Ahojte. Máte alebo mali ste niečo podobne ? Mám pp beriem AD , ataky som nemal niekoľko mesiacov našťastie, všetko je ok len hocikedy mi príde taký pocit ako keby som bol mimo a niekedy je to také silne že sa neviem sústrediť vôbec. Hrozná tažoba a napätie v hlave ako keby. Niekedy je deň že som uvoľnený a začne to zase od rana. Môže to byt z liekov? Mojej psachiatričke je umenie sa dovolať. Ďakujem ak máte niekto skúsenosti budem rad, nikde nič podobne nemôžem nájsť
@taktotedanie myslíš niečo psychické ? No dovolať sa tam fakt asi nie je možné, všetci sa sťažujú. Skúšam už druhu vybaviť len to bude trvať
vygoogli si co je derealizacia. Mne to AD extremne zhorsovali az som ich musela vysadit
@juraj456 Skús si prečítať o depersonalizácii:
https://www.neurinu.sk/depersonalizacia-dereali...
no nie hned, najprv mi bolo este horsie a casom sa to zlepsilo. Len zalezi na co sa liecis tymi AD, ak bez nich nevies fungovat tak nieje dobry napad vysadit ich, mne az tak nepomahali.
@juraj456 tazko povedat ked ti nevidime do hlavy
Chod tam osobne
@taktotedanie skúsim, dúfam že sa tam odvolám
@juraj456 a hldat si dostupnejsieho psychiatra kedze dost casto tu riesite psychicky stav a mozno by stacilo castejsie kontroly si zmenu liecby
@taktotedanie budem musieť ísť do iného okresu, o 3 týždne mám s jedným stretnutie len neviem či ma zoberie. Veď to že niekedy stačí zavolať ale keď nedvíha ani telefón tak ťažko sa človek niečo dozvie
Derealizacia, depersonalizacia ?
neviem velmi poradit ale ak sa nevies dovolat k psychiatrovi a druheho este nemas ak by bolo ze velmi zle a nevies co so sebou tak zbehni aj na pohotovost. Je mozne, zeby ti tam vedeli odporucit lekara v nemocnici, ktory by ta vzal do starostlivosti.
ja mám tetániu a panické ataky,občas som tiež mala také pocity,ale ja som lieky nebrala,takže to nemusí byť z liekov.
derealizácia alebo depersonalizácia je prejav pp.
@juraj456 derealizacia (mavam aj ja, dlhe roky panicka porucha a par rokov na AD) - akoby okolie bolo ine, odpojene, “neexistovalo”. Alebo depersonalizacia - pocit odpojrnia sa od vlastnej osoby. Je to mimoriadne neprijemne, ale nie je to nic vazne. Pri uzkostiach/diagnostikovanej panike vlastne “bezna” vec.
Drzim palce, ja mam z mojej derealizacie aj po rokoch obcad hrozu, je to fakt velmi neprijemny a intenzivny stav.
@juraj456
@dotka04 ja mám tento pocit už 20 rokou .raz ma to prešlo škole keď som sa vypla zo setkeho ,proste nemislela som na nič ako hormonálne s...x. a3 dni to bolo ok a potom sme išli s bratrancom večer na aute previesť sa a zasa ten stav tá od 11 rokou to mám stále a teraz mám deti ženu a ani neviem ako sa ti stalo setko ako sen len sa mi to zdá do teraz niekedy keď idem peso sám ,a zastavím a rozmislam že či tu robím tá neviem si uvedomiť že to som ja ako keby dakto druhý bol vo mne že je moje telo ale ja ako keby nie som tam je to hrozne keď začnem rozmýšľať o Tom
@juraj456 moze to byt priznak dalsej diagnozy, len skusaj volat psychiatrovi a dohodni si termin