopiu, v mechuri nič nebolo…

elaa192
9. feb 2022

@gven ďakujem

anonym0001
9. feb 2022

pripinam sa 📌

gven
9. feb 2022

@elaa192 máte podobne príznaky? Skúšali ste teple kúpele, pripadne suché teplo? A predpokladám že zisťovali aj ureaplazmy a mykoplazmy…

elaa192
13. feb 2022

@gven absolvovala som výtery negatíne, moc opakovane negatívny ..crp v poriadku,Gynekologia ok, CT,USG NIČ. urobili mi rozšírenie močovej trubice, pretože som sa nevedela vymocit a zmizli bolesti v podbrušku …. Ale štiepania ostalo ….stále sa na nič neprišlo je mi hrozné opäť sa mi vrátili bolesti v podbrušku a krížoch ….stipanie v močovej trubici mám už 3 mesiace vkuse …je to ako nočná mora
A to nehovorím koľko ATB, doplnkov,čajov a všetko čo je na trhu som skúsila, 90% liekov situáciu zhoršila.

pictbridge
13. feb 2022

Ja som to mala keď som mala covid. Každých 15 minút som chodila na WC a stále ma to tlačilo. Nevedela som ležať na bruchu. Pomohli mi antibiotika sumamed. Teraz je to už OK.

gven
13. feb 2022

@elaa192 Uplne chapem co prezivate, mne sa to tiez strasne vlieklo a to ze mi nic a nikto nevedel pomoct... navyse sme chceli babatko a to sa nedalo... neviem ci mate to iste co ja ale napisem vam aka “samoliecba” pomohla mne. dala som si do googla chronicka prostatitida a prirodna liecba a neverila ake problemy chlapi s tymto mozu mat a ako sa to napadne podoba na moje priznaky... tak som skusala rozne protizapalove prostriedky, medzi nimi aj extrakt z ražných peľových zŕn (to je vyslovene na prostatu), davala som si wobenzym, obmedzila sladke, alko, kavu a drazdive veci, doplnala vitaminy, vela pila... a teplo, aj suche ako termofor aj denne protizapalove bylinkove sedacie kupele. A vsimla som si ze to zhorsuje aj stres, takze aj s tymto pracovat, naozaj vela ochoreni je psychosomatickeho povodu! A pomaly to odchadzalo, velmi zriedka sa to akoby trosku pripomenie najma ked mi zostane zima a pocitim to, ale je to len chvilkove, treba byt v teple. Vela stastia prajem, nech najdete tu pravu cestu co vam ulavi od tazkosti.

viali_21
27. mar 2023

@gven dobrý deň, môžem sa opýtať, na čo presne sa ma riadiolog pri tých zľazach zameriavať a kde ste boli na MRI ? Mám podobne problémy, bolesti močovej rury zhoršené po cystoskopii, ďakujem

viali_21
27. mar 2023

@gven ako sa odborne volajú tie žľazy??