Ahojte zienky. Podelte sa prosim o pekny zazitok z nemocnice, lekarne, od doktora alebo sestricky. Tych zlych som tu na fore uz precitala vela. Je to smutne. Ale uvazujem ze si zasluzia podakovanie a ocenenie v tychto dnoch, kedy je ich praca na nezaplatenie.
My sme nastastie vsetci uz cele roky zdravi a tak nemam vela kontaktu so zdravotnikmi ale nikdy nezabudnem na sestricku, ktoru som mala pri porode. Bola neskutocne mila, ochotna. Vysla v ustrety mojim poziadavkam, bola chapava a vzdy s usmevom. Vdaka nej bol porod mojho syna pohodovy a bez stresu.
@andreatytler ja som mala pri oboch pôrodoch v NR úplne úžasné pôrodné asistentky, druhý pôrod trval dlho, tak sa vystriedali dve, ta druhá, pri ktorej som už rodila sa volala Marcelka a tá osoba ma tak vedela upokojiť a povzbudiť, že myslím že aj vďaka nej budem už navždy hovoriť že som mala nádherný pôrod. Krásne má previedla kontrakciami, všetko vysvetľovala, no úžasná osôbka 🙂
Ja nikdy nezabudnem na partiu sestričiek, keď som bola na covidovom oddelení. Striedali sa tam asi 3 partie, ale táto jedna partička bol iný level. Mali v sebe ľudskosť a keď prišli do služby, to oddelenie ožilo, nebol pre nich nič problém, mali naozaj ľudský záujem o pacientov a reálne riešili problémy na počkanie. Ráno o 4:00 uvarili čaj a ponúkali pacientom pri odberoch aj raňajkách.. stalo sa, že keď neboli 2 dni v službe, nebol ani čaj... Som vďačná za tieto ženy, že boli pri mne, keď mi bolo veľmi zle a som rada, že boli v službe aj keď ma prepúšťali.. vyobjimali sme sa, aj slza vypadla pri lúčení. Nikdy na ne nezabudnem.
Ďakujem sestričke, už na dôchodku, s akým nasadením a vtipom budovala pre doktorov aj pacientov prežitie pobytu v nemocnici. Pre moje ochorenie som do nemocnice chodievala často a na dlhšie pobyty. Do chodu nemocnice zapájala aj svojeho muža, vedela rozprávať smutné príbehy s istou dávkou nadsázky a humorom a dobrým koncom. Poskytovala povzbudenie pre chorých. Robila oveľa viac, ako len svoju prácu.
Ja som mala skvelu skusenost s novorodeneckou sestrickou na sestonedeli v Nitre.ked som bola po porode prvej dcerky tak sa mi ani po3 dnoch nespustilo mlieko, niektore dr. ma uz strasili ze ked mi mala nepriberie nepustia nas domov, jedna mi dokonca pozerala prsia a povedala mi ze s "takymi" bradavkami nikdy kojit nebudem.Tato mila sestricka mi povedala aby ked pojdem najblizsie kojit aby som prisla za nou.Ukazala mi ako si mam dcerku prilozit ako ju mam drzat a ona sa bez problemov prisala a krasne sa napapala.Normalne somsa vtedy rozplakala od ulavy a radosti.Dodnes neviem ako sa sestricka volala ale casto na nu myslievam lebo nakoniec som s "takymi" bradavkami dojcila dcerku 16 mesiacov.
Taktiez mam skvelu obvodnu dr. Bednarikovu, ktora je mila dosledna, vzdy sa zaujima ako sa mam co mam nove a z jej pristupu vidno ze ma svoju pracu rada.
Ja som mala strasne sympaticku a milu anesteziologicku pri cisarskych v Trencine. Ale neviem, ci som obidva razy trafila tu istu, alebo su tam tak mile dve :D Rozostup bol 5 rokov a do toho ruska na tvari, takze naozaj netusim, ci to boli dve rozdielne, alebo ta ista :D A este som chodila k uzasnej internistke 5 rokov, ale zial sa myslim minuly rok odstahovala :(
Mám úžasnú skúsenosť, keď sme k našej 98ročnej babičke volali záchranku. Tak milý, profesionálny, ale predovšetkým ľudský prístup som naozaj nečakala. Mala som obavy, predsa sú v dnešnej dobe zdravotníci preťažení, obzvlášť na záchranke, ale boli neskutoční. Jediné, čo ma mrzí, že som sa ich neopýtala na mená. Veľmi by som im chcela nejako verejne poďakovať, niečo im dať (áno, kľudne ma odsúďte a povedzte, že je to ich práca).
je to sice z 2019, ale nezabudnem na pana co ma viezol na operacku, velky srandista, uistoval ukludnoval a tak , drzal mi palce kedze mi operovali istu vec uz 3x