Pocit stiahnutého hrdla

10. apr 2022

Ahojte…
Prosim Vas neviete nemate skusenost co moze znamenat alebo co na zvlastny pocit v krku? Ako keby zvieranie alebo keby taky priduseny pocit…alebo ako keby tam nieco mam nejaku guču…
Po novom mam diagnostikovane problemy s krcnou chrbticou a trpnu mi ruky posledne tri dni tak neviem ci toto pridruzivat k tomu ci nie…
Co nato alebo co stym kedze je nedela a lekar neordinuje ?🤔 nejake rady?
Dakujem

7lenka11
10. apr 2022

problémy so štítnou žľazou? ja som mala strumu a krk bol akoby opuchnutý a zväčšený..

luciar260
10. apr 2022

Psychika, alebo aj od krcnej to moze byt

autor
10. apr 2022

@7lenka11 neviem o tom ze by som mala problemy so stitnou…nedavno som absolvovala preventivnu prehliadku a vsetko bolo ok neviem teda ci na zaklade toho sa da aj to zistit 🤔 jedine co riesim za posledny tyzden su problemy s krcnou 😕

autor
10. apr 2022

@luciar260 ak psychika tak hm praveze posledne dni som dost v klude, jedine co ma vyvadza z mieri je trpnutie ruk z tej krcnej… takze ak je to privodene z tej krcnej tak potom beriem a tiez ma to napadlo len neviem ci je to mozne- taktiez taky priznak …
Vdaka ☺️

stanulienkat
10. apr 2022

Psychika, uzkostne stavy.

7lenka11
10. apr 2022

Krvne testy mozu byt ok, no struma sa neprejavi v odberoch..

heln
10. apr 2022

ahoj, triafam na slepo, ten pocit zvierania v krku, nenastal po konzumacii nejakej potraviny, napoja? mohlo by ist o potravinovu alergiu.

luciar260
11. apr 2022

Mavam taketo stavy, a taktiez trpnutie ruk v noci, hlavne spodok ruky malicek a prstenik smerom k laktu , je to od chrbtice a tiez to moze byt spojene s uzkostou , tiez som tomu nechcela verit ze ja a psychika? To nie ja som predsa vesely clovek.... no po vsetkych vysetreniach co som pochodila vsetko ok, chrbtica mensie nedostatky tak som chodila k fizio. A velmi pomohlo, citim sa ovela lepsie, krcnu mi pekne odblokovali, a hrudnu tiez ja mam najviac s hrudnou problemi a ta mi sposobuje velmi nelrijemne stavy niekedy, ale po tych terapiach mi je lepsie ovela

31zuzi
11. apr 2022

Keď tŕpnu ruky môže to byť aj tetania ,treba veľa magnézia

autor
13. apr 2022

@heln nie praveze vobec niesom alergicka na nic

autor
13. apr 2022

@luciar260 a co si prosim robila s tym stiahnutym hrdlom? Uz to mam treti den a je to dost neprijemne neviem co mam stym robit… na rehabky som objednana ale az o tri tyzdne a zazial teda neviem ako vyriesit tento problem…k neuro sa dovolat je nemozne 😕. Uz som zufala nechapem preco sa mi to deje 😕

31zuzi
13. apr 2022

Syn bol aj na krčnom no všetko ok,potom ležal na točenie hlavy v nemocnici tak ako užíva magnosol aj to stiahnutie hrdla je zlepšené no budeš mať podľa mňa tetaniu

luciar260
13. apr 2022

Samo to preslo

autor
13. apr 2022

@luciar260 joj rak budem dufat nech to co najskor prejde. 🙏🙏🙏🙏

luciar260
14. apr 2022

No ono to moze trvat dost dlho, ja som tiez myslela ze sa toho nezbavim ani tych mojich dalsich tazkosti ( stiahnute hrdlo je oproti tomu nic) a takmer cca po roku je nachvilu klud , uvidime dokedy

arabela55
17. máj 2024

Ahoj prešlo to? Pomohlo niečo, aby si poradila nám ostatným Ďakujem

luciar260
17. máj 2024

@arabela55 ahoj moze to byt psychika, krcna chrbtica alebo aj alergia je to velmi neprijemne no nebude to nic vazne, mne sa toto deje aj v noci a to tak ze sa zobudim na to ze sa dusim strasne hnusny pocit... deje sa mi to roky uz som bola zufala lebo nik mi nevedel povedat z coho.... no pravdepodobne u mna ide o histaminovu intoleranciu vysadila som zopar potravim z mojho jedalnicka a citim sa lepsie ...

arabela55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivanaa346
22. júl 2024

Prosím čo vám pomohlo nato stiahnuté hrdlo a už viete prečo ste to mali ? Ďakujem

ivanaa346
18. okt 2024

@luciar260 Prosím vás ktoré potraviny ste vyradila ?

lilian183
18. okt 2024

U mňa sa takto s hrdlom prejavuje reflux. Môže to byť aj tetania keď ruky tŕpnu

luciar260
20. okt 2024

@ivanaa346 biele jogurty, fermentovane syry , kyslu kapustustu ...

ivanaa346
20. okt 2024

@luciar260 Ja som sa alergologicka pýtala či sa takto nemôže prejavovať histaminova alergia a ževraj nie .Ale asi áno keďže máte s tým skúsenosti .Vám aj zistili a robili testy na histamin ? A už vám bepuchne hrdlo ako nejdete tieto veci ? A jogurty žiadne ? Tiež ste mali pocit slabého výdychu pri tom stazenom dýchaní ? Čo vám vtedy pomohlo ?

luciar260
21. okt 2024

@ivanaa346 z testov sa mi to nepotvrdilo , brali mi krv na enzym dao, po case mam ale pocit ze to nieje len stravou ja fakt meviem trapia ma tieto veci roky a nik mi nevie povedat co presne..... ako ja pripisujem velku rolu v tomto chrbtici