Podozrivé znamienko

lucv
11. jún 2022

Ahojte dnes mi mama nahodou nasla na chrbte zvlstne znamienko je nevystupene a absolutne neviem kedy mi tam vzniklo. Pocas tehotenstva sa mi vytvorilo mnoho znamienok ale toto je velmi zvlastne aj tvarovo sa mi nepaci, hned mi zostalo tazko a zle, srdce mam az v hrdle - kym pojdem koznej ktorej budem volat hned v pondelok nemate niektora skusenost alebo neviete posudit ci sa mam bat alebo je to bezne za kazdy nazor dakujem

jjanulienka
11. jún 2022

Nemala si tam predtým vyrazku? Mám niečo podobne tiež som s tým išla ku koznemu on mi povedal, že to nieje znamienko ale bola to vyrážka, ktorá do seba natiahla pigment🤷🏽‍♀️

jankaceglo
11. jún 2022

@lucv podľa mňa nevyzerá dobre a treba ho vyšetriť... To určite. Druhá vec je, že moja mamina ma také už 25 rokov a na vyšetrení jej povedali, že je úplne ok. Takže treba zájsť na kožné a tam dat skontrolovať...

zmrzlinka2021
11. jún 2022

@lucv
Prosim nepanikar, jedinu spravnu odpoved ti da lekarka vysetrenim (nie z fotky) a tiez 100 % istota je vzdy len histologia.
Urcite navstiv koznu lekarku.

kacena4
11. jún 2022

nebezpecne su znamienka ktore nam vznikli nedavno, nie od detstva. t.j. lekar a urcite by som si ho dala vybrat

zmrzlinka2021
11. jún 2022

@kacena4
Ja som pred cca mesiacom tiez riesila znamienko a kozna mi povedala, ze aj zo znamienka z detstva, ktore cele roky bolo uplne OK, sa moze vyvinut rakovina.... preto treba sledovat vzdy vsetky znamienka a chodit na pravidelne kontroly

lucv
autor
11. jún 2022

Dakujem za odpovede snazim sa nepanikarit, ale mam dve male deti a hned ma zaplavuju negativne myslienky 😢 utesujem sa, ze mam aj znamienko co vyzera horsie a povedala lekarka, ze je ok a naopak malinke tmavsie pravidelne znamienko, ktore dlhodobo sledujeme a nemeni sa len je tmave tak ho ma podkontrolou,

ale toto je na chrbte a neviem absolutne ci ho mam dlho alebo kratko ani ci narastlo a akou intenzitou len celkovo po druhom porode sa mi zda, ze mi pribudlo viac znamienok

urcite pondelok hned rano volam lekarke davam si znamienka kontrolovat pravidelne jedine minuly rok 2021 som nebola, kedze som bola tehotna a tento rok som este nestihla ist

a ci tam bola predtym vyrazka neviem mozno aj ano, nieco som si na chrbte skrabala do krvy asi dva mesiace dozadu ale neviem presne kde uz 🤷‍♀️len neni vystupene je len hladke to ma desi viac lebo mi hovorila, ze hladke su niekedy nebezpecnejsie ako vystupene

veronika946
11. jún 2022

Ja sa neviem dokopať ku kožnej, lebo tiež mám všakovaké znamienka a milion novych po tehotenstve… ale v tomto na tej druhej fotke totalne vidim ľudskú hlavu,tvár, krk… 😅🙈

lucv
autor
22. jún 2022

tak konecne som bola na kontrole, dermatologicka pozrela vsetky znamienka a presne to co som myslela aj zakruzkovala aby islo chirurgicky von, povedala ze to neni akutne ale mala by som si ho vybrat, takze som zvedava pravdepodobne pojde aj na histologiu to sice nespominala ale ja predpokladam takze som tusim este nervoznejsia ako predtym :/

januska124
17. jan 2023

@lucv ako si prosím dopadla?

lucv
autor
17. jan 2023

@januska124 Znamienko vybrali, 5 tyzdnov som cakala na vysledky histologie chvalabbohu vsetko v poriadku nic zhubneho, jazvu mam velku ale nevadi, kontrola raz rocne

mam este dve na sledovanie zvazujem ze si ich dam na jar vybrat

januska124
18. jan 2023

@lucv ďakujem, drzkaj sa

blableblu
5. jún 2023

@lucv ako ste s tym dopadla ?

lucv
autor
6. jún 2023

@blableblu znamienko vybrali histologia negativna jazva cez pol chrba aj ked robene na plastickej klinike 🙈 kontrola znamienok raz rocne akurat vo stvrtok idem koznej na kontrolu zvysnych znamienok… po tejto skusenosti uz nezanedbam a nevynecham ziadnu kontrolu

domca90
26. jún 2023

baby,co vravíte na toto znamienko?chcem,aby si ho dal priatel vybrať.

lucv
autor
26. jún 2023

@domca90 100% odpoved mu da len kozna lekarka, ale ja ako laik z tejto foto myslim, ze je neskodne klasicke znamienko LEN PREDPOKLADAM (neni som lekar), ze vystupene, ktore ma uz dlhodobo a nerastie, nesvrbi a nekrvaca ( ak nie tak potom je to na vybratie urcite) ale vzhladom na miesto, moze byt znamienko drazdene pri strihani tak by to zvazit mal, aby sa mu v buducnosti nezvrhlo, ja mam tak teraz dve na chrbte na vybratie zatial neskodne male, len kvoli podprsenke, ze do neho zavadzije a potom pas nohavic do druheho tak pre istotu pojdu na jesen von

navsyivila by som ale urcite koznu 1x rocne kontrolovat vsetky znamienka neni na skodu

domca90
26. jún 2023

@lucv áno ma ho už veľmi dlho,je vystupene ale od 2017 mu narástlo a stmavlo.ako píšeš,je možné,že mechanicky drazdene, keďže sa chodí strihať,aj doma sam sa zvykne....vo štvrtok idem volať koznemu a objednám ho.moj kožný robí u nás v meste iba štvrtky,tak som zvedava kedy dostane termín. lebo on sa nikdy neobjedna🙈

jakubrianka
26. jún 2023

@lucv mne sa také vypuklé pigmentové ako máš ty urobilo na lýtku. Kožná lekárka mi ho vyšetrila, a spýtala sa ma, či ma tam niečo neuštiplo, lebo je to reakcia na uštipnutie hmyzom. Telo zareagovalo zmnožením bielych krviniek v danom mieste ako následok imunitného reakcie a zvykne to aj zapigmentovať ako moje napríklad. Vôbec mi toto znamienko nemizne je dokonca troška väčšie. Už mi zostane a vraj s tým chodia ľudia často. Čiže choď k lekárke a budeš múdrejšia ;).