Podľa čoho vybrať kolagén?

30. mar 2023

Ahojte, mam 37 rokov a zvažujem, že začnem užívať kolagén. Ale absolútne neviem, podla čoho vyberať, na čo sa zamerať... Tých produktov je strašné veľa, od lacnejších po najdrahšie... Kolegyňa mi tvrdí, že stačí jest potravinársku želatínu 🤦‍♀️ No neviem, nejdem riešiť, ale uvítala by som rady, podľa čoho vybrať taky, aby mal rôzne benefity pre zdravie (pleť, kĺby atď...), alebo v akej forme najlepšie užívať, či tablety, alebo prasok... Nemám žiadne skúsenosti s týmto. Vopred ďakujem.

bluemoon24
30. mar 2023

Pri vyberu hlidej nasledujici parametry - obsahuje kolagen typu 1,2 i 3, morsky kolagen je kvalitnejsi nez napr. kravsky, a aby mel v denni davce 5000mg (neplati, ze cim vice, tim lepe, 5000mg je maximalni davka, kterou telo dokaze zpracovat), kdyz obsahuje vit.C je to plus, pokud ne, uzivej vit.C soucasne (lepsi vstrebatelnost). Z kvalitnich kolagenu me napada Collavio, Inca collagen a zeen collagen, ale urcite najdes i dalsi 🙂

timea217
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarina_juhaszova
23. okt 2023

Ahojte, ja používam tento Collagen a som veľmi spokojná. Vyskúšala som už rôzne formy, ale toto mi zabralo najviac.