Pocit zastavenia dychu alebo srdca pri zaspávaní

bulik30
30. jún 2020

Ahojte , častejšie sa mi stávalo že keď som zaspavala tak som zrazu mala pocit že neviem dýchať alebo ako keby mi vyplo srdce .. spomínala som to kardiologovy ale neriešil to , bolo to raz za čas... Teraz v piatok sa mi to stalo zase a bolo mi veľmi zle , tlak mi vyskočil na 150/109 , potom dobre a včera zase taký čudný pocit pri zaspavani. Teraz neviem čo si to namyslam , lebo keď idem spať tak na to myslím a bojím sa. Tlak mám ok beriem concor na úpravu telu alebo boli ma medzi lopatkami môže to mať súvis ?

veronika_1991
30. jún 2020

@bulik30 Ahoj, skús zmeniť kardiológia keď to nerieši, to môže byť aj arytmia... Na normálnom vyšetrení nič nemusia zistiť, keď sa dá EKG holter na dlhšie aspoň týždeň sa to dá zistiť. A neboj sa hlavne 🙂

majamat
30. jún 2020

netusim co to je, len zaregujem na ten tlak. ten moze byt zvyseny aj nasledkom stresu, ci zvysenej aktivity. odmeraj si tlak predtym,a ko pojdes spat a uvidis, aky bude predtym nez sa ti to stane.
co sa tyka akrytmie, no neviem ci tu plati to, ze sa to vyskytuje takto streotypne, ale teda urcite by to chcelo presetrit. inak sa to overit neda.

bulik30
autor
30. jún 2020

@veronika_1991 štítnou mi vylúčili. Môže mať na to vplyv menštruácia a stres ? Plus ťa bolesť chrbtice?

bulik30
autor
30. jún 2020

@veronika_1991 ne štítnu , ale artmiu 😁

bulik30
autor
30. jún 2020

@majamat tlak mám ok , aj teraz poobede sa mi to stalo , tlak pred a po skôr nízky. Len už mám pocit že keď zaspávam tak na to tak myslím že čo keď až mám pocit že sa to stalo. V piatok som sa vylákala preto že mi ešte aj tlak vyskočil. Je pravda že štvrtok skolaboval kolega a preberali sme ho a ťahali mu jazyk s pusy a vtedy som sa strašne prelakla ale mne tlak vyskočil až v piatok. Ja neviem už niekedy mám pocit že som debil

janulienka83
30. jún 2020

@bulik30 nemoze to byt to spankove apnoe? Myslim ze tak nejak sa to vola, ked clovek v spanku prestane dychat.

kacena4
30. jún 2020

moze to byt aj chrbtica, ta boli v oblasti srdca, pichanie a problem s dychanim treba sa spytat obvodaka. a ten vyskakujuci tlak moze byt len od stresu ze si sa zlakla tej bolesti

majamat
30. jún 2020

@bulik30 inak to spankove apnoe aj mne anpadlo, ako pise @janulienka83
mava to mnoho ludi. aj moja dcera. uz ako babatko to mavala aj kazdych 10min. teraz je to menej casto, ale stale sa to stane.

bulik30
autor
30. jún 2020

@majamat a čo na to , ako sa to lieči. Aj mňa to napadlo.ale neviem prečo viac sa prikláňam k stresu a nedostatku spánku. Lekárka mi na chrbticu dnes dala dorsiflex a ja ja som si kúpila Persen Forte na ukladanie.

majamat
30. jún 2020

@bulik30 neviem ci sa s tym da neico robit. myslim, ze spankove apnoe moze byt aj patologicke,a le aj fyziologicke. to patologicke treba diagnostikovat. tusim som niekde citala ze nie ej dobre, ked sa to vyskytne velakrat za hodinu. a tama sa asi riesi pricina. ale neviem vela o tom, cize moc neporadim.

daganov
30. jún 2020

@bulik30 tiež som to mala, strhla som sa na to, že sa nemôžem nadýchnuť. Mali sme v rodine veľmi zložitú situáciu, spávala som niekedy len štyri hodiny, občas ani to nie a aj to nie v kuse, aj keď som si poobede niekedy zdriemla, to sa dohnať nedá ani náhodou a o strese ani nevravím. Keď tento nápor na mňa skončil, skončili aj tieto problémy, keby som to tu dnes nečítala, tak si na to ani nespomeniem. Ja som to tiež pripisovala chrbtici, ale nebolo to tak.

bulik30
autor
1. júl 2020

@daganov čiže psychicha ...môže byť dnes v noci to bolo ok večer som si dala Persen Forte , mala som pocit že svet gombicka , do toho dorsiflex a masáž...spala som ako bábätko. S človekom sa vie tak zahrat podvedomie že už potom sám nevie čo a jak. Ďakujem vám žienky za váš čas a pisemnka

bulik30
autor
1. júl 2020

@majamat ďakujem za odpoveď, tiež si myslím že to bude to

luckaj1251
1. júl 2020

@bulik30 ja by som odporučila kontrolovať si tlak a poprípade u doktora sa objednať na 24tlakovy holter aby sa videlo čo ten tlak robí aj v spánku, mala som niečo podobné a strašne mi skákal tlak, teraz som na tom dobre vďaka liekom. A ak pichá medzi lopatkami najprv vyskúšaj dobrú masáž a cviky. Zvyčajne je to len niečo pricviknute , záleží aj od roboty akú robíš.
Veľa šťastia , snáď to bude lepsie

janulienka83
1. júl 2020

@bulik30 moj druhy brat to ma urcite zo psychiky, je zivnostnik, ma vela roboty, malo spi, je stale v strese, nervozny a teda teraz mu zistili toto apnoe. Bol na vysetreni so srdcom a tam mu nezistili nic.

jojojo30
6. júl 2020

Dobry den dnes som bola na vytes s nosa mam strasne suchy nos ani kapky nezaberaju mam 28 roku prosim ma nekdo skusenost a stalena smrkani plnost nosa ale neni v nom nic dakujem

bulik30
autor
17. sep 2020

@janulienka83 ahoj a lieči sa dajak na to

andreajanikova
25. sep 2020

@jojojo30 kvapky do nosa skús úplne vysadiť. Mne pomohol obyčajný fyziológicky roztok, myslím, že sa dá kúpiť aj v lekárni. Tým si pravidelne preplachuj nos a vytietaj si ho kokosovým olejom.

jojojo30
13. nov 2020

@andreajanikova ďakujem za radu a prepáčte že píšem tak neskoro nebola som tu zabralo

luciar260
22. dec 2021

@bulik30 ahoj ako si na tom teraz? Preslo to? Mavam tieto problemi dlho , prv menej casto v poslednej dobe castejsie, vsetky vysetrenia ok, len u ortopeda nejake vyrastky na chrbtici v oblasti hrude, normalne sa vecer bojim ist spat , neznasam tie neprijemne pocity na hrudi