Dobrý večer,
Prosím vás, toto znamienko sa mi na dolnej končatine vyskytlo zrazu, rastie uz nejaky rok a získava divný tvar a farbu ma tmavsiu ako na foto. Čo myslíte?
Ku kožnej som objednaná až o 4, mesiace, skôr vraj není možné.😟.
Nikdy som takéto veci neriešila, ale toto jediné si všímam a nepáči sa mi to.
Vopred vďaka za názor.
@kornelies úprimne, bojím sa tak, že som písala už i inej kožnej, ale tá v okoli vraj neberie. Ze je moc pacientov. Zatiaľ mam termin u mojej, ale rozmýšľam, ze by som sla aj do iného mesta keby sa podarí a samozrejme za rozumny peniaz ale len.😟
Aké je veľké? Je pravda, že má zvláštny tvar nemusí ísť ale o zlé znamienko, ak ale náhle stmavlo, určite by som nečakala 4 mesiace.
Ja som teda v zahraničí, ale zrazu som mala pocit, že musím nechať svoje znamienka pozrieť a šla som k súkromnému dr. Toto neni sranda, podobne vyzerajú melanomi. Má viac farieb?
@sono2 ono bolo malinke taka bodka a uz je to asi 0.5cm mozno viac. Ale je také dosť asymetrické čudné a hnede okolo a vo vnútri je tmave hnede a aj bodky (stopy) čierne.
Samozrejme, čakacia doba ma desí rovnako.
Iba ozaj nechcem čakať, keby to náhodou narástlo ešte väčšie. Mne to známa zbadala a ze to nevyzera ok. Hlavne každé jedno znamienko mam malinke na tele a krasne okruhle. Uplne ine ako toto vystupene
No ono ti to poviem narovinu za nejakých 100e nestojí. Myslím, že za taký peniaz ti všetky znamienka súkromný dr pozrie.
Nemusí ist o zle znamienko, ale ja na túto intuíciu dávam a radim ti, poslúchni ju.
@sono2 veľmi rada by som, len popri deťoch aktuálne .To nemám možnosť až takúto sumu dať. Tak mam strach.
Ale samozrejme pozerám či niekde nenatrafim na volny termin u nejakej.
Lebo moja kožná, ma uprednostni len v prípade, ak sa niekto odhlási.
A samozrejme tam ma isto poradovník.
Ono nemus byť úplne zle znamienko iného tvaru, ja som si to dosť pred kontrolou študovala.
Sama ma na bruchu také jemne rozliate.
Ale keď pozrieš melanomy, tie vyzerajú ináč a hlavne majú viac farieb.
Chápem. Ja kukám už istú chvíľu na fotku a myslím, že to bude OK. Skúšaj ale kontaktovať dr.
Ja som sa Dr pýtala, tam vôbec nevadí či je ploche, také či onake. Stačí že zmení farbu. Oni to proste musia pozrieť.
Držím palce
Z akého si mesta? Možno niekto poradí. Tiež by som nečakala 4 mesiace. Držím palce nech to je neškodné znamienko. 🍀
Ja som si dala všetky znamienka vyšetriť u dr. súkromne - nehradí to poisťovňa, vyšetrenie stálo 35,-€. Dr. odporučila 3 znamienka vybrat. Potom ešte treba rátať aj s termínom u chirurga na vybratie. V Žiline, napíšem kontakt, ak treba.
Choď aj do iného mesta, my bývame inde ako máme trvalú adresu a zobrala nás. Stačí povedať, že tam bývaš, akurat ešte nemáš zmenenú adresu. Lepšie ako stresovať (snáď) zbytočne ďalšie 4 mesiace. Ak ti to budú vyberať, budeš čakať na chirurga a potom ešte na výsledky. My už na ne čakáme vyše 2 týždne.
Mm mal taketo nepravidelne znamienko roky rovnake. Pisledne cca 3 roky sa zacalo zvacsovat, tak ho isiel dat von. Bolo zhubne. Z toho isteho miesta mu potom znova vybrali dookolo cast tkaniva a znovu vysetrili. To zhubne uz nebolo. Plus mu potom dali urobit rozne sona a rontgeny. Vsetko ma ok. Takze ziaden strach. Ked ho mas kratko, nemusi byt zle. Aj ked by bolo, nemusi to nic znamenat. Drzim palce
ahojko mala som podobne znamienko, okolo bleda hneda vo vnutri ako keby sa vyzrazala tmava farba, dr kazala hned vybrat a aj mi hned napisala papier na chirurgiu, ze preventivne, takze nemusi byt hned zle, ale necakala by som 4 mesiace ak bude menit tvar ci sfarbenie drzim palceky
Nic v zlom a viem ze sa tomoze zdat vela ale 100eur by som si radsej pozicala od rodiny, kamosky kohokolvek lebo prave ta blba stovka ta moze delit od toho ci tu pre svoje deti budes aj v buducnosti alebo nie...
Rob ako uznas za vhodne 🤷♀️.
Skús súkromnú kliniku, ponúkajú kontrolu aj popripade odstránenie znamienok, ja som bola tiež v súkromnej, pretože keby mám čakať na kožnú ktorá ordinuje v nemocnici tak môžem čakať další pól rok. Takto mi dali termín o 2 dni a následne mi aj dali výmenný lístok na chirurgiu, ak by som to chcela odstrániť, ale u mna bolo všetko Ok.
Nuž,fotku môžeme pozerať,ale na záver potrebuješ kožného lekára,ktorý znamienko pozrie dermaskopom a nie na MK laikovia "mne sa zdá...". Už podľa popisujú ako rastie to vyzerá všelijako. Obvolaj kožných vo svojom okoli a skús aj súkromných
@nikolka666i na toto ti dá odpoveď len kozny
Urcite by som sa objednala k inej dermatologicke. 4 mesiace je dlha doba.