Podkožné zápaly

dominika1217
28. mar 2017

Prosim Vas,mal niekto podobny problem,ja si uz fakt neviem rady a vyzera to strasne,mam problem s podkoznymi zapalmi,v puberte som mala uplne krasnu tvar a teraz pomaly 30 a toto... ☹ Kozna lekarka mi predpisala zineryt,pouzivam ho vyse mesiaca,no nevidim nijake zlepsenie. Mam dojem,ze to treba riesit vnutorne a radsej asi zobrat nejake krvne odbery,ci nemam iny problem. Nie su to klasicke vyrazky...dost dlho sa to hoji,je to bolestive a dost zapalene...

dominika1217
autor
28. mar 2017

a da povedat,ze to je len na brade,bez make-upu ani von nevychadzam... ☹

magmolatus
28. mar 2017

@dominika1217 Ak sú tie zápaly hlboko skús cesnak. Prepasíruj, zried s vodou a natri si to tym. Ak to zachytíš na začiatku, zvačša to zmyzne. Ak už to je až takto to trvá pár dní.
Časom si zistíš akú koncentráciu budeš môcť použiť. JA ak mám problém si to len prepasírujem a sa proste tym natieram. Samozrejme ak sa ti tvár spotí, tak ho trochu cítiť.

5petusik55
28. mar 2017

Tiez si myslim, ze byto bolo treba riesit aj vnutorne. Rozne maste a kremy mozno problem na chvilu zakryju ale problem neodstrania

daneso
28. mar 2017

Toto jednoznačne vnútorne pozor aj na makeup aj keď viem ze bez jeho nevyjdes....mne sa vždy zlepší pleť vynechať jednoznačne čo najviac mliečne výrobky, výrazne obmedziť lepok a cukor a kúpiť zinok a b vitamín 😊😉... a krv určite daj vyšetriť . Umývaj si to čistou vodou a ja osobne by som na to nič nedávala aj keď zelený íl perfektne sťahuje takéto boľavé a zapálene počítaj si na nete o tom😊

kittykat22
28. mar 2017

@dominika1217 tak to co pises je na doktora. Keby si mala od mala problematicku tvar tak to mas geneticke. Ale kedze sa ti to robi ako si starsia, tak to tym nebude. Zineryt ti pomoze len docasne - je to lokalne antibiotikum. Potrebujes krvne testy - je mozne ze mas intoleranciu mlieka - vtedy su taketo vredy. Nechaj si predpisat skinoren - je to na bunecnu obnovu. Ja mam problem s tvarou, ale ovela mensi ako ty, a moja doktorka mi dala 3 druhy masticiek, kontrolu kazde 3 mesiace, diagnostiku pleti a krvny rozbor. Tvoja doktorka zanedbava liecbu - si myslim.

dominika1217
autor
30. mar 2017

@kittykat22 ano,v puberte som mala uplne peknu plet,ze sa ma este aj kozmeticka pytala,ci sa nejak specialne o nu staram,ked je taka pekna a teraz toto ☹ asi cca 2 roky.Intoleranciu mlieka mam a vobec som netusila,ze to moze byt dovod. Mne to uz pripada tak,aby som si este ja sama navrhla a pytala,ci by mi aj krvne testy nezobrala ... ale ja som doktorka,to by malo ju samu napadnut a zalezat na tom riesit to.

simca06022011
30. mar 2017

Povedala by som ze zinneryt nepomoze vobec, mne teda nikdy, toto som mala na brade, jedine co mi pomohlo bola kozmeticka, tea tree oil a vyhodit vacsinu kozmetiky. Tiez mi na to kozmeticka ze to je vnutorne. Ale tym sa nikto nezaobera toboz nie kozna :D ked tak skoc k obvodakovi.

5petusik55
30. mar 2017

Mozno by pomohla aj detoxikacia organizmu. Vzdy kef nieco vyjde na povrch tela, zname to ze nieco nie je v nasom vnutri poriadku

kittykat22
30. mar 2017

@dominika1217 tak to mas z toho mlieka. Ja som mala take iste vredy - ale od usi ku krku. Ked som vyhodila mlieko a ml vyrobky tak to zmizlo - ale za cca 3-4 mesiace a jazvy sa mi hojili skoro pol roka. Kup si v DM sol do kupela - je to velke papierove balenie a v nom 4ks 0.5kg sackov a kup sa v tom aspon 2x do mesiaca - to by ti mohlo pomoct. Ja si myslim ze tieto akne niesu primarne z mlieka ale z hormonov ktore sa v nom nachadzaju. Kozmeticka ti s tym nepomoze - to je na lekarske osetrenie. Bud kozna alebo skutocne dermatologicka ak uz. Podla mna to mas z mlieka - napis si do googlu akne z mleka - nejake cesky na to robili blogy ako mali take problemy ako ty, a po bezmliecnej diete to preslo. Ak chces tak ti napisem velmi chutne nahrady za mlieko/smotany - aby si mohla doma normalne varit a neobmedzovat sa 🙂

dominika1217
autor
30. mar 2017

@kittykat22 dakujem,si zlata,kludne mi napis,budem rada,mlieko priamo nepijem,to mi nechuti,ale mam rada velmi smotanove jedla,hocijake kremove polievky,omacky a take...Tak moze to byt asi aj tym...ano,bola som par krat aj pri kozmeticke,ze mi popri tom aj tie klasicke pupaky povytlacala,plet pekna,hladka,ale s tymito zapalenymi mi to nepomohlo vobec,to bolo stale to iste. A ani niesom z tych,co by som mala doma kopu kozmetiky a davala si na to 4 rozne pripravky,skor sa len odlicim,umyjem cistou vodou a snazim sa do toho nezasahovat,nevytlacat,nerobit s tym nic,aby som si jazvy nenarobila,a aj tak,ked sa uz tesim,ze sa ide zahojit ten jeden obrovsky,na druhy den sa zobudim s dalsimi...nekonecny pribeh..

369vladka369
19. dec 2019

@dominika1217 ja mam toto iste....... Stále iba brada, normálne sa nemôžem niekedy ani najesť, co ma to tak hrozne boli 😭😭😭ja už som tiež z toho nešťastná.... I ku kožnej som chodila kus mi to zmiernili a zase sa mi to vrátilo..... Ja už som bezradna fakt neviem co s tým..... Stále sa mi vracia aj helikobakter povedali mi ze aj z toho to môže byť..... Lenže nijaké iné problémy nemám a 3x do roka silné ant. Jesť nieje žiadne riešenie 😰

frisulko
12. jan 2020

Dobrý deň. Ja mam tiež taky problém. Podkožné v riedky. Moc to boli. Neviem si vôbec rady. Mne sa tvorí okolo pier a bradi. Poradíte mi prosím. Ďakujem

julia1231231
14. jan 2021

@frisulko ja mam to iste, imunológ mi spravil krvné testy a mam alergiu na mliečnu bielkovinu a sóju, keď mi robila testy dermatologička všetko vyšlo negatívne a to bolo robene v jeden mesiac, keď ich budeš mať negatívne určite ich zopakuj u iného lekára, určite to je vnútorný problém nevyliečiš ich krémom

celasapremenim
6. máj 2021

toto bude alergia, alebo potravinova intolerancia, proste treba ist k imunologovi na komplexne testy...mozete mat problem bud s mliekom, alebo napriklad hit intoleranciu

jujulip
21. mar 2023

@dominika1217 ahoj, chcela by som sa ta opýtať, pomohlo ti niečo na to akné?

kristian001
8. máj 2023

@5petusik55 dobrý deň ja mám tiež taký problém,A tieš nič nepomáha uš 4 roky chodím u dermatologičke a nič stoho .

celasapremenim
10. máj 2023

@kristian001 treba ist na testy na alergie, intolerancie a tak...dermatologia neriesi nic

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz