Podpísal sa pôrod a materstvo na vašom zdraví ?

20. júl 2022

Už je to nejaký čas čo som po pôrode, a dlhšie uvažujem že vlastne sa necítim vôbec “Fit” ako predtým- pred tehotenstvom. Nemyslím tým konkrétne “dole” a pri sexe ale skôr tak celkovo. Od pôrodu sa stále neviem dať dokopy ohľadom krvi stále anémia malo železa, zvýšené pečeňové testy, tehotenstvo a dojčenie brutálne nabúrali hormóny takým štýlom že mám ekzém v najhoršom stave aký som kedy mala, ďalej napriek tomu že som mlada (pod 30) má napríklad aj zvyknú pobolievať kríže z neustáleho vyberania malého z postieľky, neraz má aj seklo... ďalej vlasy to je tiež Katastrofa... no chcem teda vedieť či vás tehotenstvo, pôrod a materstvo tiež takto poznačilo alebo môžete povedať úprimne že ste FIT ?

riskoh
20. júl 2022

Po oboch tehu mi vyskocila stitna zlaza,po druhom som v stadiu-operacia ma neminie....

majlo1234
20. júl 2022

Na mne sa podpisalo dieta, nie porod a tehotenstvo😃praveze ked som porodila, som sa konecne chvilu citila ako clovek, ziadne opuchnute nohy a obrovske brucho. A potom to prislo, tu ma seklo, tu mi vlasy zacali padat, tu sa prsia zapalili…je to masaker a led k tomu pridas unavu a nemoznost poriadnwj regeneracie, nic moc. Neviem ako dlho si po porode, ale urcite zlahka zacni cvicit a posilovat stred tela, aby ta tak nebolelu krize. Vlasy sa vratia do nirmalu coskoro, no a zvysok az led dieta povyrastie😃 ale syn ma 11 mesiacov a ja sa citim celkom fajn opeoti tomu, co to bolo pred par mesiacmi

lija22
20. júl 2022

vsetko co vravis plus zlcnik, ten zacal robit zle pocas tehotenstva

xsuzannex
20. júl 2022

Mam za sebou tri porody. Zlcnik mi brali hned po prvom, kazdym porodom sa mi zhorsil zrak, pecenove testy tiez na houby, nechty katastrofa, krcove zily na nohe.. materstvo je skratka radost 😂

mandzula
20. júl 2022

Mne okrem unavy a jednej krcovej zily nebolo nic.

surama
20. júl 2022

Noo mna brutal boli chrbat a priserne som unavena. Chystam sa na preventivku nech mi vezme krv. Inak nic take.

stanulienkat
20. júl 2022

Mne uz pocas tehotenstva bolo vsetko. A po porode ani nehovorim. Cely clovek chory, zniceny.... Pre mna brutal zmena.

sara07
20. júl 2022

každé jedno tehotenstvo
drvivá väčšina žien si tehotenstvo alebo sfušovaný pôrod vyberie dan, niekedy sa to dá dokopy niekedy nie

danulicek
20. júl 2022

Po pôrode som začala mať problémy, nevedela som, z čoho. Priznam sa, neriešila som to. Po druhom porode sa to zhoršilo. Štítna žľaza sa zbláznila. A ešte som mala kŕčové zily 😀 ja som ale na seba dosť kašľala, cize skôr sa podpísalo asi to ako samotný pôrod.

spadnutaslivka
20. júl 2022

Koľko je to "nejaký čas čo si po pôrode"? Odrodila som viac detí a nepodpísalo sa to na mne nejako extra, aspoň som si nevšimla. Dokonca ani čo ma mama strašila okuliarmi, sa nepotvrdilo.

marianarem
20. júl 2022

U mna sa tiez katastrofalne zhorsil ekzem v prvom roku po porode. Bola mi zistena histaminova intolerancia. Zrak sa mi tiez pokazil, ale nie zase nejako strasne.

janickacrazy
20. júl 2022

No po prvom a druhom som bola ok, po treťom sa mi zbláznili vlasy, moje kučeravé sa vyrovnali a dosť padali. Inak som vcelku fit, nato, že mám 45 sa cítim dobre, klop, klop, klop.

lucia147852
20. júl 2022

U mna hlavne pokazený porod. Úplne zničené kríze a panva. Nonstop bolesti. Maratón s lekármi. Plus som po pôrode dostala tetaniu, že to bol pre telo veľký psychicky aj fyzicky stres. Mala som veľmi zlý porod.

surama
20. júl 2022

@lucia147852 Ahoj, mozem sa spytat, ake si mala problemy s porodom? Do sukromnej spravy, ak by ti to nevadilo. Ja mam tiez hrozne bolesti krizov a celkovo spodnej casti chrbta od porodu, len som to pripisovala tehotenstvu.

hederamonstera
20. júl 2022

Mam pocit ze som zostarla o 20 rokov. Tehotenstvo a porod boli krasne a bezproblemove, chrbat ma nikdy nebolel, snurky som si zaviazala aj ked som sla do porodnice….
Ale od porodu? Katastrofa…nehovoriac ako ma bolia narty a chodidla

sickynickyobsadene
20. júl 2022

Áno podpísalo,a riadne!

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aknamorka22
20. júl 2022

Ja mám za sebou dva pôrody. Po tom druhom.... kde začať. Bolesti chrbta až také, že plačem od bolesti a nemôžem sa hýbať. Bolesti kolien - vrzga mi v nich akoby som mala 80r. Zrak sa mi zhoršil a musím nosiť okuliare. Vlasy vypadali ale zase rastú nové. Hemoroidy, problémy so žalúdkom, hnačky, problémy s únikom moču. Migrény až také, že zvraciam. A na záver mi po šestonedelí našli nádor v maternici a zistili ojedinelú chorobu. Mám už pol roka maratón po doktoroch a nikto mi nevie pomôcť 👍🤦🤷

llull
20. júl 2022

Vobec nie som fit. Rok po porode - diastaza na bruchu (napriek cviceniu), obcas inkontinencia (napriek cviceniu), stitna zlaza mi "odisla" (autoimunitny zapal, pred tehu som bola zdrava), cyklus mam rozhadzany ajked pred tehu bol pravidelny (nedojcim 7 mesiacov), sex stale vacsinou boli. Ak to zhrniem, tehotenstvo mi z velkeho percenta znicilo zdravie (nelutujem). A to mam 26 rokov, ohladne reci o tom ako to mlade zvladnu - kecy!!!

autor
20. júl 2022

@llull prosím ta môžeš napísať tu viac ohľadom tej štítnej žľazy ? Ako sa ti prejavoval ten autoimunitny zapal ?

miadi
20. júl 2022

Som rovnako fit po porodoch ako pred.Ani roky dojcenia nesposobili nic ..mam 40r a moc som sa nezmenila od 30ky.( deti po 30+)Skus sa dat vysetrit to nebude materstvom.

katka533
20. júl 2022

Mne az po 2 tehotenstve, ostala mi krcova zila a bolia ma panvove kosti, neviem preco. Ale mam 40 rokov. A samozrejme je tazsie chudnúť zas

luccija
20. júl 2022

Nemam pocit, ze ma to nejako znicilo okrem unavy prvych 5 rokov🙂praveze som viac dbala na stravu chodila vela von, sportovala.Ale podla mna vela zalezi aj od genetiky krcove zily, okuliare no a vsetko sa sustredi na dieta a zeny zabudnu na svoje zdravie.

luccija
20. júl 2022

@miadi mimo temy...ako prazdninujete?detom sa paci?

inana11
20. júl 2022

A mne dá moj muž smeje že vekom to mam😃🤷‍♀️Onedlho budem mat 35 ale teda cítim sa tak na 50+🤦‍♀️ Pravidelne má bolieva hlava od druhého pôrodu (spinalnu anesteza a cisarsky-tak isto ako prvý porod) … ppnprvom som ale mala veľa problemov ešte v nemocnici že každých z tých 5 dni niečo iné,teraz som bola vpohode ale vlečie sa zo so mnou… energie nikde,bolieva má krcna chrbtica a ramena,preventivku ešte u mna nebola,ale rozmýšľam objednat sa pretože naposledy som bola u Dr pre antibiotika napísané na lístku,čo mi dala detská synova,nakoľko som sa musela liecit aj ja aj on… takze pekne 4 roky dozadu a predtým ani neviem či mi dospelacka niečo aj niekedy predpisovala🤦‍♀️Takze ano, tehotenstva mi “neprospeli” ale spamatala som sa na tok,keď som bola opäť v praci😃takze asi je to aj tým monotónnom kolobehom?!🤭😃 Jaj a vlasy sa mi vratili po druhom pôrode k perfektnými stavu pred prvým a nechty mam pevne od prvého tehotenstva,takze zo mam asi darceky od deti😃

autor
20. júl 2022

@marianarem a potom sa ten ekzém upravil ? Mne už nezaberajú žiadne maste, mám pocit že už ani kortikoidy

autor
20. júl 2022

@danulicek to že sa “zbláznila” štítna žľaza, ako sa to prejavovalo u vás ?

dexemposupoplex
20. júl 2022

Ano,zanechalo.Ako prve,zle pichnuta epiduralka,problem s chrbticou,ako druhe,zle zosita,problem s dilbymi partiami,ako tretie diastaza,cize brucho mam hroza,len stale nie je cas riesit..znicil ma skor porod,tehotenstvo ani nie

danulicek
20. júl 2022

Bola som nenormálne unavena, ale tak, že by som spala po stojacky bez problemov. padali mi extrémne vlasy aj dlhsie obdobie po porode, veľmi som pribrala behom dvoch mesiacov, hoci som sa stravovala rovnako (ale nie celkom zdravo). Mala som problémy s menzesom, proste stále čosi, ale toto asi najvýraznejšie. Tým, že som to neriešila (veď po porode, únava, vlasy, hormóny - normalka), razom som mala na krku hrču. A už to išlo. Vyoperovali mi polku štítnej, mam lieky a je to neporovnateľne lepsie.

miadi
20. júl 2022

@luccija hah Dik spala som len 2.5h tuto noc maly mi nedal spat ale zvladli sme s babi 9h vo vodnom parku dnes 🤣uz by mohli ist spat 🤪Ja chceeem vyspim sa Asi az v Septembri.Detom sa paci velmi .