Ahojte..ide o moju svokru..myslím, že trpí na st.demenciu..zatial to nieje diagnostikované , k lekárom ju dostať je fuška..problém je, že príznaky má ona asi "celoživotné" ,,s manželom som takmer jedenásť rokov a správa sa vždy rovnako - zabúda, zle recove vyjadrovanie, opakuje to isté dokola,,manžel vraví, že vždy taká bola..no pred pár mesiacmi vravím mužovi že sa mi zdá,že je to s ňou horšie..teraz sa stratila v meste kde žije vyše 40rokov,pritom bola pár metrov od domu,lenže nešla domov z obchodu taxíkom ako je zvyknutá ale MHD,,a už nevedela kde je a priviezli ju policajti. Kto diagnostikuje toto ochorenie? Za kým ísť ako prvým a čo potom? Čo v prípade ak sa to zhorší a není nikto kto snou bude 24hodin? Ako povedať svagrinam, že mám podozrenie na toto ochorenie, tak aby sa neurazili?
@babydesire všeobecný lekár a stačí od neho odporúčanie potom neurológ a stupeň demencie určuje psychiater. No normálne to povedzte tak ako ste napísali tu že ju doviezli policajti lebo sa stratila. Čím skôr začne liečbu ma väčšiu šancu dlhšie žiť. Keď sa stráca náramok s polohou jej dat pripadne menom a adresou. Ak ti zje nasad jej omega 3 6 9 kľudne 2 tabletky.
Len aby to nebol Alzheimer.
@babydesire vymenny listok od vseobecneho na neurologiu, taktiez psychiatricke vysetrenie
Ustav
Preco by sa mali urazit ste rodina, starate sa jeden o druheho, normalne to povedz