Ahojte a prajem pekný večer. Idem si po radu, možno existuke niekto, kto je, alebo bol v podobnej situácií a mal rovnaký problém ako ja. Mám po 25 rokov a už roky ma trápia veľmi bolavé podložné vyrážky, predovšetkým a takmer vždy iba na lícach. O pleť sa starám aj som sa starala rôznymi prípravkami na akné, prírodnou kozmetikou, klasickou, vodičkami, mastičkami, pila som zinok. Nezaberá nič. Za ten čas mám odsledované, že mi pravdepodobne škodí kozmetika, resp. nejaké zložky. Všimla som si, a to teda pozorujem roky, že sa mi pravdepodobne upchávajú póry a následne tvoria tieto vyrážky, všimla som si to vždy, keď som začala používať bejaký prípravok ba pleť, do 3 dní od použitia to začalo. Viete mi dať niekto nejaké rady???? Okrem rady doktorov. Áno, viem, že by to bola najlepšia cesta, ale ja sa chcem vyhnúť chemickým tabletkám čo kožní lekári odporúčajú. PS: áno, viem že aj v kozmetike je chémia, ale nechcem také svinstvo ako Roaccutane a pod. Vďaka za rady.
a ty si vystudovala medicinu ked vies ake svinstvo je v liekoch, ktore ti predpisuju lekari? ked budes mat slepe crevo tak sa tiez zoperujes sama, lebo len ty predsa najlepsie vies ako na to a bez anestezie (ved to je predsa tiez svinstvo)... v prvom rade treba naklusat ku koznemu a nechat sa vysetrit, nemozes predsa cakat, ze ti tu bez toho aby ta niekto videl, poznal tvoju zivotospravu, tvoje zdravotne problemy da zazracny liek na tvoj problem, moze sa jednat o vselico, hormonalnu nerovnovahu, alergiu na kozmeticke zlozky, mozno pouzivas absolutne nevhodnu kozmetiku na tvoj typ pleti, strava atd.....je naivne ocakavat ze si takto pomozes....a vlastne ked sama vies co je svinstvo a kde je problem preco hladas pomoc tu??
Ja ti odporúčam, nájdi si výbornú kozmetičku a chodievaj na pravidelné čistenie,ale hlavne tí chcem poradiť, chemický peeling, tiež robia kozmetičky, práve začalo obdobie na tento zákrok.Kozmeticky nepoužívajú také vysoké koncentrácie ako napr.kozna tak by som to skúsila.Podstupis 4-5 sedení a výsledok uvidíš hneď.To je na tvoj problém ako stvorené.Troska sa ti osupe pleť,a vylezie na povr nová, krajšia.Precitaj si kľudne o tom.
Mala som podobný problém a takmer vždy ide o problém zvnútra, najmä strava. Boľavé podkožné vyrážky nespôsobuje kozmetika a už vôbec nie makeup, to by si s samotní vyhadzala, ale nerobili by sa ti tie vredy. Môže ísť aj o gynekologicky problém alebo iný zdravotný problém a telo to dáva takto najavo. Na tvojom mieste by som išla obvodnej lekárke nech ti dá výmenný lístok. Kožný lekár to tiež nevyrieši. No a samozrejmosťou je pravidelne čistenie u kozmetičky, ktorá ti síce pleť vyčistí, ale väčšinou sa podkožnych boľavych vredov tiež chytať nebude, pokiaľ nie sú vyhnisané. Mne keď sa urobili, nikdy nešli vytlačiť a trvalo aj 2 týždne, kým zmizli a vždy mi ostávali po nich fľaky.
Ja som to mala tiež a ešte sa aj niekedy objavia. Mala som to na jednom líci. No ja to mám skôr hormonálne. Ale pomohlo mi čistiť pleť ráno večer. Mne dobre robí Garnier Pure. A následne po očistení som si dávala zinkovu masť. Tu používam stále ... a je to omnoho lepsie
@nickpick ďakujem za rýpanie, čakala som to takže neriešim a prajem pekný deň 🙂 nie nečakám tu zázraky ale radu, prípadne čo iné dievčatá používajú alebo robia alebo aké mali skúsenosti oni. Je úplne bezpredmetné porovnávať slepé črevo či operáciu s takýmto problémom, ale ok. Neriešim. Pekný deň ešte raz.
Ostatným vďaka za reakcie, skúsim teda skor kozmetičku ako kožnú a budem vidieť.
nejde o rypanie, ale o fakty, porovnanie je vhodne, pretoze esteticky problem je castokrat este vacsia zataz na psychiku ako bezna operacia, zeny ti tu povedia co v podstate uz vies sama, ze bez najdenia priciny si sama nepomozes, ak si budes podkozne vyrazky tlacit sama pripadne pouzivat nevhodnu kozmetiku narobis si sama na tvari len paseku a to urcite nechces, ak uz odmietas kozneho lekara skus sa poohliadnut po skusenej kozmeticke, koza je nasa ochranna bariera, mame ju len jednu a je viditelna, neoplati sa na nej setrit....
Takže 🙂 najviac pomôžu retinoidy + benzyl peroxid- ten lokálne na vyrážky.... micelarku jemnú napr bioderma, čistiaci gél LRP na kožu namáhanú liečbou (veľmi jemný inak je super! ) pouzivat neparfumovany krem !!! Napr. Avéne ľahká hydratačná emulzia ďalej pouzivat ako posledny krok rutiny vodové SPFko,🙂 toto combo da dokopy snad vsetko
Ahoj. Baby tu sice pisu, ze bolave vyrazky nesposobuje kozmetika... takze u mna ano. U mna su to najma vyhladzujuce make-upy, aj extra drahe znacky, ako armani ci guerlain mi to robia, potom vselijake vyhladzujuce alebo protivraskove kremy a podkladove bazy. Zrejme je to alergia na rozne silikony v kozmetike, ale este aj nejake ine zlozky, pretoze ked som zacala kupovat kozmetiku bez silikonov a takych vselijakych podobnych debilin bolo to u niektorych ovela lepsie a u niektorych to iste. Takze neviem stale, co mi presne vadi. Druha vec co mi toto sposobuje je nekvalitna cokolada a tie vselijake cokoladove bonbony alebo keksy. Takze taketo nejem uz vobec, ked cokolada tak Lindtka. Mne sa take vyrazky vyhodia hned na druhy den od pouzitia blbej kozmetiky, takze ked skusam nieco nove, hned viem, ktora nebude ok pre mna. Momentalne pouzivam iba Vichy kozmetiku na suchu plet. Skusala som mega drahe kremy, tonika, kadeco, ale skoncila som u Vichy, co cenovo nie je taka katastrofa a vyhovuje mi viac ako 60+ eurove kremy. A inak este som zabudla, uplne prirodnu kozmetiku tiez nemozem pouzivat, zatial zo vsetkeho prudko prirodneho, co som mala, som sa takto vyhadzala.
Mme pomohol retin a, glyco a
Dobrý deň chcem sa vás opitat o radu manžel nastúpil do roboti robí s chemickim demolantom začali ho svrbiet ruky na tvári samu spravili vírazky aj na rukách na telo tak môžete mi poradiť čo môže používať na tie vírazky ako sa ich zbaviť?? ďakujem za každú rádu 😊
Zdrava strava (minimum cokolady, muky, mlieka) zeleninove stavy, ziadne chemicke kremy ani lieky, vysledok sa dostavi o pol roka