Počítanie karantény

9. mar 2022

Zdravim ak som si dnes robil antigen doma a bol pozitivny a piatok by mam vzrali na pcr ktory by bol pozitivny tiez tak karantenu musim ratat od piatka? Podotykam len sem tam kychnem takze nemam nejake extra priznaky

majkaki
9. mar 2022

Deň kedy bol prvý príznak je nultý deň karanteny, počíta sa 5 dní nasledujúcich. Mne prišla sms s výsledkom 19.teho a po telefonáte z ruvz mi vypočítali karantenu do 20.teho keďže príznaky boli od 15.teho. Musela som byť ale dlhšie v karantene lebo ja som mala zlý priebeh. Keby mi nič nebolo tak by som končila v podstate deň po výsledku pozitívnom.

julka29
9. mar 2022

Osobne poznám ľudí čo im vyšiel antigen doma pozitívny a za dva dni boli úplne bez príznakov a ani nešli na pcr aby nemuseli trčať v karanténe.

autor
9. mar 2022

@julka29 sak o to mi tiez ide, preto sa pytam od kedy s arata karantena

julka29
9. mar 2022

Od dňa testovania na pcr by malo byt, priatelovi minuly tyzden koncila karantena a tak mu to dala dokrorka. Ak vám nič nie je nechoďte na pcr a nemá vás kto prečo kontrolovať ci ste alebo nie ste v karantene 🙂

riskoh
9. mar 2022

Od testu pcr sa rata,den odberu je orvy den karanteny

natyna12
9. mar 2022

Karantena sa ráta až od pozitívneho testu PCR. Konkrétne odo dňa testovania aspoň tak mi povedala sestrička. Pondelok som bola na PCR a v rovnaký deň som mala výsledok. Sobotu podľa sestričky ak nebudú ďalšie príznaky sa môžem už volne pohybovať.... co sa týka príznakov je to veľmi klamlive.... v piatok som mala migreny a vracala som sobotu bolesť hrdla. Nedeľa nič(dovtedy test antigen negativny). Pondelok som šla na test a vyšiel pozitivny až. Utorok mi začala nádcha a teraz mam chytené dutiny... ale každý to ma inak...

hipuska
9. mar 2022

Rátajú to rôzne. Aj urvz aj lekári. Mám s tým osobnú skúsenosť. Ja keď som mala, volala som aj dr, aj urvz , aj na nas lokálny urvz. Ty budeš mať dosť ďaleko od seba AG a PCR tak je pravdepodobnosť, že ti budú rátať od pcr. Ak nepotrenujes potvrdenie o prekonaní, tak na pcr ani nechoď