Ahojte, mám taký problém, že za posledný mesiac mám pocit ťažkých nôh a nepokojných nôh (existuje syndrom nepokojnych noh - vygooglila som to). Prejavuje sa to asi tak, že mám neustálu potrebu hýbať nohami (chodidlami a lytkami) alebo si ich masírovať, najmä večer ale v poslednom case aj cez den. Zhorsuje sa to pri sedeni a stati, akonahle prejdem do akeholvek pohybu, tak to zmizne. Som z toho dost na nervy - ma s tym niekto z Vas skusenosti? Co Vam pomohlo?
Este chcem dodat, ze mam nabeh na krcove zily (mame to v rodine), planujem s tym ist k lekarovi, ale kym sa tam dostanem, moze to trvat aj pol roka a dovtedy sa asi zblaznim. Dakujem za vsetky rady.
Ja som to mala v kazdom tehotenstve, najhorsie asi v prvom. Nic okrem magnezia mi nepomahalo a hoci som z neho hnackovala prave kvoli tym noham som ho brala.
@mickao Dakujem za radu, da sa ti kupit normalne v lekarni? Ak ano, bezim po to, lebo uz sa asi fakt zblaznim.
@pininka Ok, skusim magnezium. Este som pocula, ze to moze byt nedostatok zeleza - ja mam zeleza vzdy len tak na hrane, mam to tak cely zivot. Zelezo v tabletkach mi nerobi dobre, tak sa aspon snazim pit cviklovu stavu.
Ja na tie nohy beriem liek, inak by som celé noci nnespavala a cez deň by som si nemohla ani sadnúť. Bez liekov je to na nervy na nevydržanie.
Mne niekedy pomaha tepla voda a troska sa prejst po byte na nepokojne nohy
Mozete na to vyskusat homeopatika, ale je ich na vyber velmi vela. Skuste si kupit Rhus toxicodendron 30CH a davajte si 2x denne 2 gulicky po dobu 5 dni a uvidite. https://www.screencast.com/t/NHCsZxoc Ak by nahodou nepomohlo, doporucujem to riesit uz specifickejsie s homeopatom, ktory zoberie do uvahy aj vas aktualny mentalny stav. Drzim palce!
ja to mám už veľa rokov, ale mám polyneuropatiu, som diabetička, pomáha mi perličkový kúpeľ, striedanie teplej a studenj sprchy, veľa krému na nohy, lieky od neurologa-thioctacid, milgamma alebo vela magnézia, tiež prípravky z LR-aloe vera, čaj incanus a tbl.probalance ap.
Benfotiamin.
Magnezium v dobre strebatelnej forme, idealne malat.
Zelezo sa da aj v lepsej forme. Napriklad glukuronat.
V praci kazdu hodinu vstat a prejst sa. Napriklad ist sa napit vody na druhy koniec budovy 😉
v lekárni ti aj poradia, čo by bolo vhodné ale takýto gél je super na to, ale tiež čo by si mohla tak dať si magnézium 🙂