Pocity úzkosti

28. mar 2023

Ahojte mávate niekto pocity úzkosti ( ale nemyslím len také že z určitej stresovej situácie ako napr pohovor atď..) ale také že nálada v pohode všetko fajn a počas dňa sa mi stane, že som úplne bez nálady podráždená sama neviem prečo a niekedy tak rozmýšľam, že nechcem aby sa mi niečo stalo aby malý neostal sám s manželom bez mami, že nechcem aby sa niekomu blízkemu niečo stalo a to vo mne vyvoláva pocity úzkosti. Mám aj také ( čo som pred tým ako som bola tehotná nemala) že do obchodu sama alebo so synom ( 8M) moc nechcem chodiť lebo sa cítim zle proste mám pocit ako keby sa na mňa ľudia dívali čo kupujem a tak som z toho nervózna ale keď ide s nami aj manžel tak je to omnoho lepšie. A čo najhoršie sa mi deje, že keď idem s malým na prechádzku tak sledujem čo sa vonku deje aby sa nič zlé nestalo aj keď ide niekto okolo mňa alebo zamnou nemám dobrý pocit zmohne ma taký ako keby strašný strach.

mladenca
28. mar 2023

Neviem, nepomohla by ti navsteva odbornika? Vela ludom taketo nieco pomohlo, nie je to ziadna hanba, vyrozpravas sa. Nemusi ti hned predpisovat lieky, to je uplne krajna moznost podla mna, ale mozno by ti to prospelo.

autor
28. mar 2023

@mladenca možno áno len keď ja by som to najradšej zvládala sama lebo mám dni kedy je to celkom fajn a mám pocit že už je to miernejšie ale ďalšie dni ma presvedčia o opaku.

diamondsspaces
28. mar 2023

Skúste aspoň psychológa. Sama to nevyriešite a tu na MK dupľom. Odborník vám to vysvetli a vy pochopíte prečo sa tak cítite. Ľudia často nechápu prečo sa tak cítia a prečo majú také myšlienky. Tu na MK sú ľudia čo vám vtrú diagnózu.

0ria0
28. mar 2023

no tu by som to rozhodne neriešila. neviem, či tu niekedy niekto navrhol rozumné riešenie, ktoré by niekomu fakt pomohlo. neviem, čo ťa trápi ani aký máš problém, ale samo sa to rozhodne nevyrieši, takže by som asi šla k odborníkovi. tiež som bola, nehanbím sa za to vôbec, pomohol mi s úzkostnými stavmi.

beabelisova
28. mar 2023

Mavam to niekedy aj ja. Ze prejde mi nieco hlavou a hned ma chyti panika, pocit uzkosti, kadejake myslienky mi zidu na um a zrazu je nalada na nule. Neviem preco sa mi to deje, mam pocit ale ze u mna to vo velkej miere suvisi s PMS.

pertulik
28. mar 2023

Mne toto pripomína tetanicky záchvat napíš mi správu ak máš záujem 🙂