Podozrenie na korona vírus na psychiatrii

lubomirabuba
21. apr 2020

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či sa dá nejako anonymne nahlásiť podozrenie na koronu. Mamina pracuje na psychiatrii kde sú chorí pacienti, netvrdí že majú vírus, kašlú, majú teplotu. Vedenie tohto zriadenia odmieta testovanie na koronu. My sa obávame najhoršieho. V prípade pozitívnych testov na koronu môžu čísla pozitívnych pacientov dosahovať stovky, keďže zamestnanci sa normálne vracajú domov ku rodine, rodina chodí do práce,...

Dá sa s tým niečo robiť?
Ďakujem.

Prosim

anita6666
21. apr 2020

@lubomirabuba nedá,pretože tak zamestnanci,ako aj pacienti majú mať ruska a vtedy sa jedná o nepriamy kontakt a nepriamy kontakt = dodržanie pravidiel
Tým som chcela povedať len to,že nikto nikoho nebude testovať len preto,že niekto si myslí,že niekto okolo meho môže byť pozitívny. To by sa potom testovala celá republika bez výnimky. A hlavne okolo teba môže chodiť milión ľudí,ktorí o nákaze ani netušia a môžu byť pozitívny.

petkaaa
21. apr 2020

Nahlás na UVZ... nemocnice sú iný prípad, tam ide o blízky kontakt medzi ošetrujúcimi a pacientmi

vamajka
21. apr 2020
berny800
21. apr 2020

To aj v čase keď ešte korona nebola,ste nahlasovali pacientov s teplotou a kaslom,čiže chripkou?

vamajka
21. apr 2020

@berny800 a ty nevidis co sa deje v niektorych penzionoch kde to zanedbali?

kitycat
21. apr 2020

som toho nazoru ze ak sa tvoja mama neciti ohrozena tak nech si chodi do prace...ak sa ohrozena citi nech to nahlasi ona...preco ty a este anonymne? Postazovala sa ti mamka cez telefon alebo osobne ked bola u vas na kave? Teraz ste mozno aj vy nakazeny...ste preventivne doma a nesirite dalej?

berny800
21. apr 2020

@vamajka a čo take sa tam deje? Veď normálne,sú chorí. Tak ako aj po je roky, len vtedy to nikto nikde nehlásil, lebo však chrípka. Keby začali nahanat napr. streptokoka, ver tomu, že vo vyteroch by ho mal skoro kazdy. Tak ako teraz tento koronovy vírus.

denisa0504
21. apr 2020

@berny800 to, že to je len normálne ochorenie si myslela aj riaditeľka toho domova dôchodcov kde už je myslím 5 ľudí mŕtvych kvôli korone 🤦

berny800
21. apr 2020

@denisa0504 to je škoda, že sa takto manipuluje ludmi, každého pozitívneho človeka, ktorý zomrie, hadzu do korona statisktiky. Pri tom smrť spôsobí niečo iné. Vyjadrovali sa k tomu aj lekari, je to aj problém talianska, španielska a usa. Ale všimla som si, že iný názor, ako markizovy sa tu neberie.

denisa0504
21. apr 2020

@lubomirabuba neviem kde sa to dá nahlásiť, no učite nech to urobí. Snáď to bude falošný poplach, no toto nie je sranda

denisa0504
21. apr 2020

@berny800 a niektorý len veľa čítajú a sledujú skutočnú situáciu a nie rôzne konšpiračné teórie. Tento vírus spôsobuje zápal pľúc, dýchacie problémy a celkový kolaps imunity. Či myslíš, že tí pacienti čo umreli na pľúcnej ventilácii umreli len tak aj bez toho spúšťača- koroni?

berny800
21. apr 2020

@denisa0504 presne toto som čakala, stále to isté ako keby som správy pozerala. Veď ja sa nejdem hádať, ver comu chceš, ale to čo píšem ja sú vyjadrenia lekárov, tak v čom sú tito lekári horši? Ich vyjadrenie do médií nedajú,lebo to nie je podľa scenára.

denisa0504
21. apr 2020

@berny800 aj ty si ver čomu chceš. Videla som videá ľudí a lekárov v Taliansku, kde mŕtvoly hádzali už aj na futbalové ihriská, lebo ich tam umieralo denne tak veľa. Ale podľa teba to je len strašenie a klamanie ľudí a tie návaly mŕtvol asi boli vymyslené. Ľudia umierajú aj na iné choroby, no nikdy pred tým sa toto nedialo a to ľudia ako ty odmietajú vidieť. Vďaka všetkým tým opatreniam čo sme včas zaviedli, to tu nie je ako v Taliansku a Číne. No vďaka ľuďom ako ty, čo nie je môže ešte byť

vamajka
21. apr 2020

@berny800 chory? Ved rad za radom umieraju

berny800
21. apr 2020

@denisa0504
@vamajka ach ženy 🤦‍♀️

vamajka
21. apr 2020

@berny800 ty si myslis, ze vsetcia by takto hromadne umierali aj bez korony?

petkaaa
21. apr 2020

@berny800 keď to je teda len taká chrípka s teplotou a kašľom, ako je možné,že za tak krátky čas zomrelo tak vela ľudí v jednom zariadení? Keď teda považuješ za asi zbytočne sledovať každého s kašľom a teplotou... možno keby sa to tykalo tvojej rodiny, budeš hovoriť inak.

ljzozv
21. apr 2020

@berny800 ano vela veci sa asi nafukuje okolo korony, ale to z jedineho dovodu, lebo tento virus sa im nesprava celkom tak ako to ocakavaju
Keby to bolo inak, tak nie je tolko mrtvych a nakazenych.
Ano boli s chorobami ti ludia z dss.. Ale dovolim si tvrdit, ze nebyt virusu, tak si ziju svoj pomerne pokojny zivot s liekmi. Nebolo by ich tolko v nemocnici a urcite nie tolko mrtvych ...

ljzozv
21. apr 2020

A k autorke, co chces nahlasit?
Ze.tam kaslu a maju nadchu. Posudit to moze.len ten kto tam robi a aj nahlasit... Zase nie vsetko je korona... Nerobit paniku ale ani.nebrat na lahku mieru.

majah212
21. apr 2020

@berny800 mozes uviest nejakych lekarov? Dufam ze nie nejaky youtuberovy samozvany lekar. Pretoze aj minule kolovalo video z talianska od lekara, ktory mal zarucene info a nakoniec nebol ani lekar apod.
Covid nie je ako chripka. Uz som to niekdr pisala, ak je to normalna choroba mozes sa prihlasit ako dobrovolnik do nemocnice a chod vypomahat a ukaz nam vsetkym aka je to pohoda a ze netreba plasit a pod. To ze je niekto stary neznamena ze nema pravo zit. Znamena to ze zvysok populacie ma byt tak nastaveny aby ich dokazal ochranit.

dominikamacakova
21. apr 2020

Moja teta býva v Poľsku a jej svokra robí na psychiatrii a má koronu. Všetci sú v karanténe 😑

panelacikova
21. apr 2020

@majah212 A ideálne by bolo, keby šla robiť do tej nemocnice bez akéhokoľvek ochranného prostriedku, však chrípka.... na to ti pri trošku lepšej imunite netreba ochranné prostriedky. moja imunita je zlá a nedostala som každú chrípku, ktorú mali deti... myslím v minulosti, tie klasické chrípky, ktoré sú podľa niektorých vraj horšie ako Covid... niekomu proste nevysvetlíš, kým sa ho to bytostne nedotýka :(

kiki68
21. apr 2020

Nahlasit na UVZ. Mozu mat covid, samozrejme, este an s tym musime ratat, ze ti pacienti nie su v stave si uvedomit to ze maju mat rusko. Znama robi na psychine a uz jej pacienti vselico povyvadzali.

martinajurkechova
21. apr 2020

@berny800 áno je pravda, že títo mŕtvi mali aj iné zdravotné problémy, ale keby nedostali k tomu všetkému ešte aj korona vírus mohli žiť ďalších 5, 10, 15 rokov. Korona vírus im natoľko zhoršil zdravotný stav, že to ich telo už nezvládlo. Toto mi príde od tých doktorov dosť blbé, akože nepriamo povedať, že veď čo, tí ľudia by tak či tak umreli. Zdravotný systém v konečnom dôsledku ušetril na nákladoch na starostlivosť o týchto ľudí. Alebo mávnuť rukou nad tým, že zomrel sedemdesiat ročný človek? Bez korony mohol ešte možno žiť niekoľko rokov a venovať sa svojim deťom a vnúčatám. Nemcom ide strašne o ich ekonomiku, peniaze nadradzuju nad ľudský život, preto vypúšťajú do sveta takéto správy.

mondolina
28. feb 2021

@berny800
skoro po roku ....tvrdíš, že je to ešte stále " chrípka" ?

berny800
28. feb 2021

@mondolina skoro po roku, ako píšeš, vyšlo na povrch toľko vecí, že som úplne utvrdena v tom, že "virus" je zásterka pre politické ciele. Číslami sa manipuluje, umelo sa udržiava núdzový stav. Skutočne chorých a mŕtvych rozbehne teraz očkovanie.

mondolina
28. feb 2021

@berny800
že som sa vôbec pýtala...🙊🙈

berny800
28. feb 2021

@mondolina asi tak