Ahojte, v nedeľu večer som vyvracala všetko jedlo čo som zjedla v pondelok ma len napínalo okolo obeda taktiež som bola biela ako stena. Potom to prešlo no dnes rano opäť kúsok nevoľnosť. Pijem malo vody pripisujem to tomu. Sex s priatelom máme posledné 2-3 týždne iba cez víkend keďže časovo nám to iba takto vychádza. Vždy iba ochrana bez sme nešli. Odvčera mám tmavú menštruáciu- až takú dohneda. Už mi napadajú všelijaké diagnózy 🤦♀️🤣.
@mamina0078 takto cez zimu pijem fakt málinko vody tiež to pripisujem tomu lebo aj plet mám suchú čož vždy je skôr mastná
Tak pi viac vody🤷🏻♀️
Sama vravíš, že ba – na sebe zmeny – ktoré sa tej vody evidentne týkajú. Takže Záhada podivných stavov vyriešená💁🏻♀️
*badaš (Mobil nepochopil, vynechal😅😅🙆🏻♀️)
ako pisu, pi vela vody a uvidis.
ms mozes mat aj taku, koli hormonalnym zmenam a tie mozu nastat z viacerych dovodov. pokial to nemoze byt tehu ( to vies ty, ci moze ), tak potom to mozu byt napr. bezne hormonalne odchylky, ktore zeny mavaju. neiktora castejsie, ina menej casto, hormonoalne zmeny mozu sposobit aj nevolnost.
dalsia moznost je napr, crevna viroza, pripadne rozhadzane travenie stravou a pod.
ricin moze byt naozaj vela a mnohe su caste a bezne a nie su ani nebezpecne, kym sa nejak neskomplikuju.
pri traviacich tazkostiach sa v prvom rade nasadzuje dieta - lahka, nedrazdiva strava, ktora nenaduva, malo korenena. solena moze byt,a le neprehanat. mozu sa podavat lieky na pretravenie, pit vela vody. odporucaju aj rehydratacne roztoky ( zvlast v pripade masivneho vracania , inak netreba ), tiez neikto pije kofolu, jedavaju slane tycinky.
este mi napadlo, hoci casto v takych pripadoch davaju leiky, ktore znizuju tvorbu zalud kyseliny, no dr. sa akosi nezaoberaju tym, ci to nei ej sposobene jej nedostatkom, co je castejsi problem, ako by sa mohlo zdat a veselo na toto take leiky predpisuju.
prejavom potom mzu byt stavy vychadzauce zo stazeneho travenia, pocit plnosti zaludka, pocit na vracanie a pod. dokonca aj palenie zahy.
a pricina, neviem presne,a le na to, aby bolo dost kyseliny, treba pit aj dostatocne mnozstvo vody - ved kyselina je tekuta. ak malo pijes, tak tento problem mat mozes.
cize tie tekutiny treba.
To vracanie ,,,zrejme viróza. Hnedý menzes hormóny,, nie si po kovide alebo vakcinacii? Ak je predpoklad, že by si mohla byť tehotná, tak mohlo by to byť aj to.
@hanelka1 nie,nie som. Ms mám takú slabú že pomaly ani neviem o nej. Tehotná nie som na 100%
tak hormonalna odchylka. obzvlast pri hormonalnych odchylkach mozu byt traviace tazskosti, hormony su svina 😀 ja mavam posledne roky obcas pred ms pocit na vracanie. a to mam cyklus pravidelny, len tieto priznaky okolo sa menia. obcas sa mi trosku skrati,a le uz dlho je rovnako dlhy.
dohneda môžeš mať aj z nedostatku tekutín alebo prechladnutia