Podarilo sa vám zbaviť tetánie?

16. mar 2021

Ahojte dievčatá. Viem, že je tu plno tém založených ohľadom tetánie, no mňa skôr zaujíma , či sa podarilo niekomu sa toho zbaviť, či dokonca života budem musieť s tým bojovať. Nakoľko všetky výsledky mám v poriadku a ako som to odsledovala vždy mi stav nastane, ak pociťujem nervozitu a strach. Tep mi vyletí na 180 nepravidelný , tlak sa mi zvýši a mám pocit na odpadnutie. Zatiaľ nemám aspoň tŕpnutie končatín, no je to veľmi nepríjemné. Tri až štyri krát do týždňa je to neúnosné. Zbytočne budem chodiť na kardiólogiu, nakoľko mojim spúšťačom je jednoznačne psychika ( za posledné obdobie sledujem, kedy a kde to nastalo ). Pokiaľ robím dennú rutinu nemám žiaden problém. Problém nastane, keď mám niekde ísť. Stačí, že mám čakať u lekára a už je to tam. Už mi je trápne každému hovoriť, že mi je zle. Proste zblednem a mám pocit, že v tom momente umieram, nakoľko tie nepravidelné údery srdca sú hrozné. Jedinú možnosť už vidím len v AD ( bola som aj u psychiatričky diagnóza znela úzkostná porucha s panickými atakmi - predpísala mi AD - no myslela som, že to zvládnem aj bez nich 😔 ), nakoľko minerálmi ako je horčík, draslík a vápnik som už predávkovaná. Dokonca už beriem aj Cardilan vitamíny na predpis a žiaden pokrok nenastal. Poviem Vám už som totálne zúfala. Mám pocit, že už ani v práci to nezvládam tieto stavy. Mám problém už vôbec niekam ísť 😢 . Mal niekto podobné príznaky a dostal sa z toho ????? Ja už neviem kam sa obrátiť......

kittyna5
16. mar 2021

Ja som to mávala každú noc, že mi bolo na odpadnutie, no po pár rokoch to prešlo a chytí ma to v priemere tak raz za 2-3 mesiace. A s tým, keď niekam idem, tak to mám stále, ale to sú len nervy, tak to som nikdy nebrala ako príznak tetanie, lebo to mám od vždy

autor
16. mar 2021

@kittyna5 ja som doteraz zvládala návštevu lekárov , nákupne centrum bez problémov...teraz akonáhle mám niekam ísť a nebodaj čakať...koniec....

bafka
16. mar 2021

Napísala by som ti správu, tak sa mi ozvi 🙂 tetaniu priamo nemám, ale zažívam čo vy... Možno by sme si vymenili nejaké skúsenosti na zvládnutie týchto hrozných stavov

banderaska29
16. mar 2021

áno podarilo 🙂 keď som sa upokojila, keď som zo života odstránila to, čo v ňom nemalo čo hľadať. všetko je v hlave. Aj strach že ju budeš mať ti ju vyvoláva.. Terapeut + vnútorná sila na nájdenie rovnováhy 🙂

autor
16. mar 2021

@banderaska29 tri roky som behala po lekároch, kým som fakt dospela k záveru, že mi to vyvoláva psychika...a neviem to ovplyvniť

mpg
16. mar 2021

Bývala som pri tete, ktorá sa zaoberala liečbou bylinkami a na tetaniu doporučovala lipový čaj. Hovorila tým ľuďom, že im pomôže lipový kvet, ktorý prináša taký mier, zmierenie, prijatie. Veľkej väčšine ľudí to zabralo.

banderaska29
16. mar 2021

moja, viem aké to je hrozné. Ale pamataj - v tomto si sama pre seba lekár. Skúšala si terapeutku ? terapeut je človek, ktorý Je nestranný človek, vypočuje tvoje vnútorné zranenia a pomôže ti nasmerovať ta na cestu, ktorú márne hľadáš. nie je to psychiater, je to iba pomyselný priateľ. Ja som nemohla šoférovať vačšie dialky pretože ma to zvačša chytilo za volantom. a to býval pruser. Chytilo ma to aj v nákupnom centre, musela príst sanitka. Ver mi mala som to hrozné ale je to fuč.
Zmenila som svoj život. a mám pokoj na duši. ak by si chcela viac sa vyrozprávať, viac smerov a viac rád, ako - napíš mi do správy 🙂

lailaveve
16. mar 2021

Ahoj,ja mam tiez tetaniu niekolko rokov a ked som 1.krat skolabovala a skoncila v nemocnici mala som ju velmi silnom stave...odporucam ti brat velke davky magnezia (kludne tych 400mg cisteho magnezia denne)aj niekolko mesiacov...mne zo zaciatku davali aj magneziove injekcie(take konske davky)....lez som skolabovala tak som velmi dlhe obdobie predtym mala velmi vela symptomov tetanie no to som este netusila co mi je...myslela som ze mam nejaku hormonalnu nerovnovaho a z toho tie vsetky stavy.....samozrejme sa treba dnazit eliminovat stres, ked sa ti to upravi(aspon ako-tak)...tak minimalne v stresovfjsom obdobi a tiez odporucam aj aspon tyzden pred menstruaciou brat zvysenu davku horcika....mam to uz za rie rpky odsledovane a takto sa mi dari zvladat tetaniu🤞🍀😊..treba pocuvat a vnimat svoje telo....magnezium brat denne(aspon tych 200-300mg cisteho Mg...t.j. ak by si brala horcik od galvex tak tam mozes denne az 8 tabletiek..lebo pisane je sice ze MG 500mg ale cisteho horcika v 1tabletke je len 51mg...a denna davka dospeleho je 400-420mg cisteho Mg)...najlepsie vstrebatelny horcik je v tabletkach vo forme laktatu,chelatu,citeatu,teda v organickych formach...urcite nekupujte horcik vo forme oxidov tam je miziva vstrebatelnost...max.2% sa vstrebu co je nic...a ak je velmi zle-pocit na odpadnutie,tocenie hlavy, pocit ze sa zadusite,tak odporucam bud pomaly dychat do vrecuska ale nadychnut sa a zadrzat dych a pomaly vydychovat,tak to opakovat viackrat za sebou....urcite nesmiete dychat velmi rychlo a plytko lebo to stav este zhorsi...dychanim do vrecuska sa totiz zvysi mnozstvo CO2 v krvi a stav sa upravi👍😊...pri plytkom a rychlom dychani sa do krvi dostane vela 02 a toto pocity na odpadnutie,tras a dychavicnost zhorsuje...drzim palce a dufam ze vam nieco z tychto veci pomoze🤞🍀

anonym0001
16. mar 2021

Mám pocit, že každý týždeň je tu téma o tetanii. Takže znova: Ja som hned, ako som zistila tetaniu, dala urobit analýzu vlasov, aby som vedela, ake ziviny mi chybaju a hned som nasadila chybajuce mineraly. Vratane velkeho mnozstva magnezia samozrejme. Do par mesiacov som bola zdrava. Odvtedy beriem pravidelne magnézium a tie minerály podľa výživového plánu a nemám problém. Je to tak 5-7 rokov. Po tetanii ani stopa.

autor
16. mar 2021

@anonym0001 no ja som na vážkach,či ide o tetaniu alebo úzkostnu poruchu s panickymi atakmi, nakoľko záchvat vždy príde,ak pociťujem nepokoj, alebo,ak mám niekam ísť mimo môjho stereotypu....neurolog to stanovil ako tetaniu a psychiatricka úzkostná porucha s panickymi atakmi,takže skôr sa prikláňam k tej uzkostnej poruche, nakoľko mám odsledovane,že zvyčajne to nastane,ak mám niekam ísť prípadne čakať... názov témy mi zmenil admin

doominicka
16. mar 2021

@anonym0001 Ahoj,kde si žiadala o tu analýzu vlasov?
Ďakujem 🙂

doominicka
16. mar 2021

Ahoj ja to mám tiež,presne čo píšeš
Ak si chces o tom popísať kľudne mi napíš IP
🙂
Snáď to všetky dáme a budeme hneď zdravučke
Ja mám tŕpnutie hlavy a brnkanie hlavne v hlave a taký pocit ako keby som mala hlavu vo zveráku.
Divný pocit
Keď to na mňa príde samozrejme panika strach ,búšenie srdca, dve malé deti,v hlave čo ak odpadnem čo ak hento tamto toto toto........
Bola som na neurologii na CT mozgu zistili mi mozočkovu atrofiu (nič vážne ) mohla som sa s tým aj narodit .
Na magnetickej všetko v poriadku.
Bola som aj za psychiatričkou ale tie lieky čo mi dala ,, vedľajšie účinky epileptické záchvaty,, ďakujem nechcem.
Beriem Tanakan na prietok krvi,lucetam vitamíny na mozog , samozrejme magnézium , horčík, proste všetko .
Mám to ako tetanicky syndróm a panicky atak 😥
Hneď bude rok čo mi nato prišli stavy neskutočne každý deň sanitka atď. V apríli rok bude,koncom mája min roka mi praskol vred na dvanastorniku s akútnym krvácaním do brušnej steny,som nevedela že mám vred.
Bolel má iba žalúdok a neriešila to,myslela som že sú to iba nervy .
Ale žiaľ skončila som na jyske.
Chvála Bohu 🙏 všetko v poriadku a to mám iba 28 rokov.
Tiež by som sa rada toho zbavila už len kvôli deťom lebo sa nedá niekedy ani existovať.
Manžel stále na tyzdnovkach a my same .
Ešte tá korona človek nikam ísť nemôže dobré že vyniesť smeti môžme ísť atď. Veď vieme.
Skúsim ten Lipový čaj ako tu už písala jedna pani / slečna 🥰
Držím palce každej jednej z nás ❤️

anonym0001
17. mar 2021

@doominicka je vela moznosti, daj si do googlu analyza vlasov. Ja som vtedy zila v zahranici.

anonym0001
17. mar 2021

Praveze lekari toto neriesia, nejde totiz o zdrav. problem, je to vyzivovy problem. Tvoje telo a organy su v poriadku, mozes chodit na milion vysetreni, nikde ti nic nezistia. Max. ta poslu k psychiatrovi a vtedy ti len zacne peklo. Ak raz zacnes brat antidepresiva, uz sa z nich nikdy nedostanes. Okrem toho neriesia problem! Tetania je dosledkom podvyzivy. Ked doplnis telu, co ti chyba, velmi rychlo to odide. Ak sa budes nadalej stravovat podla tvojho vyzivoveho planu, uz sa ti to nikdy nevrati. Poznam x ludi, ktorym to takto preslo. Tetania nie je zdrav. problem, je velmi lahko a rychlo riesitelna.

autor
17. mar 2021

@anonym0001 no je pravda,že potrebujem pribrať... dokonca som ešte aj schudla 😔....len ja nechápem to,že vždy to vypukne,keď mám niekam ísť...tento stav si vyvolam v priebehu piatich minút...

anonym0001
17. mar 2021

V provom rade treba zacat ihned brat vysoke davky magnezia, teda nie 3-4 denne, ale aj kazdu hodinu ak treba. A ked na teba ide atak, tak najlepsie zobrat calcium, rychlejsie sa vstrebava a zabera okamzite. Ja som na zaciatku, nez mi prisli vysledky analyzy, brala kazdu hodinu tab. magnezia a ked to na mna islo, tak calcium. Treba brat take magne, ktore neprehana, cize si zozen magenzium malat, chelat alebo bisglycinat. Ak nezozenies na SK, treba objednat z US. (do 20€ neplatis clo, cize treba po jednej pixle objednavat)

doominicka
17. mar 2021

@anonym0001 ja keď som schudla po operácii na 58 kg mi nič nebolo prisam bohu sprepačenim.
Prišla zima ,Vianoce atď sedenie doma pribrala som na 63 a necítim sa dobre . Mám pocit či to nieje aj váhou.
Od pondelka cvičím začala som sa zdravšie stravovať tak uvidím snáď to bude váhou . Ten strach už ani tak nemám ,ísť von na čerstvú vzduch mi pomáha ,ísť do kaufu alebo tak už mám depku hlavne to rúško atď...
Zle dýchanie a už to ide na mňa .
Ten calcium je na predpis alebo si ho kúpim sama v lekárni?
Bola som hej aj za psychiatričkou dala mi antidepresíva alle neberiem ich .brala som asi týždeň potom mi cvaklo čo si hlúpa nebudeš do seba také veci brat .
Tak nevieeeeem už mám sama s toho Španielsku dedinu 🙆🤷🤷🤷😥

anonym0001
17. mar 2021

@doominicka Podvyziva nema nic spolocne s vahou, chudnutim alebo priberanim alebo cvicenim. Podvyziva vznika tym, ze jes nespravne veci, ktore nemaju ziadnu nutricnu hodnotu. To, co tvojmu telu chyba zistis jedine analyzou vlasov. Calcium kupis normalne v lekarni bez predpisu.

doominicka
17. mar 2021

@anonym0001 a klasický calcium či nejaký iný ,lebo je ich veľa čo som pozerala

anonym0001
17. mar 2021

@doominicka normalne vapnik tabletky. Pozor, nesmie sa brat dlhodobo, lebo sposobuje osteoporozu.

lailaveve
17. mar 2021

@doominicka ak chcete brat calcium tak urcite nie bez vitaminu D3 a K2..inak si koledujete o mozgovu orihodu a kornatenie ciev....bez tychto 2 viraminov sa vam vapnik bude ukladat v cievach a vnut.organoch...na to pozor

kaciatko1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaciatko1987
16. apr 2021

Viem, že asi možno trochu aj mimo otázky, ale týka sa to tetanie. Ako ste na tom s očkovaním proti covidu. Rozmýšľam nad tým, ale skrz toho, že mám tetaniu, tak zvažujem či áno, alebo nie 🤔 tetaniu mam zistenu od novembra 2020 a až teraz som sa nejako z toho vyhrabala a preto mám trochu obavy.

doominicka
21. apr 2021

@kaciatko1987 Ahoj
Ako si sa z toho ,,vyhrábala,, ak smiem vedieť ?
Mne ju zistili tiež min rok ale v apríli,je tomu už rok.
Ďakujem za odpoveď 😊

kaciatko1987
20. jún 2021

@doominicka no pravidelne beriem magnézium C, B a D, k tomu kvapky Šišiak bajkalsky a Dračia krv od jedného pána (Trávniček je aj na FB) a hlavne zmenila som životosprávu a pozitívne myslieť. Keď to na mňa išlo, tak som si doslova povedala "ty mrcha, mňa len tak ľahko nedostaneš"🤣🤣🤣 a pri najhorších stavoch som vzala pero, papier a všetko som zo seba vypísala, pocity, strach... zaberalo - to som niekde čítala, tak som skúsila 😉 držím palce a verím, že sa z toho dostaneš 😉

janka8295
5. nov 2022

Kto o tom nic nevie tak som zozbierala info.co pri tom pomaha. 🙂 Viem dobre co to je za neprijemnost . Keby nieco tak vam moje/aj inych skusenosti mozem preposlat mam to len perom pisane v zosite ale aj tak fajn . 🙂

autor
5. nov 2022

@janka8295 mohla by som poprosiť ???

janka8295
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka8295
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka8295
Autor odpoveď zmazal
Zobraz