Dobrý večer, chcel by som sa opýtať lebo sa idem zblázniť. Približne pred dvoma mesiacmi som si dal peeling na tvár a podrazdilo mi to pokožku okolo nosa, na čele medzi očami a na špičke nosa. Zostala mi na týchto miestach začervenaná pokožka, dermatologička mi poradila nejaké krémy ale nepomohlo. Pred pár dňami som bol u kožnej a tá mi predpísala kortikoid LOCOID Lidocrem, ale po dvoch dňoch natierania mám pocit že mi to ešte viac podrazdilo. Vyzerá to aj ako lupus presne motylovite začervenanie, ale iné príznaky nemám a zostalo mi to po to peelingu takže Lupus to asi nebude. Vedeli by ste mi niečo na to poradiť prosím ? ĎAKUJEM
no ja mám takúto začervenalú tvár stále ked sa umývam večer a ešte viac ako ty alebo odličujem a žijem😀 síce mne to potom zmizne do rána alebo si dám makeup na to ale robíš z toho kovbojku.Podla mňa aj tebe to po čase zmizne
@jolanko Aj po sprche by si mal mať osobitný uterák na tvár. Vieš koľko baktérii má v sebe taký uterák na celé telo? Samozrejme neumývať horúcou vodou, lebo to ti bude ešte viac vysušovať pokožku. Skúsila by som to natierať niečim prírodným napr aloe vera gél alebo nedávať si na to vôbec nič.
@jolanko kup si krem Bioderma ABC peri-oral. odkedy som mala taketo zacervenanie a suchu kozu, toto jedine mi pomohlo a pouzivam to teraz normalne ako krem na celu tvar 😄 je to taka mala modra tuba a je to hutny mastny krem. vyskusaj, verim ze pomoze.
@jolanko ten locoid zvykne zaberať tak po 2 dňoch ale určite by to nemal zhoršovať, uz by som ho neužívala. Neviem aké krémy ti odporúčala kožná. Suché treba premastovat, ak nepomaha tak môže byť, že to mastné krémy ešte zaťažujú. Potom možno niečo hydratačné, to nezaťažuje pokožku a hydratuje ju. A skús hypermangan, naozaj len pár zrniečok (na hrot noža) rozrob aspoň v pol litra vody aby bola slabo ružová ale pozor nie tmavá ružová alebo fialová! Nanes na vatový tampón alebo gázu a prikladaj 2-3 minúty. Je to dezinfekčné a ukľudnujuce na takéto kožné problémi. Hypermangan kúpiš v lekárni tak za 1€. Potom si tvár nakremuj, niečím čo používaš.
@jolanko mne sa to tiež raz stalo po používaní čistiaceho peelingu, mňa to aj strašne svrbelo a pálilo. Keď som išla ku kožnej tak mi povedala že to nemám podráždené ale spálené od toho peelingu. Poradila mi LA Roche Posay Cicaplast Baume B5, po nejakom týždni sa mi to začalo zlepšovať a po cca 2 týždňoch mi to zmizlo.
Ďakujem vám všetkým za rady, neviem si teraz vybrať 😄 je ich dosť
Je tu aj skupina Zdravotníci na MK, skús sa spýtať aj tam. Ako človek a atopickou kožou ti odporúčam kozmetiku Bioderma Atoderm. Žiadne mydlo ani príliš horúcu vodu a na tvár osobitný uterák. Antihistaminiká berieš nejaké? Mne Locoid na ekzém vždy pomôže. Skús to pouzivaf viac dni a keď sa to bude zhoršovať, prestaň. Možno treba zmeniť kožnú keď táto nevie čo to je.
@jolanko Ahoj skús kozmetiku Havlíkova apotéka- všetko prírodné a veľmi kvalitné. Isto ti niečo pomože, majú úžasné krémy a celkovo ssi všetko a to som skúšala toho veľa. Ak používaš komerčnú kozmetiku plnú ropy a na to dáš kortokoidnú rakovinu, tak si zničíš pleť. Príroda je veľmi účinná.
@jolanko Inak ak máš na tvári rozmesenú infekciu a to začervensnie je z toho, tak veľmi účinná je propolisová tinkúra ( najlepšie od včelára) potrieť tampónom, alebo si kúp v lekárni, alebo cez net kvalitný tea tree olej, zrieď s vodou a tiež potieraj tampónom. Je to antibakteriáne, antimykotické, protiplesňové a má veľa ďalších účinkov nielen na pleť. Veľmi rýchly účinok nastupuje u oboch. Ak potom pocítiš suchú pleť, tak použi ozaj kvalitný hydratačný prírodný krém- napr aj iné značky: soaophoria, dulcia, modrá pupava, kvitok,… aj v DM predajni majú niektoré. Ako posledné riešenie, keď už nič z prírodných nezaberá siaham po bioderme( je tiež veľmi chcemická, ale určite lepšia ako kortikoidy). Bioderma zaberie vždy, vyriešila som s ňou kadečo- majú rady na atopickú s veľmi suchú pokožku Atoderm. Inak vačšina komerčných lekárenských značiek sú dosť zlého zloženia a tvária sa ,,zdravo”. Veľa šťastia.
@jolanko a povedala ti kožná čo to máš? Lebo to čo ti predpísala je kortikoidny krém a my sme ho dostali na atopicky ekzém. Hod sem fotku ako ti to vyzerá, ak to nie je problém.