Môj manžel má po celom tele také tukové podkožné uzliny, hrče...neviem ako sa to volá...k doktorovi nechce ísť....dajú sa vyliečiť aj iným spôsobom ako chirurgicky?
@fialoocka aj moj manzel to ma - teda ak su jedna naozaj o tie tukove hrce. ten tuk sa, co viem, neda inak odstranit ako chirurgicky. v principe to nie je nebezpecne, ale ked hrce rastu, tak mozu tlacit na nervy a sposobovat problemy. mensie sa odstranuju v lokalnej anesteze, vacsie v celkovej. moj manzel bol prave minuly tyzdne na odstraneni 3 hrci - 2 na ruky, 1 na stehne.
kazdopadne by sa tvoj manzel mal poradit s dr. 😉
@fialoocka sú to lipomy......najdi su v google.........nedá sa to upraviť stravou i ked je možné, že to vzniká tučnou stravou..........
môže ísť o tukové ložiská,lipomy, alebo hnisavé abcesy,furunkul,,keď to má aj sestra ,prikláňam sa k tukovým ložiskám,je to zväčša v rodine,dedičné,neviem koľko ich má,ale aj napriek tomu,že sa to môže vrátiť by si ich mal dať posdtupne odstrániť,lebo to dokáže dosť narásť a potom,keď to začne robiť problémy a treba ísť pod nôž,sú z toho veľké jazvy a takto mu to vyberú aj v chir.ambulancii a je malá jazvička ,ktorá zmizne.
@fialoocka môže to byť podkožný tuk,neviem o inej metode ale viem že chirurgycky to octraňujú ja to mám na prostredníku al ekedže som tehotná tak som si to nedávala odstrániť.Pôjdem až po pôrode 😒 ale mal by s tým isť k lekárovi skús ho nieako presvečiť 🙂 Veľa zdravia Vám prajem 😉 A skoré uzdravenie!!!!